Connect with us

Vesna Pusić: ‘Narodnjaštvo’ važnije od Čačićevih osobnih ambicija

Objavljeno

-

Problem s Radimirom Čačićem traje već dulje vremena, izjavila je predsjednica HNS-a i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u emisiji Nedjeljom u dva.

Gostujući u spomenutoj HRT-ovoj emisiji, na upit voditelja o mogućem raskolu u HNS-u, Vesna Pusić je naglasila da su dosta dugo u stranci šutjeli.

[quote]Sad je došlo vrijeme da se javno naglasi da je HNS projekt važniji od nečijih osobnih ambicija.  Svi smo očekivali da, dok traje odsluženje njegove kazne – nema političkih aktivnosti. Međutim, nije bilo tako. Njegove neugodne i neprimjerene poruke odaslane su javno putem „bliskih izvora“. Ovo je tema koja je otišla vrlo daleko i o Čačićevom eventualnom povratku moramo razgovarati na Predsjedništvu stranke – rekla je Pusić.[/quote]

Vesna Pusić, političarka koju se sad već slobodno može nazvati kontroverznom zbog niza poteza i izjava koje su javnost dizale na noge, svakom bi novinaru bila “vruć materijal” prikladan za rešetanje i postizanje odlične samopromocije. Svim novinarima, osim Alesandru Stankoviću koji se služi svim i svačim kako bi svojoj emisiji “Nedjeljom u dva” opravdao pridjev – intrigantna. Kada bi postojala nagrada za odglumljenu dosadu, Oscar bi svakako išao u ruke Ace i njegove sugovornice iako su oboje svjesni kako je ovo gostovanje moglo biti spektakularno samo da je voditelj bio manje poslušan i pristran. Jedino po čemu će se ova emisija pamtiti je izostajanje video priloga o gostu koji redovito izbaci sav prljav veš. Kukavički potez neprikazivanja priloga bio je već i sasvim prosječnom, neredovitom gledatelju jasan znak kako bi ove nedjelje poslije ručka bilo pametnije odspavati nego gledati “Nu2”.

Vesna Pusić, koja se ravno sa skijaških obronaka “spustila među puk”, u maniri je prave političarke suhoparno i rastezljivo odgovarala na Stankovićeva predvidljiva pitanja kojih bi se posramio i student prve godine novinarstva.

Tako smo saznali da Pusićka ima skije stare 6-7 godina, da nije baš neki skijaš i da zimovanje u Italiji “nije preskupo”. Na ovakvu konstataciju, Aco bi bilo koga drugog razvalio, ali “domina” Pusić na njega je djelovala kao na kakvog poslušnog dječaka koji se bespogovorno morao s njom slagati, jer bi u suprotnom bio kažnjen.

Nevjerojatnu “drskost” pokazao je dječarac kada se usudio taknuti u Radimira Čačića i njegov odnos s dominantnom gošćom koja je svoje strogo lice povremeno ublaživala šarmantnim osmjehu kojem dječak nije mogao odoljeti.

“Sa Čačićem se nisam čula otkako je na odsluženju kazne. Nije to moja odluka, mislim da bi on trebao prvo nazvati”, kazala je Pusić kao da je riječ o nesretnom prekidu ljubavne veze, a ne o unutarstranačkoj svađi. Zatim se nadovezala kako joj je intimno, kao osobi, žao tragedije kroz koju prolazi obitelj žrtava prometne nesreće koju je izazvao Čačić, ali žali i samog Čačića no…

“To kako ja osjećam intimno nije važno, odgovorna sam za svoj stranački tim i naš projekt”, rekla je Pusić neprestano govoreći o svojoj stranci kao instant, pilot-projektu koji eksperimentira na Hrvatskoj.

Osvrnula se Pusić i na Linića govoreći kako je “ova Vlada nepopularna zbog činjenja, a ne nečinjenja“, a kao razlog navela je i teška vremena. Iako se mali Stanković drznuo komentirati kako je narod ovu Vladu ocijenio sa 2.1 zbog nerealnih obećanja, Vesna Pusić zaključila je da mandat još nije gotov i da će sva obećanja biti realizirana. Aco joj je u to povjerovao (vjerojatno samo on), pa je ovu temu naglo zatvorio. Svu svoju bahatost voditelj je pokazao i kada je zucnuo kako su neki gradonačelnici odlučili građanima biti primjer narodu i “srezali” svoje plaće, ali to Pusićku nije naročito raznježilo:

“Nisam prijatelj takvih populističkih poteza kao što su vožnja premijera biciklom i slično. Smatram to licemjernim”, reče Pusić koja se netom vratila s mondenog skijališta među prezadužene Hrvate. Ni u ovoj bezobraznoj konstataciji Aco nije vidio ništa sporno ni vrijedno obrazlaganja. Kakva kukavica! Bilo bi zanimljivo vidjeti njegovu reakciju da mu takvo što kaže Željka Markić.

Vesna Pusić, koju je Stanković uspio uspavati, kao da je i sama priželjkivala nešto akcije pa je izjavila kako je “Milanović odrješit i da joj je trebalo vremena da s njim nađe zajednički jezik” na što je odnekud, kao jeka, stigao bojazni komentar (pretpostavlja se iz Acinih usta) kako će “valjda i narod s njim naći zajednički jezik”. Za razliku od nesigurnog dječaka – voditelja, Vesna Pusić je izjavila kako nema pojma o visokom izvoru iz Vlade koji je “pištoljem na vodu” Jutarnjem listu donio visoku čitanost, a vrlo je jasno i bez uvijanja kazala i kako se nad Srbima u Hrvatskoj nije dogodilo etničko čišćenje. To je izjava koja je, očigledno, dotukla Aleksandra Stankovića i, iako je intimno priželjkivao drugačiji odgovor, po stoti se put morao složiti. I ne samo to. Komentirao je šarmantno i vidljive promjene na Vesni Pusić koja se iz nekadašnje svadljivice pretvorila u jednu topliju i pristupačniju osobu. Bit će da to samo Stankovićevo mišljenje. Jer… gledatelji su je ocijenili s poražavajućim rezultatom – 4.37.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari