Pratite nas

Reagiranja

‘Vesna Teršelič i Zoran Pusić su kretenski duo od kojeg se narodu povraća’

Objavljeno

na

Vesna Teršelič je direktorica Documente – Centra za suočavanje s prošlošću. Ta organizacija radi po modelu Vesne Pusić da je Domovinski rat bio zločinački i da je cilj jedne organizacije koja djeluje u Hrvatskoj krivični progon boraca za Hrvatsku.

[ad id=”68099″]

Već drugi put se profesionalni klinički psiholog i doktor znanosti iz Amerike, dr. Dalma Kalođera, otvorenim pismom obraća Josipu Leki, predsjedniku Sabora. Njene zaključke i stavove koje je proslijedila u Sabor, prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani Predsjedniče Hrvatskog Državnog Sabora Leko, Hrvatski Sabornici i Sabornice

Ovo nije prvi put da se obraćam visokoj Ustanovi  u vezi s tragičnim problemom suicida tisuću i sedam stotina hrvatskih branitelja. (Po nekim procjenama, i  više).
Ja sam profesionalni klinički psiholog i doktor znanosti. Ja sam istraživač. Ekspert sam na području post-traumatskog sindroma. Veliki dio svoje karijere posvetila sam liječenju traumatiziranih osoba. U mojim ranijim  pismima ovoj Ustanovi, upozoravala sam, godinama, da je u Hrvatskoj na djelu posvemašnje obezvrjeđenje hrvatskih svetinja od kojih Domovinski rat kotira osobito visoko. Vrlo sam nedvosmisleno rekla da obezvrjeđenje  Domovinskog rata i branitelja vodi  u posttraumatski sindrom.
Sada se, manje više, priznaje u javnosti  da je od smrti predjednika Tuđmana, a možda i ranije, protiv  hrvatskog naroda vođen bespoštedni informacijski rat.
Taj rat je, po mome mišljenju, ujedinio dva posebno kobna elementa koja su odgovorna za suicide branitelja:

1)  Proces blaćenja hrvatskih branitelja kao takvih, a posebice heroja (osobito  Gotovine),
2)  Proces diskriminacije u kojem je Hrvatska i bilo što hrvatsko bilo namjerno i ciljano prikazivano kao a priori zazorno te zločinačko,
3)  Kombinacija dva elementa- blaćenje i diskriminacija ili ciljano targetiranje  svega hrvatskog se zajednički  mogu smatrati rasizmom.

Vesna Pusić I Vesna Teršelič kraljice blaćenja i anti-hrvatskog rasizma

O zaplotnjačkom, veleizdajničkom i kriminalnom djelovanju Vesne Pusić vec sam pisala u posebnom članku i pismu Vama. Vesna Teršelič  je direktorica Documente- Centra za suočavanje s prošlošću.  Ta organizacija radi po modelu Vesne Pusić da je Domovinski rat bio zločinački i da je cilj jedne organizacije koja djeluje u Hrvatskoj  krivični progon boraca za Hrvatsku. Ovo je nečuveno- ali se događa u Hrvatskoj. Vesna Teršelič djeluje vec dekadama.
U tandemu  sa Zoranom Pusićem, ona se oglašava i  to svakodnevno,  da bi hrvatski narod na neki način ubola ili otrovala. Nema ni  jedne izjave koja je čak priblizno ljudska. Kao da su programirani roboti u koje je netko ugradio baterije. Ovaj kretenski duo izgleda nezaustavljiv.
Nedavno su se proslavili nekim poganim izjavama kojima se profanira Vukovar ( i koje ni  po  čemu ne koriste srpskoj manjini u Hrvatskoj). Nedavno je Kardinal Bozanić lijepo rekao da se vukovarske  rane otvaraju na križu bešćutnosti političara.

Zašto nisu u zatvoru?

Ovo dvoje- naime Vesna Teršelič i Zoran Pusić nisu ni to.
Oni su uzurpirali ulogu autoriteta. Oni nemaju nikakav legitiman autoritet. Nemaju demokratski kredibilitet i nitko ih nije izabrao. Dapače – od njih dvoje narodu se povraća.
Oni nemaju nikakav profesionalni  autoritet. Oni ne znače ništa u bilo kojoj profesiji. Čak je i nemaju.
Vesna Teršelič i Vesna Pusić te Zoran Pusić nisu u svojim izjavama obazrivi, stidljivi ili, ne daj Bože, ambivaletni. Oni se prostački odnose prema svima. Obje Vesne su poput tenka. I takav im  je i nastup. Sam Bog zna koliko ove spodobe govore. Nikada im nije dosadno čuti vlastiti glas i  aktivni su već dekadama.
Odgovorno tvrdim, kao ekspert za posttrauamtske poremećaje ,da je kontinuirano i žestoko djelovanje protiv  hrvatskog  naroda u cjelini i posebice branitelja koji su nesmiljeno i u kontinuitetu defamirani… Da je kumulativni rezultat stvaranje klime u kojoj suicid izgleda kao jedina solucija. Defamacija, posebice branitelja je vrsta psihološke agresije.
Po Hrvatskom je zakonu kleveta i blaćenje takodjer UTUŽIVO DJELO.
Hrvatski redarstvenici trebali su intervenirati u zaštitu branitelja i braće po oružju ali  su u tome spriječeni kad je za njihovu šiju  opet zajasio netko tko želi zlo Hrvatskoj, pa eto nisu slobodni djelovati da zgrabe ovu spodobu  i kompanjone i strpaju ih u zatvor.
Točno je da Vesna Teršelič NIJE ISKLJUČIVO odgovorna za suicide branitelja. No ovaj trojac- Vesna Teršelič,Vesna Pusić i Zoran Pusić  snose lavovski dio odgovornosti.
Zašto nisu u zatvoru?’

IZ USA Dr Dalma Kalođera

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Hod za život glas je razuma i savjesti, a ne ulaženje u bilo čiju intimu

Objavljeno

na

Objavio

Neki bi zabranili izlazak na ulice onima koji se za očuvanje života bore mirnim dostojanstvenim šetnjama. Zatvarali bi, tukli, osuđivali i tko zna što sve ne.

U ime “demokracije”, “slobode” i “ljudskih prava”.

Čudna neka mjerila. Kad se LGBTIQ aktivisti okupe, skidaju na javnim mjestima, ližu se i ljube po trgovima gradova, viču, vrijeđaju i nose skaredne transparente (poput onoga “ŽIVJELA PERVERZIJA!”), za neke je to “super”, “krasno”, “napredno”, “cool”. Takve povorke čuvaju stotine policajaca i budno paze da im tko ne bi dobacio kakvu ružnu riječ – iako rade na javnim mjestima ono što je inače kažnjivo zakonom kao “narušavanje javnog reda i mira”.

Čujemo, čak i od javnih osoba (koje sad neću imenovati zbog izborne šutnje) kako mi koji se zalažemo ZA ŽIVOT, zamislite, “ULAZIMO U INTIMU ONIH DRUGIH!”.

Od svih objeda i nebuloza koje izriču protivnici života, ovo je jedna od najvećih.

Narod koji izlazi na ulice hodajući za život nema iza sebe nikakvu instituciju, niti je riječ o hijerarhijski organiziranoj manifestaciji u kojoj bilo tko odozgo “vuče konce”. Građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ jeste organizator, ali ona nije nikakav vrhovni arbitar niti redatelj ovih akcija. Nije to kazališna scena. To je moralni stav širokih slojeva našeg naroda prema najvažnijem od svih pitanja: PRAVU NA ŽIVOT ONIH NEROĐENIH KOJI NEMAJU MOGUĆNOSTI OGLASITI SE, A ČIJI SE ŽIVOTI TAKO BEŠĆUTNO SVAKODNEVNO GASE VOLJOM ONIH KOJI DO ŽIVOTA NE DRŽE.

Jako je dobro poznato kakav je stav naše Crkve, pa i svih dosadašnjih papa (uključujući i aktualnog papa Franju) o ovom pitanju. To su OZAKONJENA UBOJSTVA. To je zločin protiv Boga, Čovjeka i ljudske naravi.

Narod koji izlazi na ulice – diljem svijeta, ne samo u Hrvatskoj – u ime očuvanja života ne diže nikakve revolucije, ne traži nasilne prevrate, ne zagovara progone, nitko ne ulazi u bilo čiju intimu i pravo odlučivanja o sebi i svome tijelu.

To je GLAS RAZUMA I SAVJESTI  i na volju svakomu hoće li ga prihvatiti ili neće.

Izađimo na ulice uvijek kad osjetimo da su ljudski život ili prava nerođenih ugroženi.

Nitko nam to neće niti može zabraniti!

Ponosan sam što ZA ŽIVOT hodaju deseci tisuća ljudi.

Veličanstveni su to skupovi koji dokazuju da još uvijek nije sve izgubljeno ni za nas, mali hrvatski narod.

Na agresiju i riječi mržnje nećemo odgovarati istom mjerom.

Nas je Krist Spasitelj podučio moralnim načelima i vrijednostima života i ljudskog bitka, to znamo i toga se držimo.

Upravo zato i HODAMO…ZA ŽIVOT, jer veće i dragocjenije vrijednosti od ljudskoga života nema.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

NZH: Nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se nećemo ispričati

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Neovisni za Hrvatsku reagirali su na facebooku na zahtjev Etičkog povjerenstva koji zahtjevaju da Glasnović i Neovisni za Hrvatsku s mrežnih stranica uklone “spornu” fotografiju u obliku predizbornog plakata na kojemu Glasnović pozira u boksačkom stavu uz poruku: “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu”. Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju.

NEOSNOVANO UPOZORENJE ETIČKOG POVJERENSTVA

– Na prijavu Državnoga izbornog povjerenstva i novovjekog AFŽ-a (Mreže antifašistkinja Zagreba), Etičko povjerenstvo uputilo je upozorenje NEOVISNIMA ZA HRVATSKU i našemu kandidatu, generalu Željku Glasnoviću zbog fotografije u obliku predizbornog plakata na kojem se general Glasnović obraća „jugozomboidima“.

Etičko povjerenstvo, odreda sastavljeno od dičnih antifašista i naprednih mislilaca stasalih u samoupravnome socijalizmu, zahtijeva da se taj plakat ukloni i da se i mi kao stranka i general Glasnović „javno ispričamo“ zbog njegova objavljivanja.

Upozorenje otklanjamo s indignacijom. Fotografija i plakat generala Glasnovića upravljen je jugozomboidima (što je termin koji je general Glasnović bezbroj puta bez ikakve sankcije upotrijebio u Hrvatskome saboru, a i inače u javnome životu!), te ima jasnu obrambenu poruku: „Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku“, ali će se taj njihov plan razbiti o hrvatsku šaku. Tako je bilo i 1991./92., a tako će biti i sada.

Prema tome, nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se ne ćemo ispričati (nego ponavljamo: njihov će se plan nasukati i danas i sutra!), a hrvatskomu se narodu nemamo zašto ispričavati.

On je uz nas, a mi smo uz njega – vrijeme je za Hrvatsku!

Neovisni za Hrvatsku

Etičko povjerenstvo traži da Glasnović ukloni izborni plakat

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari