Connect with us

Politika

Vesna Vučemilović o najavi tvrtke Meggle – ‘Što gospodin Plenković i njegovi ministri misle učiniti da se to zaustavi?’

Published

on

isječak/RTL

Novoizabrana saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović u četvrtak je najavu tvrtke Meggle da će do kraja godine ugasiti proizvodnju u Hrvatskoj ironično prokomentirala riječima da time HDZ-ov Projekt Slavonija “ide dalje”.

“Najprije se zatvorila šećerana u Virovitici, a sad i mljekara u Osijeku. Nekoliko stotina ljudi ostaje bez posla jer je šećerana poticala proizvodnju šećerne repe u Srbiji, a vlasnik mljekare ima dovoljno proizvodnih kapaciteta u Kragujevcu i Bihaću”, napisala je Vučemilović na svom facebook profilu.

Obje tvrtke su u privatnom vlasništvu i vlasnici donose odluke koje će im osigurati profitabilnost poslovanja. Postavlja se, dodaje, pitanje što rade Vlada i lokalni čelnici dok njihovi sugrađani ostaju bez svojih radnih mjesta.

“Zar je to sigurnost kojom su mahali u predizbornoj kampanji? Zar to nisu vijesti koje traže angažman kako šire tako i lokalne zajednice?”, pita Vučemilović te dodaje da Domovinski pokret u ovih nekoliko mjeseci od osnivanja stalno ukazuje na probleme gospodarstva koji se moraju hitno početi rješavati.

Ističe da Hrvatska nije poželjna destinacija investitorima zbog korupcije i klijentelizma, neefikasnog pravosuđa, neučinkovite javne uprave te visokih poreza i davanja. Dok to ne riješimo i dalje će investitori zaobilaziti Hrvatsku, a postojeći izmještati proizvodnju drugdje, poručila je.

“Što gospodin Plenković i njegovi ministri misle učiniti da se to zaustavi?”, upitala je Vučemilović.

Tvrtka Meggle Hrvatska je u četvrtak objavila da restrukturira poslovanje u Hrvatskoj i do kraja godine gasi proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika čija se radna mjesta gase. (Hina/K)

Župan Ivan Anušić zatražio hitan sastanak s Upravom Meggle grupe

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari