Connect with us

Politika

Vice Mihanović (HDZ): Pozivam gradonačelnika Puljka da podnese ostavku

Objavljeno

-

Predsjednik splitskoga HDZ-a i gradski vijećnik Vice Mihanović pozvao je u utorak gradonačelnika Ivicu Puljka da preda ostavku te da se ide na nove izbore i za gradonačelnika i za Gradsko vijeće jer je, kako je rekao, Grad u blokadi.

“Zbog činjenice da je gradonačelnik glavni kreator vladajuće većine, a samim time i generator afera i nereda u Gradu Splitu, pozivam gradonačelnika da podnese ostavku i idemo na nove izbore i za gradonačelnika i za Vijeće”, istaknuo je Mihanović na konferenciji za novinare sazvanoj u povodu nastavka sjednice Gradskog vijeća koji je najavljen za sljedeći petak.

Splitsko Gradsko vijeće prekinulo je sjednicu u prošli četvrtak na točki dnevnog reda o rebalansu ovogodišnjega gradskog proračuna. Tom je prigodom pročelnica za financije u Gradskoj upravi Olenka Dadić rekla da će prema sadašnjim pokazateljima krajem ove godine proračunski minus Grad Splita biti 135 milijuna kuna.

Mihanović je podsjetio kako je Puljak preuzimanjem vlasti prije pet mjeseci naslijedio 57 milijuna kuna te da je tada izjavio kako je situacija dobra.

“Prema izjavi pročelnice Dadić, prije neki dan na Gradskom vijeću, Grad je trenutno u minusu oko 50 milijuna kuna. Jednostavnom matematikom može se zaključiti da je ova vlast u pet mjeseci uspjela potrošiti više od 100 milijuna kuna, a niti jedan ključan projekt nisu niti počeli. To se dogodi kada nastane potpuni nered i Grad se nađe u blokadi jer s jedne strane trošite, a s druge strane ne uprihodite. Pa tako imamo situaciju da padaju prihodi od komunalnog doprinosa i naknade jer se ne izdaju nikakva rješenja koja bi generirala prihod”, rekao je Mihanović.

Po njegovim riječima, postoji mišljenje Ministarstva gospodarstva u kojem se gradonačelnika Puljka upozorava da je za izbor brokera osiguranja trebao javni poziv.

“Pitam se gdje je nestala transparentnost koju je gospodin Puljak najavljivao, a u skladu s transparentnošću na koju se gradonačelnik poziva, pitam ga hoće li podnijeti ostavku ako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdi optužbe koje mu se stavljaju na teret”, rekao je Mihanović

Mihanović smatra kako su trzavice u bivšoj vladajućoj većini, koja se raspala na sjednici Gradskog vijeća u prošli četvrtak, nastale zbog međusobnih svađa i optužbi u vezi s aferama u Splitu.

“Kao rezultat afera gospodina Puljka i njihovih međusobnih svađa, imamo potpuni nered koji vlada u gradskoj upravi, a kojeg je generator Puljak kao gradonačelnik i čelni čovjek ove vlasti, a kao posljedicu, imamo Grad koji je u potpunoj blokadi,”ocijenio  je Mihanović.

Puljak je pak danas optužio HDZ za kukavištvo.

“HDZ je jedina stranka u povijesti demokracije koja ne želi ići na nove izbore i ne pokušava smijeniti ovu vlast, to je jedan od najkukavičkijih poteza”, rekao je Puljak.

Reagirajući na te Puljkove riječi, Mihanović je podsjetio kako se na sjednici Gradskog vijeća u prošli četvrtak zauzimao za samoraspuštanje gradonačelnika Puljka i Gradskog vijeća te za nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće, a Puljak traži nove izbore samo za Gradsko vijeće. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari