Vesna Pusić: Puštanje Šešelja nije srpska odluka, već odluka Haaškoga suda!

0

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić smatra da hrvatska diplomacija nema što poduzeti vezi s političkim djelovanjem haaškog optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja.

Komentirajući izjavu predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović, Vesna Pusić je kritika poštedjela Srbiju te žaoke uputila prema Haškom sudu.

-Zašto bi hrvatska diplomacija nešto poduzela po tom pitanju.  Nije u pitanju srpska odluka, već odluka Haaškoga suda – kazala je Pusić.

Izrazila je žaljenje što Šešelj ne sjedi “tamo gdje je sjedio”.

 -Mogu samo reći da izražavam sućut Srbiji, što na svojim ulicama ima poludjeloga ratnog zločinca, umjesto da sjedi tamo gdje je sjedio, i gdje treba sjediti – poručila je Pusić te dodala kako je to sigurno nešto što si nitko ne bi poželio.

Dodala je kako vjeruje da to nema nikakvog “ozbiljnog destabilizirajućeg utjecaja na Srbiju, te da je za Hrvatsku važno da se Srbija drži europskog puta”.

Na očito naručeni novinarski upit o navodnim diplomatskim porukama prema kojima “Hrvatsku čekaju posljedice ponovi li se u vukovarskoj koloni sjećanja skandal poput prošlogodišjeg”  Pusić je odgovorila kako je u stalnoj komunikaciji s diplomatskim zborom.

-Imamo stalnu komunikaciju s diplomatskim zborom, i diplomatski zbor, kao podrška Hrvatskoj, će i ove godine sudjelovati u koloni sjećanja – zaključila je Pusić.

facebook komentari