Veterani Domovinskog rata: Nećemo pregovarati s agresorom

1

“Na sjednici predsjedništva udruge odlučeno je da veterani 150-e brigade ni u kojem obliku neće sudjelovati bilo kakvim „pregovorima“ sa agresorom , te odriču pravo bilo kome da u njihovo ime to čini”, navode u priopćenju koje je u srijedu ujutro upućeno iz Udruge veterana Domovinskog rata.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Iz novinskih napisa saznali smo da je Josip Klemm izjavio da će se razgovori održati samo se treba dogovoriti platforma za pregovore. Također je to prestavljeno kao inicijativa koja će pomoći u pronalasku nestalih osoba.

Stav udruge je da RH ima svoje institucije koje su svojim djelovanjem i ovlastima dovoljne da se prisili Republika Srbija da prije ulaska u EU ispoštuje sve međunarodne dogovore kao i osigura dostavu podataka o nestalim osobama.

U trenutku kada se u Republici Srbiji slavi četništvo, a u dosadašnjem javnom istupanju nije jasno iskazano kajanje i isprika za agresiju, nije utvrđena i isplaćena ratna šteta RH, nije isplaćena naknada logorašima i njihovim obiteljima, nije isplaćena naknada civinim žrtvama, nisu otvoreni arhivi u kojima stoje podaci o ubijenima i nestalima, smatramo krajnje licemjernim da bilo tko iz naše populacije izvan institucija RH pregovara sa osobama koje su razarale i ubijale na teritoriju RH i time im pridodaju legitimitet i važnost.

Posebno naglašavamo da su u tijeku obilježavanja 25 godina od ustroja većeg dijela postrojbi u RH i da u tim obilježavanjima posebno mjesto zauzimaju obitelji naših poginulih suboraca, a za njih je razgovor sa agresorima koji su razarali Hrvatsku i ubijali – ravan veleizdaji.”, zaključuju u priopćenju koje, u ime Udruge veterana Domovinskog rata potpisuje Damir Loborec.

facebook komentari

  • cleuna892

    Sta sve necemo cuti u pm.
    Pa dajte vise pozovite i Seselja u sluzbeni posjet,i on je Srpski ratni veteran.
    Zar ne?