Vesna Pusić: Ne očekujem probleme s izabranom predsjednicom oko imenovanja veleposlanika

2

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u četvrtak da ne očekuje probleme s izabranom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović oko imenovanja veleposlanika.

“Novoizabrana predsjednica mi je rekla da bi htjela porazgovarati, ja sam odgovorila da stojim na raspolaganju”, rekla je Pusić novinarima uoči sjednice vlade i najavila da će Grabar Kitarović na tom sastanku obavijestiti o svemu što je ministarstvo radilo, “o pet dimenzija hrvatske vanjske politike i sedam pokrenutih projekata”.

Najavila je da ne očekuje probleme s imenovanjima veleposlanika koje je predložila a bivši predsjednik Ivo Josipović nije potpisao jer odlazi s dužnosti.

Pusić je rekla da se radi o nekoliko kategorija veleposlanika – oni koji su već dobili agremane država primateljica, “a takvih je pet ili šest”, oni koji su nominirani, ali agremani još nisu stigli i oni koji još nisu nominirani, ali čija će se mjesta isprazniti tijekom ove godine zbog isteka mandata ili odlaska iz službe.

U tim slučajevima ćemo se dogovoriti, poručuje Vesna Pusić.

 [ad id=”40553″]

M.M.

facebook komentari

  • Herceg-Bosna

    a ti četnička drozgo jezik za zube i mući
    taman ćeš ti davat kolindi savjete koga će izabrat za veleposlanika,,mrššš

  • peppermintt

    našla se prava javit, znamo kakvi su njeni kriteriji bili , srićom njeno vrime prolazi ali velik nered je napravila velik..