Connect with us

Magazin

Vide Popović: U izvanrednoj smo situaciji, covid je kao rat!

Objavljeno

-

“Nikada za vrijeme rata u bolnicama nismo u istom trenutku imali ranjenika koliko danas imamo ljudi koji se bore za živt od posljedica covida” rekao je u Budnici doktor medicine, specijalist pulmolog iz Splita Vide Popović.

“Ovo je ratno stanje, moraju se poštovati pravila ponašanja jer je alternativa kaos s nesagledivim posljedicama”, upozorio je dr Popović hrvatski narod, ne isključujući da pravila mogu biti i ovakva i onakva, da mogu u nekim elementima možda biti drugačija, bolja i upozoravajući da stožer i država moraju voditi računa o tisućama detalja, interesa i posljedica svojih odluka.

Popović je upozorio da je neodgovorno samo iz svoje perspektive, bez sagledavanja cjeline suditi o odlukama Stožera i države, te da takav pristup uz najbolje namjere vodi ka kaotičnom stanju.

” Udruge ne smiju biti neka vrsta industrije koja će uhljebljivati navodne aktiviste i mi u HU Benedikt jako vodimo računa o tome” istakao je Vide Popović, inače predsjednik jedne od najuspješnijih hrvatskih udruga uopće, a svakako ponajbolje među udrugama kršćanske provenijencije.

” Mi smo udrugu formirali u krugu splitskih intelektualaca uoči pristupanja Hrvatske EU s namjerom afirmacije, poziva, ali i upozorenja da su i naši i europski korjeni kršćanski, da ne smijemo zanemariti svoj identitet, da moramo znati tko smo kako bi znali kamo idemo.

Željeli smo da se hrvatski narod ne utopi u moru ideja, inicijativa i nekakve nove nametnute definicije europskog čovjeka, koji ne postoji niti može postojati bez korjena i identiteta naroda Europe” naglasio je Vide Popović objasnivši da je upravo zbog toga udruga dobila ime po Sv. Benediktu.

Popović je tjekom razgovora s Markom Ljubićem govorio o temeljnom identitetu suvremene Republike Hrvatske, o porukama i simbolici datuma 29. 11., o činu i značenju događaja u Den Haagu, kada je general Praljak pred očima cijeloga svijeta odbio prihvatiti status zločinca cijenom vlastitog života, o simbolici AVNOJ-a i oslobodilačkog domovinskog rata u temeljima Republike Hrvatske, o Hajduku i obilježjima Splita i Dalmacije, o iskazivanju štovanja junaštvu branitelja Vukovara. Pogledajte Budnicu sa sjajnim Vidom Popovićem.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari