Pratite nas

Pregled

VIDEO BUJICA! Josip Radeljak: “Šerbedžiji ne smetaju ‘ustaške’ kune, ali nije kriv on – nego oni koji mu ih daju!”

Objavljeno

na

Tri žene pravoslavnih popova rade kao tajnice kod Pupovca! Dobro su umreženi. Od najma prostora u centru Zagrebu, njih ukupno 90, Srpska pravoslavna crkva uzima godišnje 2 milijuna eura otkrio je u Bujici Josip Radeljak.

Gost večerašnje Bujice bio je zagrebački poduzetnik splitskih korijena Josip Radeljak. Bio je to njegov prvi jednosatni inervju nakon mnogo godina. Voditelj ga je predstavio kao čovjeka s nekoliko inženjerskih diploma, koji je 30 godina živio u dijaspori – u Italiji. Na početku emisije, pomalo neuobičajeno, Radeljak je postavio pitanje Bujancu – kako se osjeća kao jedini voditelj u zemlji koji drži, kako je rekao, jednu priču, dok svi ostali drža drugu?

“Nisam navikao odgovarati na pitanja, ali vi ste biznismen, pa ćete razumjeti. Ponekad je dobro biti monopolist”, odgovorio je Bujanec.

Radeljak je gostovao u Bujici ponajviše jer je napadnut zbog izjava o Radi Šerbedžiji. Podsjetimo, na svom facebooku napisao je: ‘Kaži, gade, tko je bio agresor?! Kaži i slaži bre, burazeru, ako imaš muda, a ne ovako već dugo prodaješ svijetu svoju lažnu maglu s Brijuna koji su bili vlasništvo tvog zločinca druga Tita, a sada su tvoji, za nagradu kao poznatom domoljubu’.

NOVINARI IMBEXA – NEŠKOLOVANI I NEPISMENI!

Voditelj ga je pitao zbog čega je odlučio prozvati Šerbedžiju.

Radeljak je priznao da nije očekivao takvu reakciju na ‘bezazleni’ post na facebooku, ali da su reakcije bile uglavnom pozitivne.
“Bio sam zadovoljan jer su mi neki ljudi koje iznimno cijenim došli čestitati, iako čestitke nisu bile potrebne. Zašto je on prisvojio Brijune, ne znam, valjda zato jer su Rijeka i taj dio Hrvatske crveni. Na facebooku se šalim, tu i tamo nešto napišem. Zašto? Cenzuriran sam u svim ljevičarskim medijima, iako mi do prostora kod nije ni stalo. To su zločinci – RTL, Index, to su sve poluškolovani ljudi, a danas svima nama drže lekcije”, kazao je Radeljak.

Priznao je da Index zove Imbex jer su po njegovu mišljenju „nepismeni i neškolovani“ te svojim anti-hrvatskim pisanjem prelaze sve granice.

“Te ljude relativno poznajem i zato mogu reći da ne zaslužuju ni gram poštovanja”.

Zatim se vratio na Šerbedžiju.

“Nije on kriv. Ne smetaju mu ‘ustaške’ kune. Uzimati novac u zemlji koju ne voliš, to je malo bljak! Nije on kriv, nego oni koji mu to dozvole. Nadao sam da će ministar Hasanbegović malo to srezati, ali nema ga više”, rekao je Radeljak.

Kako je doživio kada su svojedobno u riječkom HNK pripremljeni ‘Glembajevi’ sa Severinom u glavnoj ulozi?

“O tome mi je teško govoriti, ali to je bila sramotna ljevičarska ideja. Ne znam što je gospođa Mani Gotovac imala s Enom, ali tu nije sve završilo čisto. Brezovac – čovjek koji je stajao iza predstave, Ena mi ga je spominjala – da zaudara po znoju! Kao i večina ljevičara. Nakon što je umrla, onda se on osvećivao. Na bini je bio zeleni džip u kakvom je poginula. Izrugivali su se tom slučaju, a onda su još stavili Severinu da smijurija bude potpuna. Pa to je degutantno!”

NACIONAL – UDBA I KURVE!

Rekao je da ga je pokojni Ivo Pukanić ucjenjivao.

“Jakov Sedlar je napisao jednu knjigu i unutra stavio da je Nacional organiziran novcem Udbe i da su u njegov rad uključene i kurve. Nemojte me za riječ hvatati, ali došlo je do suda i tamo se to govorilo – o Vojku Santriću koji je bio pukovnik Udbe, a dao im je novac za osnivanje. Govorilo se i o nekim novinarkama koje su nešto radile u Italiji… A ja sam svjedočio na sudu i to mi nisu oprostili. Napisali su na čak dvije stranice da umiram od raka, što je bila potpuna izmišljotina, posvetili su mi cijeli serijal tekstova… Ni danas Nacional nije ništa bolji, a ovaj Jelinić je gori od Pukanića”, objasnio je Radeljak i ustvrdio da glavni motiv za napad na njega bio najobičniji medijski reket.

Komentirao je i slučaj čokoladice.

“Moram priznati, gospođa predsjednica tu se malo zatrčala, jer se išla opravdavati. Ja na njenom mjestu ne bih rekao ništa. Nije ona dužna nikome polagati račune, a ponajmanje Imbexu. To je po meni namještena igra, a sve se namješta u Beogradu… Naši kao da idu na backend srbijanskim političarima! Cijela priča je prozirna. Predsjednicu iznadprosječno cijenim, a Imbex neka se odluči – smeta li im prvo bijelo na našoj zastavi ili srpske čokoladice”, kazao je.

RADELJAK NA UDARU PRAVOSLAVNIH POPOVA

Radeljak je godinama na sudu zbog imovinskog spora sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja ‘stanuje’ na zagrebačkom Cvjetnom trgu, kao i on, u istoj zgradi. Cijeli je sukob kulminirao ovoga ljeta, kada su mu popovi zazidali čak i ulaz u stan! Na povaratku sa Brača, gdje je s obitelji proveo ljeto – Radeljak je imao što vidjeti. Umjesto ulaznih vrata – udario je u zid! Nije mu preostalo ništa drugo, nego da pozove radnike i razruši prepreku, kako bi mogao ući u vlastiti stan. Radeljak je ispred stana, u znak prosvjeda i pomalo ironično – istaknuo dvojezični natpis (na ćirilici i latinici) – „PAŽNJA, PROSTOR POD NADZOROM I ALARMOM“. Ubrzo je dobio i odgovor: nepoznati počinitelj obavio je veliku nuždu ispred ulaza u njegov stan! Sukob poznatog hrvatskog poduzetnika i zagrebačke ispostave Srpske pravoslavne crkve je toliko dubok da je čak kod izmjene roleta na prozorima zgrade na Cvjetnom trgu, namjerno zaobiđen Radeljakov stan, ali i stanovi drugih Hrvata – tako da oni još uvijek imaju stare rolete! S radikalima iz Srpske pravoslavne crvke Josip Radeljak sukobio se već tijekom useljenja. Htio je o svom trošku popraviti ćirilićnu ploču koja je oštećena devedesetih, no bivši paroh Milenko Popović to nije dopustio riječima: „Neka svi vide da smo ugroženi od Hrvata!“ Radeljak se s Popovićem, koji je u međuvremenu izbačen iz SPC-a zbog pronevjere 500.000 dolara, sukobio i radi novog lifta, a kada je već pomislio da će se stvari normalizirati – što je jamčio mladi svećenik Duško Spasovjević – u Zagreb je došao Porfirije Perić – kontroverzni „pevač“ pjesme Momčilu Đujiću iz Chicaga.

“To je jedna tužna priča. Država je SPC-u dala masu toga, oni mjesečno ubiru dva milijuna eura, to je masa prostora u centru grada, ima ih gotovo 90”, rekao je Radeljak i konstatirao da sve konce najvjerojatnije vuče Milorad Pupovac: “Oni su baš dobro umreženi, tri žene pravoslavnih popova rade kao tajnice kod Pupovca!”

HASANBEGOVIĆ DIRNUO MILENU DRAVIĆ!

Ispričao je priču sa sprovoda svog prijatelja Dragana Nikolića. Kako tvrdi, Nikolićeva udovica, poznata srpska glumica Milena Dravić pitala ga je u Beogradu tko je to Zlatko Hasanbegović?! Razlog znatiželje – Hasanbegović je poslao pismo sućuti u ime Ministarstva kulture, ali i još jedno u svoje osobno ime, što joj se, kako tvrdi Radeljak, svidjelo. „To je bilo jedino pismo koje ju je doslovce rasplakalo,“ rekao je Radeljak i još se prisjetio: „Zamolila me adresu od Zlatka da mu se i osobno zahvali na dirljivom pismu sućuti, a ja sam ga sreo i to mu prenio, dao mi je adresu… Kasnije je dobio zahvalu Milene Dravić…“

Na pitanje zašto onda za ljude poput njega i Hasanbegovića dežurni galamdžije tvrde da su netolerantni, šovinisti i primitivni Radeljak je još jednom rekao da nije problem u onima koji galame, nego u onima koji ih slušaju.

Na kraju emisije Josip Radeljak izjavio je da pomalo žali što je Šerbedžiju nazvao ‘gadom’, ali ga je još jednom javno pitao da jasno kaže tko je bio agresor u ratu. Emisiju je završio pozdravom hrvatskim braniteljima.

CIJELU BUJICU S JOSIPOM RADELJAKOM, OD PONEDJELJKA 12. PROSINCA 2016. POGLEDAJTE OVDJE:

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Davor Ivo Stier: I 2017. postoje pokušaji da se Hrvatsku denuncira kao fašističku…

Objavljeno

na

Objavio

Knjiga “Hrvatska pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškoga suda”, autorice novinarke i publicistkinje Višnje Starešine, predstavljana je u ponedjeljak u Zagrebu, u izdanju AvidMedie i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Autorica u knjizi nastoji, kako i sam naslov kaže, dati završni račun i prikazati rezultate rada Haaškog suda te je knjiga svojevrsni vodič kroz politički motivirane optužnice, montirane procese i nepravedne presude Haaškog suda, istaknuto je na predstavljanju knjige u prepunoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Također, kroz analizu suđenja s kojih je kao novinarka izvještavala, te presuda kao i sjećanja sudionika, publicistkinja Starešina prikazuje Haaški sud kao arenu za djelovanje obavještajnih službi koje su preko njega vodile ‘rat poslije rata’, ocijenjeno je. “To je knjiga o Haaškom sudu i rezultatima toga suda za hrvatski narod u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali ona istodobno otvara i dublju dimenziju vezanu za način funkcioniranja bivše Jugoslavije i struktura koje su nastavile djelovati i nakon raspada SFRJ, koje su bile vrlo aktivne i na haaškim procesima i koje očito i dalje imaju jasne političke ciljeve”, rekao je govoreći o knjizi HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier.

“Svjedoci smo kako i 2017. godine postoje pokušaji da se Hrvatsku denuncira kao fašističku, a Domovinski rat prikaže kao građanski rat. To redovito čine čelnici Republike Srbije, ali su ti glasovi postali javni i vrlo glasni i u Hrvatskoj, pogotovo nakon posljednje presude Haaškog suda. Štoviše, bilo kakvo javno protivljenje takvim kvalifikacijama o ‘fašizaciji Hrvatske’ i ‘građanskog rata’ snažno se medijski osuđuje kao retrogradno, nacionalističko, a u tim se optužbama sve češće koristi i optužba za klerofašizam, omiljena sintagma iz prošlog sustava koja je očito ponovno u trendu”, istaknuo je Stier.

Dodaje kako, gledajući formalno, KOS (Kontraobavještajna služba bivše JNA) više ne postoji, no zato je njegov posljednji šef general Aleksandar Vasiljević, jedan od ključnih protagonista ove knjige koji je, među ostalim, 1991. potpisao odluku o osnivanju logora u Srbiji za ratne zarobljenike te imao jednu od ključnih uloga tijekom suđenja Slobodanu Miloševiću. “U prikazu rada Haaškog suda Starešina ide u srž stvari, izbjegavajući klišee koji su prisutni kako kod onih koji opravdavaju rad suda tako i kod onih koji ga osporavaju. Ako bih u jednoj rečenici morao sažeti smisao ove knjige rekao bih da ona rasvjetljuje što ti klišei zamagljuju.

Autorica tako demantira kliše o učinkovitom sudu koji je podigao optužnice protiv 161 osobe s različitih strana, jer dokazuje kako nisu suđeni, a čak ni procesuirani oni najodgovorniji za rat i ratne zločine u Hrvatskoj i BiH”, zaključio je Stier. Ocijenio je također da nakon posljednje presude šestorici bosansko-hercegovačkih Hrvata “ponovno na vidjelo dolazi i pitanje djelovanja ili nedjelovanja Hrvatske kao države”.

Knjiga, ističe Stier, “pokazuje nedostatak sustava u odnosu Republike Hrvatske prema Haaškom sudu, nedostatak državne politike nakon predsjednika Franje Tuđmana i na razne blokade na koje su naišli oni koji su pokušali vratiti takvu politiku, barem u nekoj formi”.

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić naglasio je kako je knjiga napisana iz pera novinarke, publicistkinje te scenaristice i redateljice dokumentarnih filmova, koja je puno više od toga i koja već godinama traga za istinom o događanjima u novijoj hrvatskoj povijesti, posebice u Domovinskom ratu. “U tome je hrabra, neumorna, jasna, argumentirana i rekao bih iznimno oštroumna”, ocijenio je. “Višnji Starešini, koja nije povjesničar po zvanju, ne mogu promaknuti bitni elementi koji omogućavaju pronalazak ključa koji otvara prava vrata razumijevanja naše stvarnosti. … Sve podatke koje znamo i koji su nam dostupni, autorica slaže u mozaik.

Ne radi se tu o nikakvoj teoriji zavjere i jeftinom publicističkom triku, nego o ozbiljnom istraživanju koje pred nas stavlja mnoge očite činjenice koje mnogi nisu htjeli, a i danas ne žele vidjeti ili još gore, koje mnogi žele zataškati i učiniti da ih prekrije prašina””, rekao je Tanjić.

Autorica Višnja Starešina kazala je na predstavljanju kako joj se prilikom pisanja knjige stalno “ukazivala ‘ptica KOS’ koju nikako nije mogla izbjeći”- kada je, među ostalim, pokušavala pronaći odgovore na pitanja “kako je ‘ptica KOS’ upravljala procesima pred Haaškim sudom i koliko je bila presudna, zašto su optužnice pisane kao da ih je pisao vojni tužitelj JNA, ili zašto je posljednja presuda suda izgledala kao da ju je donio vojni sud bivše JNA po boljševičkom pravu kolektivizirane krivnje”.

Naglasila je kako je posljednjih 3000 znakova uvršteno u knjigu nakon posljednje presude Haaškog suda, 29. studenoga, koja je obilježila rad tog suda kao i samoubojstvo generala Praljka prilikom izricanja osuđujuće presude u haškoj sudnici. “Sve se to ne bi moglo dogoditi da su hrvatske institucije funkcionirale kao institucije jedne suvremene države, da ova ‘ptica’ u njih nije ugrađivana od početka i da u njima ne blokira procese do današnjeg dana, te tim procesima gura Hrvatsku u jugoslavenske okvire ili dopušta drugima da je ondje odvuku, pa i preko suđenja za ratne zločine.

Ne ukloni li se ta ‘ptica’ iz sustava i ne počne li hrvatsko državno vodstvo pitanje suđenja za ratne zločine – čija se arena sada seli u BiH – tretirati kao prvorazredno političko i sigurnosno pitanje, neugodna će iznenađenja tek uslijediti”, zaključno je istaknula Višnja Starešina.

O knjizi je govorio i britanski povjesničar Robin Harris, a na predstavljanju je, uz veliko broj predstavnika hrvatskoga javnog života, bio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. (Hina)

Višnja Starešina: Mnogi su sudjelovali u pravosudnom udruženom zločinačkom pothvatu

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Mijo Jelić: U BiH se Hrvatima sudi po jednom, a Muslimanima po drugom zakonu

Objavljeno

na

Objavio

Koje su poruke poslane s komemoracije za generala Praljka? Mogu li se očekivati nove optužnice iz Bosne i Hercegovine? Analizirali su gosti Otvorenog:
Marinko Krešić, glavni tajnik Hrvatskog generalskog zbora, Željka Antunović, bivša ministrica obrane, Višnja Starešina, novinarka i publicistica, Drago Pilsel, novinar i publicist
Zlatan Mijo Jelić, general HV i HVO-a

Emisiju u cijelosti pogledajte:

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari