Connect with us

Religija i Vjera

(VIDEO) ‘Božićni show’ navijača Union Berlina

Objavljeno

-

Čak 30.000 navijača njemačkog nogometnog drugoligaša Union Berlina trinaestu godinu uzastopce okupilo se na stadionu An der Alten Forsterei kako bi pjevalo božićne pjesme uz svijeće i kuhano vino.

[ad id=”68099″]

Pjevali su 90 minuta koliko traje nogometna utakmica, uz 15-minutnu pauzu na ‘poluvremenu’. Osim božićnih, pjevale su se i navijačke pjesme.

Ova ideja rodila se prije 13 godina kada se okupilo 89 navijača. U godinama koje su uslijedile ‘Božić na stadionu’ je prerastao u tradiciju i veliki spektakl.

‘Na stadion su došle obitelji s djecom, svi su imali barem neko obilježje kluba. Ovo je lijepa tradicija po kojoj smo postali poznati u svijetu,’ kazao je jedan od sudionika Peter Müller.

‘Božićni show’ navijača Union Berlina ove godine kopirali su navijači još nekoliko klubova. Tako se na stadionu njemačkog bundesligaša Kolna Rhein Energieu u prvom izdanju okupilo više od 30.000 ljudim a na stadionu drugoligaša Alemannia Aachen oko 20.000 navijača.

Navijači Union Berlina već su se nekoliko puta istaknuli raznim akcijama. Tako su prije 11 godina pokrenuli kampanju ‘Krvari za Union’, masovno davali krv i njenom prodajom pomogli klubu da se spasi od bankrota. Pomogli su i 2008. kada su organizirali radne akcije i renovirali stadion kako bi dobili licencu za 2. njemačku ligu. Prije tri godine navijači su za tri milijuna eura kupili dionice kluba kako bi se stadion proširio sa 2,300 na 21.717 mjesta koliko ima sada.

Union Berlin se trenutačno nalazi na 13. mjestu druge njemačke lige sa 23 boda, devet više od zone ispadanja i deset manje od plasmana koji vodi u kvalifikacije za prvu ligu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari