Connect with us

Politika

Vice Mihanović podnio ostavku na mjestu čelnika splitskog HDZ-a

Objavljeno

-

Foto: Hina

Vice Mihanović u ponedjeljak je, dan nakon izbornog poraza HDZ-a u Splitu, podnio ostavku na dužnost predsjednika stranačkog Gradskog odbora.

“Moj stranački angažman i preuzimanje vodstva splitskog HDZ-a bilo je motivirano isključivo namjerom da pridonesem boljitku Splita na dobrobit Splićanki i Splićana, kao i unapređenju rada stranke kojoj oduvijek pripadam”, napisao je Mihanović u izjavi za medije.

Napomenuo je da je o izbornom procesu i lošem rezultatu razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

Puno uspjeha zaželio je budućem vodstvu Gradskog odbora HDZ-a, a zahvalio je i Zoranu Đogašu koji se, kako kaže, odvažio kandidirati na izvanrednim izborima u Splitu kao nestranački kandidat HDZ-a.

U drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika i zamjenike, Đogaš je osvojio 13.243 glasa dok je Ivica Puljak ostao gradonačelnik jer mu je povjerenje ukazalo 27.496 Splićanki i Splićana, pokazali su privremeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nakon što su obrađena sva biračka mjesta.

“Napominjem da je riječ o izborima za gradonačelnika i vijeće koji su organizirani na inicijativu vladajućih u Splitu, a izrazito slab odaziv naših sugrađana na izbore je u cijelosti potvrdio političku ocjenu HDZ-a da je riječ o nepotrebnim izborima”, poručio je Mihanović te čestitao Puljku na reizboru i svima izabranima u Gradsko vijeće. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari