Connect with us

Pregled

VIDEO – BUJICA! HOS-ovac Željko Soldo: Ja sam Rkmana gađao papirom, a on nas granatama!

Objavljeno

on

U jednom trenutku Soldo je u Bujici izvukao šarafciger i čekić te poslao poruku Vesni Pusić!

U Vukovaru me četnički metak pogodio u nadlakticu, u oznaku HOS-a, točno iznad natpisa ZDS, kada danas “verbalno” gađaju ploču mojih suboraca u Jasenovcu, to jednako boli – izjavio je Soldo u jučerašnjoj Bujici, prenosi Kamenjar.com

Za većinu medija u Hrvatskoj problem je što sam ja na Skupštini Županije Sisačko-moslavačke papirom gađao SDSS-ovca Boru Rkmana. Isti ti mediji ne problematiziraju činjenicu da je on abolirani četnik i srpski terorist. On je bio pripadnik postrojbi srpske paravojske i igrao bitnu ulogu u okupaciji Banovine i Korduna. On je nas 90-ih gađao granatama, prijetio se čak i Zagrebu i to danas nije problem, problem sam ja, zato jer mu ne dam govoriti i jer sam na njega u simboličnom smislu bacio papirić – ogorčeno govori Soldo, inače zastupnik HSP-a u Skupštini Sisačko-moslavačke županije kojeg je Milorad Pupovac ovih dana prozvao za “netoleranciju” prema članu SDSS-a i dožupanu Sisačko-moslavačke županije Bori Rkmanu.

GOVOR BORE RKMANA JE UVREDLJIV ZA HRVATSKE ŽRTVE

Soldo je uporan: – Nedopustivo je da imamo dužnosnike diljem Hrvatske, ne samo u Sisačko-moslavačkoj županiji, koji su s puškom u ruci krenuli na Hrvatsku državu i hrvatski narod. Boro Rkman i njegove srbo-četničke aždaje su nas granatirali devedesetih. Gađali su nas iz haubica i tenkova, mitraljirali iz aviona… To se sada zaboravlja, a svi pirčaju samo o nekom papiriću. Boro Rkman je posljedica svih poslijeratnih politika koje su bile politike dodvoravanja. Takve politike uopće nisu dostojne žrtve i pogibije najboljih sinova hrvatkog naroda. Inače sam vrlo pristojan ili tolerantan, ali zamislite da u izraelskom parlamentu sjedi neki pripadnik Hamasa ili u američkom Kongresu netko iz ISIS-a. Da su to civili koji su se u ratnom vihoru našli na onoj strani i podržavali je kao civili, još bi to i mogao prihvatiti, ali Boro Rkman je bio vojnik koji je nosio oružje i ratovao protiv Hrvatske. Sram može biti svakoga tko podupire ovakvu aboliciju. Zar im nije dosta što su stambeno zbrinuti, što su ostvarili prava na mirovine i još mnoga druga prava, no oni još i dalje politički djeluju i to protiv naše države. Ovo je bio moj vapaj i krik i dok sam zastupnik u Skupštini Rkmanu u vijećnici neću dati da govori jer njegov govor vrijeđa osjećaje majki poginulih, djece poginulih, svih naših branitelja i njihovih obitelji. Djelovanje Bore Rkmana u političkom prostoru poništava sve vrijednosti koje su krvlju plačene u Domovinskom ratu!

BUJICA OBJAVILA EKSKLUZIVNE DOKUMENTE O RATNOJ PROŠLOSTI SDSS-ovca BORE RKMANA!

Soldo je iz Kutine 1991. otišao u Vukovar kao dragovoljac HOS-a. tri puta je ranjen, jednom teško. Višestruko je odlikovan, a danas živi u Novskoj kao 90-postotni HRVI 3. skupine. Unatoč teškim ozljedama, vrlo je aktivan i bez dlake na jeziku. Zastupnik je oporbenog HSP-a u Skupštini Sisačko-moslavačke županije. S druge strane, Boro Rkman bio je pripadnik 1. voda 3. čete 3. kordunaškog bataljona tzv. Srpske Vojske Krajine. Bujica je objavila ekskluzivne dokumente zaplijenjene nakon ‘Oluje’ koji dokazuju terorističku prošlost aktualnog dožupana Sisačko-moslavačke županije iz redova Pupovčeva SDSS-a!

Dokumente koji nose oznaku ‘Vojna tajna’ i ‘Strogo povjerljivo’ za Bujicu je komentirao umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Ivica Pandža – Orkan: – Rkman je stekao vojna znanja u školi rezervnih oficira JNA u Bileći. Kao potporučnik je u ljeto 1991. godine pristupio tzv. Srpskoj Vojsci Krajine. Bio je zapovjednik voda u kojem su bili i snajperisti… Napadali su Topusko. Ozbiljne institucije trebale bi se time baviti. Djelovali su na Baniji i Kordunu. Kasnije, nakon okupacije Topuskog, za potrebe tzv. informativne službe “Srpske Vojske Krajine” Rkman je prebačen na “Radio Petrova Gora” i to po izravnom nalogu njihovih službi. Bio je prijatelj sa Goranom Hadžićem i hvalio se prijateljstvom sa Arkonom. Pisao je da “ustaška policija nikada neće kročiti na područje Istočne Slavonije”… Siguran sam, a imam i indicije da on nikada nije prestao raditi za srpske službe da za njih radi i danas, kada ima ured u Županiji sisačko-moslavačkoj, prima plaću i vozi službeni automobil na račun svih nas.

SDSS HTIO DIĆI SPOMENIK ČETNICI KOJI SU POBILI ‘GROMOVE’!

Pandža je u javljanju otkrio kao su SDSS-ovci htjeli dići spomenik četnicima, na mjestu gdje su pobijeni hrvatski branitelji: – Dok bi Pupovac htio skinuti ploču HOS-ovcima u Jasenovcu, usporedo njegov stranački kolega Boro Rkman, zajedno sa ostalim pripadnicima SDSS-a, htio je spmenikom obilježiti mjesto na kojem su ubili petoricu pripadnika ‘Gromova’, 2. gardijske brigade! Ubili su ih 22. kolovoza 1991. godine. Tom prilikom je poginulo 15 srpskih terorista i oni su htjeli te teroriste prikazati kao ubijene srpske civile! Ja sam o svemu izvjestio MUP i DORH, župana, Ured predsjednice i druge hrvatske institucije. Na izvođenju radova za taj spomenik četničkim teroristima bio je i Boro Rkman i to sa službenim vozilom Sisačko-moslavačke županije, koje koristi 24 sata, na račun hrvatskih poreznih obveznika…

U Bujici je objavljen i dio teksta koji je Boro Rkman iz SDSS-a, u siječnju 1993. godine objavio u listu ‘Vojska Krajine’ koji je izdavao tzv. Glavni štab Srpske Vojske Krajine: “Ustaška noga ne samo da nije stupila na teritoriju Korduna i ovog dela Krajine, već se ni milimetra nije približila, unatoč njihovoj žarkoj želji. Na severoistočnom i istočnom delu Korduna, u sadejstvu sa drugim jedinicama Kordunaškog korpusa, granicu čuvaju pripadnici Vrgmošćanske brigade… Iza njih su gotovo pune dve godine ratovanja, oslobođeni su Topusko i Lasinja, u kojoj su ustaše gomilale snage s namerom da im Lasinja bude najznačajniji obrambeni bedem Banskih Dvora. Sada je Lasinja u srpskim rukama, a Jelačić plac je odavde udaljen svega 20-ak kilometara…”

SOLDO RANJEN TOČNO OZNAKU HOS-a!

Željko Soldo bio je pripadnik vukovarske satnije HOS-a, postrojbe koje ja stradala najgore u cijelom Domovinskom ratu: – Od nas 58, 25 je poginulo, a trojica je nestalo! Svi ostali smo ranjeni. Neki više puta. Neki lakše, drugi teže… Mnoge brigade nemaju takve gubitke. Svaka čast makar i jednom poginulom hrvatskom branitelju, ali s obzirom na naše brojčano stanje, ovakvi su gubici nezabilježeni. Kad govorimo o HOS-u govorimo samo o prvoj crti. Neposrednoj borbi. I ništa drugo.

I Soldo je ranjen čak tri puta, u nogu, trbuh i desnu nadlakticu: – Ranjen sam na krvavom vukovarskom Sajmištu, u Pionirskoj ulici. Jedan me četnički metak pogodio u desnu nadlakticu. Točno u oznaku HOS-a, u grb, iznad natpisa “Za dom – spremni”! To za mene ima posebnu simboliku. Kako su ti četnički meci boljeli 1991. godine, isto me tako danas bole napadi pojedinih medija i nedostojnih političara na naše svetinje, naše simbole. HOS-ov amblem je jedan od najljepših, a pozdrav ZDS je za mene sveti.

ŠARAFCIGER ZA PUSIĆKU

U jednom trenutku emisije Soldo se sagnuo i ispod pulta izvukao šarafciger i čekić! Uputio je javnu poruku Vesni Pusić: – Šarafciger sam donio Vesni Pusić, isto kao i stari zidarski čekić! Pozivam Pusićku da preuzme ovaj čekić i da krene s njime u Borovo Selo kako bi srušila do temelja spomenik četničkom zločincu Vukašinu Šoškočaninu koji je odgovoran za masakr dvanaestorice hrvatske redarstvenika, a danas tamo ima mauzolej. Pozivam je da preuzme i ovaj šarafciger te da ode u centar hrvatskog Jasenovca, na Trg Petra Svačića, na polaganje diplomskog rada ispred ploče poginulim vitezovima, HOS-ovcima koji su svoje živote ostavili na zapadnoslavonskom bojištu. Diplomski će Pusićka polagati pred brojnom publikom…

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR