Pratite nas

Reagiranja

‘Vesna Teršelič i Zoran Pusić su kretenski duo od kojeg se narodu povraća’

Objavljeno

na

Vesna Teršelič je direktorica Documente – Centra za suočavanje s prošlošću. Ta organizacija radi po modelu Vesne Pusić da je Domovinski rat bio zločinački i da je cilj jedne organizacije koja djeluje u Hrvatskoj krivični progon boraca za Hrvatsku.

[ad id=”68099″]

Već drugi put se profesionalni klinički psiholog i doktor znanosti iz Amerike, dr. Dalma Kalođera, otvorenim pismom obraća Josipu Leki, predsjedniku Sabora. Njene zaključke i stavove koje je proslijedila u Sabor, prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani Predsjedniče Hrvatskog Državnog Sabora Leko, Hrvatski Sabornici i Sabornice

Ovo nije prvi put da se obraćam visokoj Ustanovi  u vezi s tragičnim problemom suicida tisuću i sedam stotina hrvatskih branitelja. (Po nekim procjenama, i  više).
Ja sam profesionalni klinički psiholog i doktor znanosti. Ja sam istraživač. Ekspert sam na području post-traumatskog sindroma. Veliki dio svoje karijere posvetila sam liječenju traumatiziranih osoba. U mojim ranijim  pismima ovoj Ustanovi, upozoravala sam, godinama, da je u Hrvatskoj na djelu posvemašnje obezvrjeđenje hrvatskih svetinja od kojih Domovinski rat kotira osobito visoko. Vrlo sam nedvosmisleno rekla da obezvrjeđenje  Domovinskog rata i branitelja vodi  u posttraumatski sindrom.
Sada se, manje više, priznaje u javnosti  da je od smrti predjednika Tuđmana, a možda i ranije, protiv  hrvatskog naroda vođen bespoštedni informacijski rat.
Taj rat je, po mome mišljenju, ujedinio dva posebno kobna elementa koja su odgovorna za suicide branitelja:

1)  Proces blaćenja hrvatskih branitelja kao takvih, a posebice heroja (osobito  Gotovine),
2)  Proces diskriminacije u kojem je Hrvatska i bilo što hrvatsko bilo namjerno i ciljano prikazivano kao a priori zazorno te zločinačko,
3)  Kombinacija dva elementa- blaćenje i diskriminacija ili ciljano targetiranje  svega hrvatskog se zajednički  mogu smatrati rasizmom.

Vesna Pusić I Vesna Teršelič kraljice blaćenja i anti-hrvatskog rasizma

O zaplotnjačkom, veleizdajničkom i kriminalnom djelovanju Vesne Pusić vec sam pisala u posebnom članku i pismu Vama. Vesna Teršelič  je direktorica Documente- Centra za suočavanje s prošlošću.  Ta organizacija radi po modelu Vesne Pusić da je Domovinski rat bio zločinački i da je cilj jedne organizacije koja djeluje u Hrvatskoj  krivični progon boraca za Hrvatsku. Ovo je nečuveno- ali se događa u Hrvatskoj. Vesna Teršelič djeluje vec dekadama.
U tandemu  sa Zoranom Pusićem, ona se oglašava i  to svakodnevno,  da bi hrvatski narod na neki način ubola ili otrovala. Nema ni  jedne izjave koja je čak priblizno ljudska. Kao da su programirani roboti u koje je netko ugradio baterije. Ovaj kretenski duo izgleda nezaustavljiv.
Nedavno su se proslavili nekim poganim izjavama kojima se profanira Vukovar ( i koje ni  po  čemu ne koriste srpskoj manjini u Hrvatskoj). Nedavno je Kardinal Bozanić lijepo rekao da se vukovarske  rane otvaraju na križu bešćutnosti političara.

Zašto nisu u zatvoru?

Ovo dvoje- naime Vesna Teršelič i Zoran Pusić nisu ni to.
Oni su uzurpirali ulogu autoriteta. Oni nemaju nikakav legitiman autoritet. Nemaju demokratski kredibilitet i nitko ih nije izabrao. Dapače – od njih dvoje narodu se povraća.
Oni nemaju nikakav profesionalni  autoritet. Oni ne znače ništa u bilo kojoj profesiji. Čak je i nemaju.
Vesna Teršelič i Vesna Pusić te Zoran Pusić nisu u svojim izjavama obazrivi, stidljivi ili, ne daj Bože, ambivaletni. Oni se prostački odnose prema svima. Obje Vesne su poput tenka. I takav im  je i nastup. Sam Bog zna koliko ove spodobe govore. Nikada im nije dosadno čuti vlastiti glas i  aktivni su već dekadama.
Odgovorno tvrdim, kao ekspert za posttrauamtske poremećaje ,da je kontinuirano i žestoko djelovanje protiv  hrvatskog  naroda u cjelini i posebice branitelja koji su nesmiljeno i u kontinuitetu defamirani… Da je kumulativni rezultat stvaranje klime u kojoj suicid izgleda kao jedina solucija. Defamacija, posebice branitelja je vrsta psihološke agresije.
Po Hrvatskom je zakonu kleveta i blaćenje takodjer UTUŽIVO DJELO.
Hrvatski redarstvenici trebali su intervenirati u zaštitu branitelja i braće po oružju ali  su u tome spriječeni kad je za njihovu šiju  opet zajasio netko tko želi zlo Hrvatskoj, pa eto nisu slobodni djelovati da zgrabe ovu spodobu  i kompanjone i strpaju ih u zatvor.
Točno je da Vesna Teršelič NIJE ISKLJUČIVO odgovorna za suicide branitelja. No ovaj trojac- Vesna Teršelič,Vesna Pusić i Zoran Pusić  snose lavovski dio odgovornosti.
Zašto nisu u zatvoru?’

IZ USA Dr Dalma Kalođera

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Hrvoje Zekanović: Odgovor Pupovcu i njemu sličnima!!! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Član Hrasta i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović u Saboru je reagirao na konferenciju za novinare koju je održao predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac.

“Pitam se kako je to moguće da 2018. godine slušamo iz Hrvatskog sabora iste govore kakve smo slušali ’89. ili 90. godine kad se spremala balvan revolucija? Je li Milorad Pupovac svjestan ili je on samo nekakva ekspozitura Aleksandra Vučića i srpske politike u Hrvatskoj? On za ovom govornicom nije uspio izustiti riječ Domovinski rat. Budimo iskreni, i premijer Plenković teško u posljednje vrijeme izgovara riječ Domovinski rat”, rekao je Zekanović.

“’91. godine Hrvatska je bila napadnuta od strane Srbije. Imali smo i srbočetničku pobunu unutar Hrvatske. To je istina koja nikako ne može prijeći preko usta Milorada Pupovca. Uvijek govori o posljedicama, nikad ne govori o uzroku. Dolazak traktora u Beograd bio je kraj srbočetničke agresije. Žalosno je da već 6 mandata u Saboru sjedi čovjek koji negira što je Domovinski rat, koji negira žrtve tisuća i tisuća hrvatskih civila, žrtve Vukovara, Škabrnje. Isključivo govori o egzodusu Srba. Kad govorimo o Srbima, zaboravlja spomenuti da je tisuće njih bilo na strani Hrvatske. Ne znam je li on žali zbog toga ili mu je drago”.

“Priča se priča o Jasenovcu i dječjim logorima, a ne može se najjednostavnija istina otprije 26 godina izgovoriti. Pozivam ga, kao i premijera Plenkovića, neka s ovoga mjesta kaže da nije bilo agresije na Republiku Hrvatsku pa da znamo na čemu smo, da znamo tko drži stolicu premijeru. Andreja Plenkovića pozivam neka ga mu on postavi ovo isto pitanje i neka reagira na sva pitanja koja sam mu jučer postavio”.

“Zašto ne bismo pokrenuli pitanje ratne odštete? Da se ne bismo zamjerili Angeli Merkel? Hrvatska nije sama sebe razarala. Ima videa i danas kako Beograđani cvijećem ispraćaju desetke tenkova koji idu u Vukovar, klati i ubijati Hrvate”.

“Da odmah razjasnimo, Hrvoje Zekanović i moja stranka Hrast smo za osudu svih totalitarnih režina, ali dok imamo uspješnu rehabilitaciju četništva u Srbiji, pokušavaju izmisliti priču o rehabilitaciji ustaštva u Hrvatskoj. Ovdje je pila okrenuta naopako, a Milorad Pupovac se treba duboko ispričati za ovo što radi. Ovo ovako više ne može”.

“A Andreju Plenkoviću, ako imaš imalo hrabrosti, raspiši izbore, jer mislim da nema nikakvog smisla da partneri poput Milorada Pupovca koji negiraju temeljne vrijednosti u hrvatskom društvu drže većinu u Saboru. Mislim da je ovo kap koja je prelila čašu. Pozivam i sve HDZ-ovce, budite hrabri, izvršite pritisak na vašeg premijera i da idemo na izbore, da se pitanje istine i laži riješi”, rekao je Zekanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Brutalne laži Milorada Pupovca

Objavljeno

na

Točno u 12h, kao na obračun „kod „Ok korala“, pozavao je Milorad Pupovac novinare kako bi pred tv kamerama još jednom obračunao sa ustaškom Hrvatskom. Tema press konferencije trebala je biti Pupavčevo očitovanje o  inicijativi gradonačelnika Vukovara Penave da na mirnim prosvjedima upozori hrvatske institucije na štetnost ne procesuiranja  slučajeva najtežih ratnih zločina, koje su počinili jugoslavenski i velikosrpski zločinci  na Vukovarskoj Ovčari i na širem području okupirane Hrvatske.

U tom kontekstu, hrvatska javnost s punim pravom  očekivala je Pupavčevo očitovanje o njegovoj nazočnosti na srpskom skupu u Bačkoj Palanci na kojemu je Aleksandar Vučić na neviđen način usporedio Hrvatsku s Hitlerovom Njemačkom. Čak da Milorad Pupovac i nije član današnje vladajuće nomenklature, čak da je u Bačkoj Palanci sudjelovao u razapinjanju Hrvatske kao najobičniji predsjednik jedne srpske stranke u Hrvatskoj, s pravom bi se trebali upitati zbog čega Pupovac, državljanin Republike Hrvatske svojom nazočnošću daje legitimitet Aleksandru Vučiću koji i dan danas veliča svog velikog vođu i idola, najkrvavijeg zločinca sa ovih prostora, Slobodana Miloševića.

Kao na obračunu kod OK korala, Milorad Pupovac je snishodljivo, patetično, naizgled hladnokrvno i proračunato, s „velikoumnim“ razmacima između rečenica, spuštenih ruku prema „revolverima“, spreman svakog trenutka potegnuti obarač u obranu svoje navodne lojalnosti Republici Hrvatskoj, potpuno očekivano, zapravo potegnuo za Čosićevskom  floskulom docirajući  kako je on svoju lojalnost dokazao time što se kao saborski zastupnik šest puta zakleo na vjernost svojoj domovini. Ono što se događalo između zakletve i zakletve, njegovo veleizdajničko denunciranje Hrvatske po bijelom svijetu, njegovo tumačenje i glorificiranje  falsificirane velikosrpske povijesti, njegovo tumačenje i preuveličavanje zločina u Jasenovcu, njegove optužbe da je Hrvatska ustaška država, ne da je zaboravio, nego je to sve još jednom javno  ponovio pred okupljenim novinarima i TV kamerama.

Nasuprot zadnjem službenom izvješću SOA-e koje govori da u hrvatskoj ne postoji ultra desnica, da su opasnosti od navodnog ustaštva svedene na minimum koji ne ugrožava i ne može ugroziti demokratski poredak u Republici Hrvatskoj, Pupovac se zaklinje da će štititi ustavni poredak i institucije hrvatske države, a zatim po stotinu puta čini veleizdajničko krivokletstvo i lažno denuncira Hrvatsku državu u kojoj uživa prava kakva prava nema ni jedna nacionalna manjina na bijelom Svijetu.

Izvanrednu tematsku  sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj su branitelji s pravom htjeli čuti Pupovčevo očitovanje oko bačkopalanačke mrziteljske izjave Aleksandra Vučića, premijer Andrej Plenković je s indignacijom zabranio uz pomoć svog pobočnika Gordana Jandrokovića, nazvavši taj braniteljski zahtjev suludom komunističkom metodom. I doista, sjednica Hrvatskog sabora o toj temi bila bi doista gubljenje vremena, jer Milorad Pupovac je jasno i glasno na press konferenciji točno u „12h kod OK korala“ još jednom jasno i glasno kazao da se u potpunosti slaže sa izjavom svog gazde Aleksandra Vučića. Bez ikakvog ustezanja, svoju navodnu domovinu je nazvao ustaškom, ministra Medveda je indirektno nazvao ustašom, jer se usudio otkopavati kosti koje su u jame pobacali njegovi veliki antifašisti partizani, ustaškim je proglasio čak i neidentificirani dječji kostur, ustašom je proglasio i ministra Krstičevića koji je svog suborca Mirka Norca pozdravio na jednom vojnom skupu, ustašicom je proglasio i Kolindu Grabar Kitarović koja navodno šuti na bujanje ustaštva. Pupovac misli da naša predsjednica treba slušati njega, a ne službena izvješća SOA-e!? Potencijalnim ustašom je proglasio i premijera Andreja Plenkovića i zaprijetio mu da ako bude dozvolio rehabilitaciju ustaštva, rehabilitaciju NDH i ako bude dozvoli da u mainstream medije izlaze drugačiji povijesni dokazi koji su u suprotnosti sa velikosrpskim mitovima, onda će razmisliti o daljnjoj podršci ovoj vladajućoj većini. Pupovac zapravo tvrdi između rečenica da je hrvatska povijest, ona koja je pisana četničkom i partizanskom rukom druga Tita jedina znanstveno relevantna povijest kao konačna nedodirljiva istina. Od hrvatskog državnog vrha kojega danas podupire, Pupovac ucjenjivački, torbarski traži da se ne dira u diktatorsku povijest bivše Jugoslavije ili Srboslavije, jer će on u suprotnom razmisliti o podršci saborskoj većini. Pupovac zapravo energično želi zaustaviti sva daljnja iskopavanja i prikupljanje dokaza o partizanskom genocidu nad hrvatskim narodom, a ako zaustavi ta iskopavanja zaustavit će i iskapanja kostiju četničko-jugoslavenskih zločina počinjenih u našem Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Vukovara Penava s potpunim demokratskim pravom otvorio je na drastičan način još jednom pitanje procesuiranja ratnih zločina protiv nedužnih hrvatskih ljudi u Domovinskom ratu. Danas je kristalno jasno da zločini protiv Hrvatske, da zločini protiv pojedinaca i grupacija učinjeni tijekom brutalne velikosrpsko-jugoslavenske agresije nisu procesuirani upravo zbog toga što je Milorad Pupovac u svakoj dosadašnjoj Hrvatskoj vladi, osim one Vlade Tomislava Karamarka, imao presudan utjecaj i moć zaustaviti istinu, zaustaviti procesuiranje zločinačkih srpskih kapitalaca. I dan danas koristi tu moć koju mu je poklonio premijer Andrej Plenković i dan danas torbari i  prijeti rušenjem Vlade ako ne pristanemo na njegove petokolonaške ucjene. Dan danas traži medijsku cenzuru i potpuno zaustavljanje povijesnih istina!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari