Connect with us

Politički rentgen

Vesna Škare Ožbolt otvoreno priznala da će pomoći Tomaševiću u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba!

Objavljeno

-

Davor Filipović je nakon sučeljavanja na Z1 televiziji, o direktnoj polemici s Vesnom Škare Ožbolt, dao kratki osvrt na svom FB profilu:

„Nakon što je priznala da će, ako prijeđe prag, koalirati s Možemo/SDP, gđa Vesna Škare Ožbolt nam je u debati na Z1 televiziji otkrila i da će podržati Tomaševića u 2. krugu. Ispočetka se pozivala na dr. Franju Tuđmana i slavne ‘1990! Očito je jedini cilj njene kandidature bio oduzeti glasove HDZ-u“.

Naime u otvorenoj polemici Davor Filipović je kazao: „ Bilo bi lijepo da jedanput odgovorite i gospodinu Tomaševiću, budući da ste vi u ovoj utrci samo kako bi njemu pomagali…“

Vesna Škare Ožbolt je rezolutno i iskreno odgovorila: „Njemu ću pomagati u drugom krugu“!

Nakon brojnih poziva da nam Vesna Škare Ožbolt odgovori na upit, s kojim se motivima rukovodila kada se 1989. upisala u SK, u vremenu kada su već svi iole pametni i informirani političari znali da slijedi raspad Jugoslavije i agresija na Hrvatsku, nismo dobili njen odgovor. Zapravo taj nam odgovor ni ne treba, jer u njenom naumu da u gradskoj skupštini koalira sa Možemo/SDP i da u drugom krugu podrži Tomislava Tomaševića, zapravo govori sve o njenom ideološko svjetonazorskom habitusu. Njeno otvoreno priznanje, da će u drugom krugu podržati kandidata Tomaševića razotkriva i motive njene kandidature za gradonačelnicu Zagreba. Kada Vesna Š.O. kaže da će u drugom krugu podržati Tomaševića, zapravo priznaje da nema nikakve šanse za drugi krug i zapravo priznaje da je njena kandidatura najobičnija farsa i prijevara glasača samo s jednim motivom. Da kao bivša HDZ-ovka razbije biračko tijelo Davora Filipovića koji je percipiran kao najozbiljniji protukandidat Tomislavu Tomaševiću.

Za razliku od brutalne iskrenosti kandidatkinje Vesne Š.O., Miroslav Škoro se još nije tako direktno izjasnio. Ipak i kod njega se može između redaka naći bit izjave dotične gospođe. Naime on je na nedavnom sučeljavanju koje je pripremio Jutarnji list jasno kazao da „s HDZ-om nema suradnje dok ne smjene Plenkovića“! S obzirom da ni jedna stranka na svijetu neće mijenjati svog pobjedničkog predsjednika pod ucjenama i pritiscima Miroslava Škore i sličnih , kristalno je jasno da će Škoro u drugom krugu podržati Tomaševića, a ne Filipovića ukoliko do tog sraza dođe. Dakle isto onako kako je podržao Milanovića, a ne Kolindu Grabar Kitarović.

Čini se da su i Vesna Škare Ožbolt i Miroslav Škoro u zajedničkoj misiji sprječavanja još jedne HDZ-ove pobjede kao stručnjaci za razbijanje HDZ-ovog biračkog tijela.
Tomislav Tomašević je Vesnin i Mirin favorit i to treba javnost znati, kako ne bi poslije morali kukati, kao što su kukali nakon izbora Mesića i Milanovića za predsjednike Republike Hrvatske. Kao što su Mesiću pomogli razbijači HDZ-ovog biračkog tijela, tako su Milanoviću pomogli razbijači, a razbijači će svesrdno pomoći i bezličnom Tomislavu Tomaševiću. Zapravo, Tomašević može pobijediti jedino na tu foru, jedino uz pomoć razbijača HDZ-ovog biračkog tijela.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas