Connect with us

Politika

Verbalni okršaj Culeja s Jovanovićem i Stazićem u Saboru

Published

on

U saborskoj raspravi o vršnjačkom nasilju je došlo do žestokog verbalnog okršaja HDZ-ovog Steve Culeja sa SDP-ovcima, a nisu izostale ni ideološke teme, kao ni spominjanje lika i djela Nikole Tesle, Josipa Broza Tita.

Buknulo je pri spomenu zdravstvenog odgoja, prenosi Večernji list

Treba li zdravstveni odgoj utvrditi koji su problemi u nasilničkom ponašanju određenih đaka koji ometaju tu nastavu ili bi to trebao, kao u moje vrijeme, neki pedagog.

Ja ne znam što bi tu trebao reći zdravstveni odgoj i tko je involviran u zdravstveni odgoj da utječe na takvu djecu – kazao je Culej, a odgovorio mu je Željko Jovanović objasnivši kako zdravstveni odgoj, odnosno odgoj i obrazovanje za zdrav život predstavlja nešto što će osigurati da naša djeca žive zdravije i da nauče u školama nešto što ne uče u obitelji.

Evo, na primjer, vi sigurno niste dobar primjer jer citirat ću, sin Steve Culeja veliča ustaške zločine i vrijeđa saborske zastupnike. Sinčića je nazvao žvaljom komunističkom i hvali se očevom plaćom. E pa kolega Culej, djeca će u školi naučiti da se ovako ne smije ponašati, dakle, vi ste loš primjer i svom djetetu, ali i svima koji prate vaš rad u ovom Saboru – rekao je Jovanović Culeju te zaradio niz replika, no predsjedavajući Milijan Brkić ustvrdio je kako Jovanović nije prekršio poslovnik jer je koristio svoj izričaj.

– Citirao sam Jutarnji list i nikog nisam povrijedio i uvrijedio, a zapravo sam jako dobro opisao ponašanje zastupnika Steve Culeja koji sramoti ovaj časni Sabor – objasnio je Jovanović, na što je Culej počeo nešto dovikivati iz klupe (mikrofon nije bio uključen pa se ne čuje što), a Milijan Brkić ga je zamolio da ne komunicira tako u Hrvatskom saboru.

Culej je zatim odgovorio Jovanoviću prozvavši ga da je za svog savjetnika, dok je bio ministar, uzeo “ljubavnicu-djevojku svog političkog kolege i stavio je na savjetničko mjesto s plaćom od 12 tisuća kuna bez prethodnih uvida u njezine sposobnosti”.

– I za toga istog ministra koji nalazi za shodno čitati neke portale poput Indexa i u Saboru ih citirati protiv svoga kolege, isto tako taj kolega za njega nađe nešto.

U ime Partije iz škole je izbacivao vjernike, odbio liječiti branitelje, a potom trgovao lijekovima i šlag na kraju – proganjao svojeg kolegu koji je s Crkvom za Božić otišao u Pariz.

I to je nama bio ministar i sada s te svoje bivše funkcije nama govori o vršnjačkom nasilju, zanemaruje 7000 potpisa kolega i djelatnika kako bi zaštitio nerad te iste savjetnice s plaćom od 12 tisuća kuna koja je supruga, ljubavnica ili što već od njegovog kolege.

Ili onu koja je zadužena za zdravstveni odgoj s rezanjem šnitica kruha ”što tanje da vas bude manje” – nabrajao je Culej, a Jovanović je zatražio da ga se opomene jer vrijeđa njega i njegovog stranačkog kolegu Sašu Đujića.

– Inzistiram na tome da opomenete s Culeja koji je oklevetao na najružniji način mene osobno, citirajući portal kojeg ja zovem ”drekno.hr”. Uvrijedio je kolegu zastupnika Sašu Đujića i vrijednu ženu koja je radila svoj posao ne zato što je bila nečija ljubavnica, žena, zaručnica nego je imala sve potrebne kompetencije i znanja – rekao je Jovanović, a Brkić je uzvratio kako nema elemenata za opomenu, ali i da je sam rekao Culeju da se udaljio od teme o kojoj se raspravlja.

SDP-ov Nenad Stazić pak je u svojoj raspravi primijetio kako je proglašenje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja hipokrizija jer je tako proglašen i Dan Nikole Tesle kojem nije godinama obnovljen srušeni spomenik u Gospiću.

– To ponašanje znači: ponašajte se ovako – napadajte ljude, vrijeđajte i postat ćete saborski zastupnik – osvrnuo se Stazić i na Culejev način raspravljanja te odmah dobio i odgovor.

– Vi ste ostavili Hrvatsku na milost i nemilost velikosrpskoj agresiji. Time ste izdali i Nikolu Teslu. Jer ja sam, kakav god da jesam, sa svojim prijateljima bio u tom Gospiću i čuvao kuću Nikole Tesle i moguću rodbinu Nikole Tesle od njihovih sunarodnjaka i sličnih i uspio sam je obraniti s Tomislavom Merčepom, mojim prijateljem – rekao je Culej Staziću, na što mu je ovaj SDP-ovac uzvratio kako upravo zato što je s Merčepom branio, spomenik nikada nije ni obnovljen.

– Kažete, ostavili smo na milost i nemilost Hrvatsku agresiji. Nismo, SDP nije, nije ni Željko Jovanović kojeg ste danas vrijeđali. Bio je branitelj, a kad se vratio, nisu ga htjeli vratiti na posao zato što je srpske nacionalnosti – rekao mu je Stazić. Culej odgovara kako je i on Hrvat, Zagorec i bravar, a jedan takav je bio njegov idol.

– A ja sada ovdje moram nositi ružičastu, narančastu ili crnu majicu zbog zaštite od vašeg nasilja – odgovorio je Culej, a u raspravu se uključio i Ivica Mišić iz ”Promijenimo Hrvatsku” koji je imao nekoliko poruka za Stazića.

– Vi ste najveći miner ovo Sabora. Vama je najbitnije to miniranje. Kada govorite da Srbi u Hrvatskoj nisu priznati i da vršimo genocid, podsjećam vas da nitko u Vukovaru nije osuđen. Vi govorite o Merčepu kao ratnom zločincu, vi? O kojoj prošlosti pričate, o Titu?

Kako vas nije sram govoriti bedastoće – rekao je Mišić Staziću koji mu je uzvratio kako je počašćen tezom kako govori bedastoće, posebice jer je Merčep pravomoćno osuđen za ratni zločin.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari