Connect with us

Događaji

(VIDEO) BRANITELJI DIŽU NOVI ŠATOR, POLICIJA OGRADILA MARKOV TRG: ‘Ne idemo nikud dok nas Milanović ne primi’

Objavljeno

-

Očito je da se i policija priprema za moguće dizanje šatora na Markovu trgu budući da su počeli zabranjivatiI ulaz vozilima u Ćirilometodsku ulicu i pristup Markovom trgu.

[ad id=”68099″]

Prosvjednicima  koji su u četvrtak prosvjedovali na Markovu trgu potporu su dali i branitelji iz Savske 66.

Prema neslužbenim informacijama, ako ih premijer Milanović ne primi u zgradu Vlade, branitelji planiraju ostati u Savskoj do daljnjega. Da tijekom dana planiraju podignuti šator i na Markovu trgu, neslužbeno doznaje N1.

“Vlada već duže vrijeme ignorira sve u Hrvatskoj pa tako i pitanje Imunološkog i želimo da vlada donese odluku želi li da Imunološki bude u okviru države ili ga žele privatizirati. Osim toga očekujemo i da će danas, na Dan oružanih snaga predsjednik vlade imati razumijevanja te primiti hrvatske brantelje koji su začetnici oružanih snaga”, rekao je Glogoški za Hinu.

Na pitanje što ako ih premijer ne primi Glogoški je uzvratio kako vjeruju i nadaju se da će ih premijer Milanović primiti.

Kazao je i kako u 14 sati, s druge strane Markova trga, imaju dogovoren razgovor s nekim saborskim klubovima koji su im dali potporu oko ustavnog braniteljskog zakona.

Iz Vlade su poručili da će Milanović s braniteljima  rado pričati u dvorani Lisinski,gdje se danas službeno obilježava Dan oružanih snaga.

Ministar Predrag Matić o braniteljima na Markovu trgu je izjavio: “Sad će vam doći premijer, pitajte ga hoće li ih primiti” te dodao da branitelji iz Savske ne žele razgovarati sa svojim ministrom, piše N1.

Očito je da se i policija priprema za moguće dizanje šatora na Markovu trgu, budući da su počeli zabranjivati ulaz vozilima u Ćirilometodsku ulicu i pristup Markovom trgu.

Za to su vrijeme branitelji počeli postavljati suncobran i stolce unutar ograđenoga prostora, a polako im pristiže i hrana. Dobili su jagode.

Tijek događaja:

12:30 Đuro Glogoški obratit će se okupljenima na Markovu trgu u 13:15 sati. Pred Vladu, doznaje N1, pristižu i svi branitelji iz Savske 66, kao i branitelji iz ostatka Hrvatske koji su se put Zagreba krenuli iz Vinkovaca, Vukovara, Osijeka, Zadra…

12:20 Prosvjed je bio prijavljen do podne, a policija ni ne pokušava potjerati prosvjednike. Ipak, stiže još policijskog pojačanja. Stražari viču Klemmu: “Joža, stižu tenkovi”.

Na Markovu trgu je pedesetak prosvjednika i dvadesetak policajaca, a iza Markove crkve još nekoliko kombija punih interventne policije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari