Veselje u stožeru HDZ-a: Ne želimo biti euforični, ali emocije je teško kontrolirati

11

Nakon objave rezultata prve izlazne ankete, prema kojoj Kolinda Grabar-Kitarović vodi, u kongresnoj dvorani zagrebačkog Hypo centra, gdje se nalazi izborni stožer HDZ-ove kandidatkinje, zavladalo je veliko veselje. Brojni okupljeni mahali su zastavama pjevajući ‘Zovi, samo zovi’.

Pobjeda, pobjeda” i deseci barjaka zavijorili su se u dvorani, a velika neizvjesnost, koja se do tada ocrtavala na licima okupljenih, zamijenila je radost. Ne i euforija. Premda neki očekuju još uvjerljiviji rezultat, oni oprezniji upozoravaju da bi se rezultati ankete mogli i promijeniti, te da nije sve gotovo. No, prevladava veliki optimizam.

Sasvim sigurno ne slučajno, svakih nekoliko minuta u dvorani puštaju pjesmu “Inati se Slavonijo”, Kiće Slabinca. Kako je riječ o “himni” HDSSB-a, očito je to ironična poruka slavonskim regionalcima koji nisu svojim biračima preporučili da glasaju za Kolindu Grabar Kitarović, nakon što njihov kandidat Milan Kujundžić nije prošao u prvom krugu.

 – Očekivali smo pobjedu naše kandidatkinje i drago mi je da su građani izabrali ono što jamči bolju budućnost Hrvatske. Već nakon prvog kruga bilo je jasno da su hrvatski građani bili nezadovoljni i da žele promjene pa su očito tako odlučili i sada. Vjerujem da će nakon izlaznih anketa, rezultati biti još bolji, kazao je Željko Reiner za HRT.

Gordan Jandroković kazao je kako vjeruje da će Kolinda Grabar Kitarović biti nova predsjednica.

 – Zaista smo sretni, još ne želimo biti euforični, ali emocije je teško kontrolirati, kazao je Jandroković.

– Prve izlazne ankete su dobre. Hrvatska je rekla dosta ovakvoj politici, HDZ i partneri su hrvatskim građanima dali mogućnost izbora. Program Grabar Kitarović govorio je o budućnosti, a ne prošlosti i obraćao se svim Hrvatima diljem svijeta. Nažalost u BiH nije festival demokracije, nego festival nečega što nije dobro. Sigurno je da će Kolinda Grabar Kitarović biti prva hrvatska predsjednica i da se više nećemo baviti temama koje ne tište hrvatske građane, kazao je Milijan Brkić za NOVU TV

Zadovoljan je i Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a:

 – I prije anketa očekivali smo dobar rezultat. Ipak postoji doza opreza, no nadamo se da će DIP potvrditi ove rezultate, kazao je Kovač. (VL)

facebook komentari

 • Ljuta Trava

  Pozdrav iz Stožera za Bolju Hrvatsku !!!

 • Lilith

  Pozdrav i vama, pozdravi sve od postave Kamenjara :)) , a ja posebno pozdravljam i naše branitelje u savskoj!

  Uživajte i veselite se kao da smo i mi tamo!

 • peppermintt

  Pozdrav ma jel to i Markove pisme se čuju 😉

 • Ida Galić

  Što, jesi li tamo!? kakva je atmosfera?

 • Lilith

  Navlače za Yovu pravo, može li DIP nešto smućkat!?

 • Lilith

  Pobijedi li yosipović to će biti teška krađa prijatelju i tu se nešto mora poduzet!

 • Ljuta Trava

  Kolinda je odmah po odlasku iz izbornog stožera otišla kod Branitelja Domovine u Savskoj 66 .

 • Ljuta Trava

  Grlo me boli , ali pjeva se cijeli repertoar Thompsona .

 • Ljuta Trava

  Fantastična !!!!!

 • Ljuta Trava

  YUsipović sada može samo komponirati Marš sa Pantovčaka .