Connect with us

Šport

Veslanje: Braća Sinković pobjedom otvorili SP

Objavljeno

-

Foto: EPA / arhiva

Braća Valent i Martin Sinković pobjedom su otvorili Svjetsko veslačko prvenstvo u češkim Račicama nakon što su slavili u kvalifikacijskoj utrci.

Braća Sinković su rutinski odveslali od početka do kraja zauzevši prvo mjesto u svojoj skupini, a u cilj su ušli s vremenom 6:12.76 minuta što je ujedno i najbrže vrijeme kvalifikacija. Drugi su bili Rumunji s vremenom 6:16.73, dok je treću poziciju zauzela posada Češke s vremenom 6:27.93.

Braća Sinković su tako osigurali svoje mjesto u četvrtfinalu dvojca na pariće koje je na rasporedu u srijedu od 12:54 sati.

“Iza nas je prva utrka. Zadovoljni smo, na startu smo se izdvojili i kontrolirali utrku do kraja. Naravno, nikad nije lagano, ali smo s ovom prvom utrkom pokrenuli motore za sve sljedeće utrke koje nas čekaju”, rekao je Valent Sinković.

“Start je bio dobar, veslanje kroz utrku je bilo dobro, mislim da smo mogli još više otići na početku ali treba ostaviti nešto i za ostale utrke”, kazao je Martin Sinković

Braća Lončarić s vremenom 6:34.49 minuta zauzeli su treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojca bez kormilara te će kroz repasaž pokušati izboriti polufinale. Prvo mjesto zauzeli su Rumunji (6:27.74), a drugi su bili Amerikanci s vremenom 6:31.35. Repasaž je na rasporedu u ponedjeljak u 16:19 sati.

U ponedjeljak će prvu utrku veslati i sestre Jurković koje nastupaju u 10 sati u disciplini dvojac bez kormilara. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas