Connect with us

Vijesti

Vesna Pusić razotkrila “visokog izvora iz vlade”

Published

on

Predsjednica Hrvatske narodne stranke – Liberalni demokrati, Vesna Pusić, nehotice je prokazala premijera Zorana Milanovića kao famoznog ‘visokog dužnosnika iz Vlade’, koji je na neprimjeren način zanemario demokratske postulate i prijetio predsjedniku Vrhovnog suda, Branku Hrvatinu.

Kada je pojašnjavala zašto izbacuju Radimira Čačića iz stranke, pojavilo se pitanje o tome kako može tako odlučno tvrditi da je upravo njen donedavno bliski kolega i suradnik ‘bliski izvor’ na kojeg su se pozivali mediji kada su iznosili informacije o budućim koracima HNS-a.

Na nekim mjestima u citatima imaju i bliski izvori – pozivala se na njih Vesna Pusić, aludirajući kako je riječ upravo o Čačiću.

Novinari nisu odustajali, zanimalo ih je kako može baš tako odlučno tvrditi takve stvari.

Kao što znate bolje od mene, svaka izjava dana u vaše ime može se vrlo lako demantirati ako se s njom ne slažete – istaknula je prva potpredsjednica Vlade, čiji je prethodnik na toj poziciji i poziciji predsjednika stranke bio upravo izbačeni Čačić.

Ta njena izjava vrlo je bitna zato što se premijer Zoran Milanović, baš kao i Čačić, niti jednom nije oglasio kako bi demantirao sramotne izjave čiji je jedini cilj utjecati na hrvatsko pravosuđe. A da je utjecao, pokazalo je Državno odvjetništvo, čiji kredibilitet održava jedino to što kao institucija ima izniman značaj, ali osim onoga što mu je pripisano djela ne postoje. Barem ne produktivna, što smo vidjeli kada su se žalili na odluku vezanu uz Josipa Perkovića, ali ne i na odluku vezanu uz Zdravka Mustača.
[pullquote_left] Vladajućima smo kroz upite dali priliku da se ograde od sramote objavljene u mediju kojem podilaze na nevjerojatan način. Nisu ništa demantirali, nikome nisu[/pullquote_left]

No bilo bi nezahvalno Mladenu Bajiću, koji toliko godina koketira sa svakom vlasti, pripisati titulu onoga koji snosi najveću odgovornost za možebitno narušavanje ionako klimavih odnosa Zagreba i Berlina (Bruxellesa). Ta titula pripada premijeru Zoranu Milanoviću, čovjeku koji se ne libi vući iznimno štetne i opasne poteze kako bi zaštitio prvenstveno sebe.

Da ne bi ispalo kako je sve ovo histeriziranje, vladajućima smo kroz upite dali priliku da se ograde od sramote objavljene u mediju kojem podilaze na nevjerojatan način. Nisu ništa demantirali, nikome nisu.

A Vesna Pusić lijepo kaže da se svaka izjava dana u vaše ime može lako demantirati ako se s njom ne slažete, a Zoran Milanović se očito slaže s time da živimo u svojevrsnom totalitarizmu i jednoumlju. Još kad bi uspio uvesti i jednostranačje, bio bi najsretniji čovjek na svijetu.

politika+

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari