Connect with us

Hrvatska

Vesna Sabolić prešla Čačiću – koalicija u Saboru izgubila čvrstu većinu

Objavljeno

-

Zastupnica HNS-a iz Zadra Vesna Sabolić napustila je stranku i prešla u Narodnu stranku – reformiste Radimira Čačića. Vladajuća koalicija time je u Saboru izgubila čvrstu većinu i ovisit će o glasovima zastupnika nacionalnih manjina. Iz HNS-a poručuju da koalicija nije uzdrmana.

Vesna Sabolić je na konferenciji za novinare kazala kako je HNS napustila zbog nezadovoljstva i manjka komunikacije s vrhom stranke. ‘Došlo je vrijeme da sam tako morala odlučiti i evo prije nego sam i formalno istupila, kolege su odradili konferenciju za novinare i zapravo me prisilili na odlazak’, kazala je te dodala kako je dobila ispisnicu iz HNS-a prije pola sata koju je i potpisala. ‘Reformisti sad imaju tri zastupnika u Saboru, što je dovoljno za osnivanje kluba zastupnika’, dodala je Sabolić.

Na konferenciji za novinare zadarskog HNS-a povjerenik zadarske Gradske organizacije Ivo Gregov je na pitanje novinara je li zastupnica Sabolić sama zatražila ispisnicu iz stranke rekao kako nema takvu informaciju. ‘Je li ona to učinila jučer ili jutros ili će tek napraviti, to ćemo vidjeti. No određene radnje i ponašanje za koje središnjica u Zagrebu ima saznanja govore u tom pravcu, odnosno o odlasku zastupnice Vesne Sabolić. Osobno pretpostavljam da prelazi u Reformiste’, rekao je Gregov

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari