Connect with us

Politika

Vice Mihanović: Most je glasovanjem za proračun Ivice Puljka iznevjerio birače

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik Vice Mihanović je u petak izjavio kako je Most iznevjerio svoje birače glasujući za gradski proračun kojeg je predložio gradonačelnik i predsjednik stranke Centar Ivica Puljak.

“Maske su pale i sad se vidi da je Most najveća prijevara ovih izbora, oni su cijelo vrijem radili igrokaz kao da neće podržati gradski proračun, a u biti su tako zavarali svoj birače,” rekao je Mihanović novinarima nakon što je usvojen gradski proračun Splita za kojeg su glasovala i tri ‘mostovca’.

Dodao je i kako suradnja Puljka i stranke Centar s Mostom proizlazi iz “kuhinje Ivice Relkovića” koji je bio mentor Mostu a sada je mentor stranki Centar i Ivici Puljku kojeg se, kako je rekao, priprema za politiku a nacionalnoj razini.

Po Mihanovićevom tumačenju, između gradonačelnika Puljka iz stranke Centar i Mosta na snazi je čvrsta interesna koalicija koja nema uporište ni u projektima ni u ideologiji nego u čistom interesu. Dodao je i kako je sada jasno da je i SDP, čija su dva vijećnika također podržala Puljkov prijedlog proračuna, također u koaliciji s Puljkom iako su ga je ranije napadali.

Mihanović je rekao kako Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja danas u Splitu ‘paradira’ Rivom, a “u biti je došao podržati projekt Marijane Puljak, a to je Ivica Puljak”.

“Imamo situaciju da se Grmoja u Saboru grli s gospođom Puljak, Možemo, SDP-om, Novo ljevicom, a takva je situacija danas i u Splitu. Mostovi birači sigurno nisu dali glas da na vlast dođe Možemo,Centar, Nova ljevica, SDP”, poručio je Mihanović.

Markotić: Mihanović je htio s nama nekakve kombinacije ali nije uspio

Mostov vijećnik Josip Markotić odbacio je Mihanovićeve primjedbe rekavši kako je Mihanović slao svoj poklisare da uspostave suradnju.

“Mihanović je htio s nama nekakve kombinacije u prekrajanju proračuna i nije uspio pa sada koristi svojih pet minuta za iživljavanje”, kazao je Markotić dodavši da je Mihanović kukavica.

Na te je riječi reagirao Mihanović rekavši kako je Markotićev istup “nepristojan i primitivan.”

“Takva reakcija potvrda je koliko su kolege u Mostu nervozni. Oni su raskrinkani i uhvatila ih je panika”, smatra Mihanović. Dodaje kako Markotić laže da je on slao poklisare Mostu radi suradnje.

“Neka Markotić kaže koji su to ljudi pa da se suočimo. Ja sam se davno odmakao od Mosta jer s Mostom se nema što razgovarati,” rekao je Mihanović
SDP-ov vijećnik Davor Matijević je izjavio kako su dva SDP-ova vijećnika glasovala za Puljkov prijedlog proračuna jer je alternativa HDZ i Hrvatska građanska stranka Željka Keruma.

“Dokle god su HDZ i HGS alternativa mi podržavamo ovu gradsku vlast”, dodao je Matijević. Kazao je kako je za SDP važno da je gradonačelnik Puljak prihvatio SDP-ovu inicijativu o gradnji POS-ovih stanova u Splitu. (Hina)

Puljak nakon prihvaćenog proračuna: To je dobra vijest za Grad Split

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari