Pratite nas

Pregled

VIDEO! Bujica objavila mailove Tončike Anastasije Bago, bivše supruge Borisa Lalovca koje je slala Milanoviću, on nije reagirao!

Objavljeno

na

Dr. Željka Markić: “Nisu bolje ni B.a.B.e. – novac iz proračuna troše na plaće, a ne zaštitu žena i kada reagiraju, to čine idološki obojano!”

Komentirajući slučaj nasilja u obitelji Alojza Tomaševića, Bujica je sinoć podsjetila i na zataškavanje slučaja Lalovac, kada je bivši SDP-ov ministar financija zlostavljao svoju sada već bivšu suprugu – Tončiku Anastasiju Bago. Na Z1 i još 9 televizija ekskluzivno su objavljeni mailovi koje je Tončika Anastasia Bago (ex Lalovac) slala osobno tadašnjem premijeru Zoranu Milanoviću, no on nije reagirao, već ju je pokušao proglasiti “nenormalnom”, ustvrdivši kako “tu ne vidi nasilje.”

Donosimo sadržaj jednog od mailova koje je primio Milanović:

“Kako sam vam u svom mailu od 19. 08. 2016. dostavila jedan dio dokumentacije iz koje je razvidno što mi je sve radio Boris Lalovac, moj bivši muž, mislim da on nije dostojan niti da bude član SDP-a, a kamo li ministar i slično. Poglavito jer je malteretirao i tukao ženu koja se liječi od dva zloćudna karcinoma, a i radio je niz drugih nezakonitih radnji…“

MAIL JE PRIMIO I BERNARDIĆ!

Osim Milanovića, mailove sličnog sadržaja primili su i bivši SDP-ov ministar pravosuđa Orsat Miljenić, šef parlamentarne većine Igor Dragovan i tadašnja potpredsjednica Vlade Milanka Opačić. U emsiji je prikazan i jedan mail koji je primio aktualni predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Međutim, Lalovac nije snosio nikakve sankcije za nasilničko ponašanje. Zato se Tončika Anastasija Bago ponovo odlučila oglasiti u Bujici, ovoga puta pismom potpore Mari Tomašević, supruzi HDZ-ovog župana Požeško – slavonske županije. U dijelu pisma koje je također najavljeno kao ekskluzivni materijal, bivša Lalovčeva supruga navodi:

„Suosjećam sa gospođom Tomašević koja je prolazila obiteljsko nasilje kao što sam i ja. Bojala sam se iznijeti istinu o nasilju u javnost jer je Boris bio moćna politička i javna osoba i prijetio mi je sa Cvitanom, Bajićem i Miljenićem da će oni sačuvati njegov politićki položaj i ugled u društvu…Izgleda da sam imala razloga za strah jer niti nakon godinu dana ništa nije poduzeto i svi su ga štitili – od političkog vrha i institucija do nekih udruga koje bi se trebale baviti zaštitom žena i njihovih prava.“

Dva slučaja, ali i nasilje nad ženama općenito, u Bujici je komentirala dr. Željka Markić, predsjednica udruge “U ime obitelji”, a voditelj je odmah na početku emisije osudio svaki oblik nasilja nad ženama i poručio: „Što se mene tiče, tko god digne ruku na ženu, ja bih mu je odsjekao!“

Poseban naglasak u Bujici je stavljen na dvostruke kriterijie medija u slučaju obiteljskog nasilja Alojza Tomaševića i Borisa Lalovca. Kod Lalovca su mediji bili solidarni prema bivšem SDP-ovom ministru, dok je sada uključena sva mašinerija kako bi se okrivilo Andreja Plenkovića za mailove koje je Mara Tomašević poslala u središnjicu HDZ-a, a on ih je tobože prešutio. S druge strane, Tončika Anastasia Bago pisala je izravno Zoranu Milanoviću, no mediji to nisu propitkivali. Molila je za pomoć uz priloženu audio snimku i ostale dokaze nasilja…

„Uloga medija je da informiraju javnost, no to nije slučaj ni u Hrvatskoj ni u nekim drugim zemljama, pogledajte samo napade na predsjednika Trumpa. Mediji su postali sredstvo nametanja lijeve hegemonije što je veliki problem, jer ne dobivamo pravu informaciju. Različit je pristup o temi zlostavljanja žene iz pozicije muža koji je politički moćan. Nasilje je uvijek vezano uz poziciju moći. Nasilnika trebamo izdvojiti, kazniti ga, a ne da mu se kazna smanji na smiješnu ili da uopće ne bude kažnjen,“ rekla je uz jasnu osudu nasilja dr. Markić u emisiji.

PLENKOVIĆ JE DOBRO REAGIRAO IZBACIVŠI NASILNIKA…

Dr. Markić je pohvalila ekspresnu reakciju premijera Plenkovića koji je u slučaju Tomašević stvar riješio “u pet minuta”, za razliku od SDP-a i Milanovića koji su Lalovca branili, a i danas im je jedan od ključnih ljudi.

„Dobro je da je HDZ odmah oštro reagirao kako je napad neprihvatljiv i da su poduzeli konkretne mjere, a zahvaljujem se gospođi Bago jer je ona prva žena političara koja je izašla s ovakvom pričom i potaknula druge da se odluče na isti potez. Vjerujem da je potaknula i gospođu Tomašević da izađe van!“

Prozvala ja udrugu B.a.B.e i Sanju Sarnavku koja je u slučaju Lalovac reagirala tako da je rekla da je u mirovini i da više nije na čelu te udruge. Markić je upozorila i na ogromna sredstva koja se dodjeljuju udrugama, a ne završavaju tamo gdje bi trebala.

„Deseci milijuna kuna daju se udrugama za skloništa žena. U 2015. godini to je bilo 16 udruga, a većina troškova odlazi na prilično visoke plaće njihovih zaposlenika! Tamo vladaju rodbinske i interesne veze; npr. predsjednica jedne udruge odlučuje o projektima čiji je nositelj njezina kćerka… Pa onda predsjednice udruge daje puno novaca odvjetnici da je zastupa… Naš novac troši se na paralelnu industriju,“ bila je jasna Markić i dodala: „U 2015. godini 11 milijuna kuna dodijeljeno je tim udrugama, a 70 posto novca troši se na plaće! Moj novac kao poreznog obveznika ne troši se na pomoć ženama već na nečije uhljebljivanje. Potreban je bolji nadzor! “

Podijelila je i osobna iskustva s navedenim udrugama poput B.a.B.e.

„One nemaju poštovanje prema ženama koje od njih različito misle. Bila sam osobito izvrgnuta ruglu od žena, napadaju i Predsjednicu, Anicu Kovač, opravdavali su napad na dr. Ružicu Ćavar… Ta scena ideološki je obojena, meni nema veze tko je žena koja strada. Jedino bitno u toj nesreći je pomoć! Važno je reagirati, a naša osobna odgovornost je da smo i mi dužni reagirati ako vidimo takve slučajeve!“

Prozvala je Državno odvjetništvo i dva čelna čovjeka koji se na čelu te institucije izmjenjuju zadnjih 17 godina.

„Temeljni problem je, uz kontrolirani medijski prostor, zapravo DORH koji radi po selektivnom ključu. Na čelu se izmjenjuju Cvitan i Bajić, a funkcija im nije pomaganje i obračun s korupcijom i kriminalom bez pristranosti.”

HRVATSKA IMA 9 POSTO MANJINA, A DAJE IM 8 ZASTUPNIKA!

Dr. Markić pokreće još jednu referendumsku inicijativu kojom bi se bitno promijenio izborni zakon, a naglasak se stavlja i na promjene izbora zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatski sabor.

„Hrvatska ima 9,7 posto manjina, a daje im osam zastupnika! Po tome smo fenomen u Europskoj uniji! Ljudi očito žele promjene, radimo na tom pitanju, radimo i na logistici, javilo nam se već 600 volontera, za prikupljanje potpisa potrebno je barem 1000 ljudi. Da bi Pupovac mogao varati biračko tijelo, mora imati nekoga s druge strane tko mu to omogućuje. To je korupcija, a referendum je najbolji način borbe protiv takvih anomalija! Ključ je naći referendumsko pitanje koje će osigurati promjenu koja će biti stvarna i koja će regulirati način izmjene izbora zastupnika kako bi što izravnije odlučivali o ljudima koji nas predstavljaju u parlamentu. Većina birača ne zna kome može poslati mail i javiti se s nekim problemom. Referendumom želimo izjednačiti sve hrvatske građane da imaju istu mogućnost utjecaja na svoje predstavnike, bilo da žive u Hrvatskoj ili izvan nje, bilo da su Srbi ili Hrvati…“

ŽELITE LI DA MUŠKARCI ULAZE U ŽENSKE SVLAČIONICE? TO DOBIVAMO ISTANBULSKOM KONVENCIJOM!

Željka Markić je u emisiji žestoko kritizirala Istanbulsku konvenciju koja zapravo uvodi rodnu ideologiju, a objasnila je i po čemu je ona sporna.

„Svi se slažemo da ženi i djeci treba pomagati, no kroz Istanbulsku konvenciju želi se provući rodna ideologija, odnosno društveni konstrukt da čovjek može odlučiti je li muško ili žensko, a ne da je to genetski determinirano i određeno hoće li imati dva ista kromosoma ili XY. To je konvencija Vijeća Europe, ne samo EU i nije istina da su je sve zemlje potpisale, potpisala je po prilici polovica. Ta konvencija je obvezujuća i bila bi iznad hrvatskih zakona i sve što je u njoj mora se provoditi kroz zakone RH,“ upozorila je gošća Bujice i dodala:

„Konvencija ne definira kada djevojčica postaje žena, što bi utjecalo na niz zakona u Hrvatskoj, govori i o rodnom identitetu, a navodi se da su običaji i tradicija nešto što se treba mijenjati!”

Dakle, cilj konvencije nije zaštita žena i djece, koja je regulirana hrvatskim zakonima i konvencijama koje je Hrvatska već potpisala, nego se uvodi rodna ideologija kako bi primjerice uveli zakone da muškarac može reći da je žena, da se tako osjeća i da može ulaziti u ženske prostore, svlačionice i wc-e jer je ‘to onako kako se on osjeća’. Muškarci koji se osjećaju kao žene nakon genske terapije mogu se natjecati u ženskim natjecanjima, što je diskriminirajuće među ženama koje godinama mukotrpno treniraju! Zamislite što će biti kada djeci u vrtiću počnete govoriti da su po spolu onako kako se osjećaju! To je zlostavljanje! Možete govoriti ljudima i da su milijunaši, ali ako oni to stvarno nisu, onda nisu!“

Konvencija je već podijelila HDZ-ove zastupnike u Europskom parlamentu, ali i Hrvatskoj, a dr. Markić se nada se će i druge stranke poslušati ove argumente.

„Takve gluposti i izmišljotine koje nisu utemeljene u znanosti na djecu imaju krajnje štetan učinak, a promjena spola nije divan proces kao što se tvrdi, nego dug i bolan postupak! Neki zastupnici HDZ-a u Europarlamentu preuzimaju odgovornost i jasno govore protiv Istanbulske konvencije, nadam se da će nakon toga istu odlučnost pokazati i u Hrvatskom saboru za novi Obiteljski zakon i borbu protiv korupcije. Rodna ideologija neće proći na mala vrata,“ zaključila je Markić uz odgovor Radojki Borić koja je rekla da će se konvencija ratificirati u Saboru 25. studenoga, premda to nije nigdje službeno najavljeno.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Don Damir Stojić: “Rod” je umjetni konstrukt jedne nove ideologije koja nema nikakva utemeljenja u znanosti

Objavljeno

na

Objavio

Studentski kapelan, don Damir Stojić, gostovao je u emisiji laudato televizije, “Život i zdravlje” na temu Istanbulske konvencije. Istaknuo je krucijalni problem lingvističkog inžinjeringa kojim se želi umjetni termin “roda” uvesti u znanost, zakone i sve ostale pore društva: “To su izmišljeni izrazi koji nemaju nikakva značenja, to su konstrukti kako bi odražavali jednu novu ideologiju koja nema nimalo utemeljenja u istini, u znanosti.”

“Mi smo davno izgubili rat vokabulara! To se vidi kad je u pitanju homoseksualnost, gdje je “seks” tabula rasa, ništa, beznačajno.” Tako ispada da bilo tko može dodati bilo koji prefiks ispred riječi seks. “Zato imamo sad”, nastavlja don Damir, “homoseksualaca, heteroseksualaca, biskesualaca, pa aseksualaca, transseksualaca. Nažalost, prihvaćajući taj žargon i vokabular mi smo pali”, rekao je don Damir, prenosi narod.hr

Nadalje, upozorava da smo svi uronjeni u taj vokabular i da ga svi rabimo, što na nas stavlja dio krivnje za današnju situaciju te savjetuje da moramo biti jako oprezni s riječima koje koristimo.

“Dvadeset i četiri puta se pojavljuje riječ “rod” u jednom međunarodnom dokumentu. Jedan međunarodni dokument koristi jednu tako fluidnu i beznačajnu riječ!”, naglasio je.

Obrazlažući u čemu je problem Istanbulske konvencije i s njom usko povezane rodne teorije, don Damir je istaknuo da one nisu znanstveno potkrepljene: “Znanost bi trebala uzeti činjenice, prosuđivati ih i dokazivati, dok oni “rađaju” nove teorije koje apsolutno ne drže vodu”.

“Sjećam se da je 2007./2008., dr. Gordan Bosanac, veliki pobornik ovih stvari, sam rekao da muškarac, ako osjeća da je žensko, da može koristiti ženski wc. To tako zvuči ludo!”, rekao jedon Damir. “Ključ je u osjećaju.”, nastavio je, “Moj nećak kad je bio mali, mislio je da je Spiderman i skakao je od kauča do kauča. Ja sam ga morao zaustaviti i reći mu: prijatelju, nisi Spiderman. Odjedanput misli i osjećaji ulaze na područje znanosti, a koliko znam osjećaji ne bi smjeli biti jedan kriterij znanosti”.

Don Damir je tu ideologiju rodne teorije povezao s prvom pobunom Sotone protiv Boga i čovjeka u Knjizi postanka, gdje vidimo da vrhunac stvaranja jest muško i žensko: “To je zadano u Svetom pismu – da Bog stvori muško i žensko na svoju sliku i priliku. Sotona mrzi Boga i Bogu ne može ništa, međutim može unijeti perverzije u stvorenju. Zato ta prva pobuna ide za tim da razara tu komplementarnost [muškarca i žene] koja je bogomdana”.

“Rodna teorija, kao naziv, je novijeg datuma,” ističe, “ali mislim da to stoji na prvim stranicama Svetog pisma, ta pobuna protiv Adama i Eve. To je dosta znakovito da netko ide za tim da razara i potkopava ovu bogomdanu komplementarnost muškog i ženskog. Dakle, zaista se moramo boriti protiv toga, i mislim da je to opasnije nego što ljudi misle.”

U nastavku razgovora naveo je par primjera iz drugih zemalja gdje se rodna teorija provodi u praksi. U Kanadi muškarci koji se proglašavaju ženama natječu se u ženskim sportovima, idu u ženski wc, itd. Naime, “Kanada ima takozvani “afirmed action”, što znači da bi oni pomogli ugroženim skupinama dozvoljavaju kvotu za zapošljavanje manjinskih grupa i također za žene. Sad imate jedan apsurd da se muškarci javljaju za te poslove i govore da su žene.”

Osim pojave “transrodnih” osoba, tu su, i “trans-age”, “transdobne” osobe. “To znači”, navodi don Damir, “da jedan čovjek od 55 godina misli da ima 6 godina. Dovoljno je guglati i vidjeti; ovo nisu teorije koje se mogu dogoditi, ovo se događa, zato što su implementirali ono što Istanbulska konvencija želi da mi ratificiramo”.

“I sada, po kojim principima”, pita se don Damir, “ako prihvatimo sve ovo što nam Istanbulska konvencija kaže, možemo reći tom čovjeku da je lud? Dapače, on će mene optužiti da ja širim mržnju, ili neznam što već.”

“Imamo trans-vrste,” nastavlja, “trans-species”: u Finskoj je poznata situacija, gdje djevojka misli da je mačka. I ona zaista misli da je mačka. Po kojim principima ću ja toj djevojci reći da je luda, odnosno da nije mačka? I sada opet će meni netko reći da ja izvlačim ekstremne slučajeve, ali u biti to nije ekstremno, to je baš u sklopu ove teorije koju oni šire. Ušli smo u jednu fazu postmodernog razdoblja gdje istina više ne vrijedi”.

“Kanada je ušla u jednu novu fazu.”, ističe don Damir, “Naime, kanadska vlada donijela je da je ilegalno odnosno protuzakonito oslovljavati se prema nekome protiv njihove volje. Drugim riječima, ako muškarac kaže da je žena, ja moram koristiti zamjenice koje on, odnosno ona želi. I sad fabriciraju novi jezik. Klasično u engleskom imamo his, her, he, she; hrvatski -on, ona, moj, tvoj, tvoja, itd. Nove riječi se rađaju kako bi ova ideologija imala svoj vokabular.”

“Dr. Jordan Peterson, koji je profesor psihologije na Sveučilištu u Torontu, je jednostavno rekao: “Ne može nitko mene prisiliti da govorim na način na koji ja ne želim.” Dakle jedna je razina kada država meni kaže da ne smijem nešto reći – to je cenzura, i to je isto kršenje slobode govora.

Druga je pak razina, Kanada je ušla u tu razinu, koja govori: ti moraš tako govoriti! Dakle, Kanada je svesrdno prihvatila rodnu teoriju. Gledatelji u Hrvatskoj moraju znati da je u Kanadi sada protuzakonito ako ne koristiš riječi koje osoba želi da koristiš prema njoj. Jordan Peterson se digao protiv toga i doživljava užasne progone. Ja tvrdim da ako naša Vlada i Sabor ratificiraju ovaj dokumenat da ćemo doći do te razine. Znači, jedna nova diktatura i novi totalitarizam – oni prisiljavaju ljude na njihovu ideologiju”.

Don Damir je upozorio da postoji opasnost da se vratimo u doba komunizma, kada su za vrijeme Jugoslavije djeca učili svoju pseudo-povijest: “U školi učiš jedno, doma učiš drugo, pa su doma djeca morala učiti svoju pravu povijest od svojih djedova i očeva”.

Na pitanje kakve će rodna ideologija imati reperkusije na brak i obitelj don Damir je istaknuo da je sve to povezano, ipak zadnjih par godina svjedočimo napadima koji se vrše na brak, a sad i na definiciju obitelji: “Dakle imamo obiteljski zakon koji ne želi definirati što je obitelj. Mi se ne trebamo bojati reći da je obitelj zajednica muža i žene s djecom. Brak je jedno, obitelj je drugo. Svi to prirodno znamo a sad se odjednom bojimo to reći”, izjavio je don Damir.

Osvrćući se na stav Crkve prema rodnoj teoriji, rekao je: “Dovoljno je uzeti riječi pape Franje. Neznam da ijedan drugi papa, u zadnjih 30 godina govori tako oštro protiv rodne teorije. Sam Papa je skovao nove izraze koji se meni osobno jako sviđaju, najbolji je: ideološka kolonijalizacija. Usporedio je rodnu teoriju sa nacizmom. Papa Franjo je vrlo oštar na ovom području”, naglasio je, “zato što on zna što je to”.

Don Damir je iznio i svoj stav o feminističkim udrugama koje zagovaraju ratifikaciju Istanbulske konvencije: “Ja se čak pomalo čudim feminističkim udrugama u Hrvatskoj koje su dosta dvolične u sebi. Ne mogu nikako ući u njihov način razmišljnja: s jedne strane stalno naglašavaju biološku razliku (ženska ljudska prava), a s druge strane ovdje zagovaraju jednu teoriju koja potkopava ženstvenost”.

Na kraju razgovora don Damir je zaključio: “Ima staro filozofsko pravilo: ono što je očito ne treba dokazivati. Međutim, došli smo u jedno razdoblje povijesti gdje se ono očito mora dokazivati”, prenosi narod.hr

 

Karolina Vidović Krišto za Kamenjar: Tri su ključna aspekta zašto je Istanbulska konvencija neprihvatljiva

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Višnja Starešina: U Hrvatskoj su dvije države – jedna hrvatska i druga jugoslavenska čije je temelje udario KOS!

Objavljeno

na

Objavio

“U Hrvatskoj su dvije države, jedna hrvatska, koja je stvorila našu državu i dobila rat te s druge strane – stara jugoslavenska, koja je ukorijenjena u dubokoj državi, u nizu državnih institucija i struktura.

Pod lijevim vlastima djeluje eksplicitnije, pod HDZ-ovim nešto prikrivenije,” izjavila je u Bujici novinarka, publicistica i kolumnistica ‘Slobodne Dalmacije’ Višnja Starešina.

Na Z1 i partnerskim televizijama gostovala je povodom izlaska njezine nove knjige ‘Hrvati pod KOS-ovim krilom – završni račun Haaškog suda’, na čijem se predstavljanju prije nekoliko dana okupilo više od 500 ljudi!

Jasno je rekla i da istragom o raketiranju Banskih dvora nisu prokazani glavni odgovorni!

“U istrazi o raketiranju Banskih dvora nema glave operacije Veljka Kadijevića, koji je sada mrtav, ali i Aleksandra Vasiljevića, koji je još uvijek živ, niti ima onog temelja i stopala operacije, a to su ljudi bliski hrvatskom državnom vrhu koji su u suradnji s vrhom KOS-a i Vasiljevićem znali gdje će se sastanak održati!

U istrazi nedostaju glava i dno! Nasmijao me osumnjičeni general Bajić koji je navodno, samostalno naredio operaciju iz Bihaća. Pa, već sljedećeg dana bio bi pred vojnim sudom da je djelovao samostalno!”

KAZNENE PRIJAVE ZA RAKETIRANJE BANSKIH DVORA SU SMIJEŠNE – GDJE JE NESTAO VRH KOS-a I NJIHOVI DOUŠNICI?! TKO IH TO U DORH-u ŠTITI?

Emisija je počela komentarom o kaznenim prijavama za nešto što se dogodilo prije 26 godina.

“To me natjeralo da se prisjetim što se sve u tom trenutku događalo, koji je bio kontekst, a onda me malo nasmijalo i dosta rastužilo,” rekla je Starešina i nastavila: “U Banskim dvorima u to vrijeme bili su predsjednik Tuđman i dvojica najviših civilnih dužnosnika raspadajuće Jugoslavije, od kojih je jedan formalno bio vrhovni zapovjednik njihove vojske (Mesić), a drugi je formalno bio šef ministru obrane Veljku Kadijeviću (Marković).

To je u najdoslovnijem smislu bio pokušaj vojnog udara, nakon kojeg je General-štab na čelu s Kadijevićem trebao preuzeti vlast. Poslije toga JNA, potpomognuta srpskim dobrovoljcima i paravojnim jedinicama, krenula je u brutalno osvajanje Hrvatske do zamišljenih granica ‘Velike Srbije’.

Tri dana nakon raketiranja, tadašnji šef KOS-a, general Aleksandar Vasiljević, izdaje naređenje o osnivanju logora JNA za ratne zarobljenike koji su kasnije osnovani i u Srbiji, BiH te na okupiranim dijelovima Hrvatske, uključujući logor Staru Gradišku.

Akt napada na Banske dvore bio je akt kojeg je jedini mogao zapovijediti general Kadijević, a pripremiti jedino njegov pomoćnik za obavještajne poslove Vasiljević! I sada Vasiljević nije na udaru DORH-a, znači, netko je izostavio vrh KOS-a, kao i njihove doušnike!”

Gošća emisije u studio je donijela dokument kojim potkrepljuje svoje tvrdnje, a riječ je o papiru kojeg je u posjedu imao i Haaški sud, ali i Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku. Potpisao ga je ‘komandant’ 5. banjalučkog korpusa JNA, general Vladimir Vuković. Iz dokumenta se jasno vidi da je Vasiljević znao za sve aktivnosti JNA protiv Hrvatske i da su sve naredbe dolazile od vojnog vrha iz Beograda.

DR. HARRIS: BRITANIJA NE BI PRIHVATILA PRESUDE PO OVAKVIM STANDARDIMA!

U emisiji su pušteni dijelovi izlaganja dr. Robina Harrisa s promocije knjige Višnje Starešine. Govorio je o hrvatskim žrtvama muslimansko-hrvatskog građanskog rata, pohvalio je predsjednika Tuđmana i njegovu politiku prema BiH, rekao da je Haaški sud zakazao, ponajprije jer nije osudio Miloševića i jugoslavenske vojne vlasti te Srbiju… Dr. Harris je vrlo kritički govorio o Haaškom sudu i naročito – sucima, istaknuo da se HVO borio protiv mudžahedina, a kritičan je bio i prema britanskoj politici koja bi, kako kaže – bila drukčija da ju je vodila lady Thatcher.

Riječ je o jednom od dugogodišnjih najbližih suradnika britanske premijerke Margaret Thatcher, uglednom povjesničaru, piscu i publicistu. Harris je doktorirao na Oxfordu, a poznati su njegovi antikomunistički i konzervativni politički stavovi. Kada se 90-ih trebalo izboriti za hrvatski interes u britanskom političkom i javnom prostoru, svi su dolazili upravo kod njega. “On se tih godina inficirao hrvatskim virusom,” rekla je Starešina, dodavši da je upravo dr. Harris 2006. godine napisao najrelevantniju povijest Dubrovnika, ali i biografiju kardinala Stepinca, objavljenu na engleskom i na hrvatskom jeziku…

“Dr. Harrisa od većine hrvatskih povjesničara razlikuje ne samo njegova oxfordska diploma i doktorat te propitkivački način prema svakoj datosti, nego samosvojno i slobodno razmišljanje o stvarima koje vam pokušavaju nametnuti kao obvezujuće mišljenje i optužnicama koje nemaju uporište u činjenicama.

Zanimljivo je i to da je rekao da Velika Britanija ne bi prihvatila presude po ovakvim standardima! Haaški sud u javnom prostoru uspio je nametnuti sebe kao nedodirljivog djelitelja pravde koja je iznimno karikaturalna,” kazala je Starešina.

BLOKADE NA FACEBOOKU – DIO SPECIJALNOG RATA

Hrvatska je pod neviđenim udarom na slobodu misli, što su pokazale i blokade istaknutih pojedinaca i mnogih medijskih stranica od strane Facebooka. Je li naša nacionalna sigurnost zakazala, zanimalo je voditelja.

“Blokade na Facebooku uistinu su akt specijalnog, hibridnog i virtualnog rata. Hrvatska ne bi trebala samo objavljivati da se protiv nje vodi takav rat, nego sigurnosni sustav mora osigurati zaštitu od takvih napada i poduzeti protuakcije! Ne vidim konkretne odgovore prema vjerojatnim pokretačima tih napada, iz čega proizlazi da je sustav nacionalne sigurnosti zakazao,” bila je kategorična gošća Bujice.

U svojoj knjizi Starešina posebno poglavlje posvećuje ratu u srednjoj Bosni.

“Smiješno je govoriti o agresiji u srednjoj Bosni gdje je Armija BiH ojačana mudžahedinskim postrojbama bila dominantna. Govorimo o području koje je bilo izolirano s juga, a humanitarna pomoć dolazila je samo planinskim putevima. Lašvanska dolina bila je izolirana enklava, stoga je groteskno spominjati sudjelovanje hrvatskih snaga, pri čemu je priča o ‘agresiji’ izfabricirana i izvučena iz konteksta,” rekla je gospođa Starešina i dodala da je naša diplomacija zakazala kada je u pitanju objašnjavanje svijetu svega onoga što se događalo u BiH.

‘MALA PTICA’ KOS FORMIRALA JE DUBOKU DRŽAVU!

Dodala je kako bi činjenica da je Armija BiH htjela izaći na more, prvenstveno kroz akciju ‘Neretva 93’, trebala svijetu biti poznata isto kao i to da je Jugoslavija osnovana u Jajcu 29. studenoga. Međutim, svijet to ne zna jer dio naše diplomacije nije radio ništa, a drugi dio je radio – protiv države. Starešina je u tom kontekstu prozvala Vesnu Pusić jer je Hrvatsku nazivala agresorom i u Saboru, ali i u svojoj knjizi ‘Demokracije i diktature’ koja joj je bila referenca u kandidaturi za glavnu tajnicu UN-a.

“To je samo vrh ledenog brijega! Od ’95 kao da imamo dvije države u Hrvatskoj. Jednu hrvatsku, koja je stvorila našu državu i dobila rat i staru jugoslavensku, koja je ukorijenjena u dubokoj državi, u nizu državnih institucija i struktura, koja pod lijevim vlastima djeluje eksplicitnije, pod HDZ-ovim nešto prikrivenije, ali koja cijelo vrijeme djeluje na taj način da svakome vani morate objašnjavati što su radili mudžahedini u BiH, kakva je bila politika Alije Izetbegovića itd… Jugoslavenska državna struktura apsolutno je dominirajuća u formiranju vanjskih i informacijskih politika.

‘Mala ptica’ KOS formirala je duboku državu, oni djeluju promovirajući teze te mreže. Prije 35 godina uspjeli su se ustrojiti kao nad-državna mreža i to možete vidjeti po rezultatima. Ako danas morate objašnjavati što je to raketiranje Banskih dvora i ako dobivate neki uradak DORH-a u kojem nemate ni vrha ni dna nego se sve spušta na ‘nestašluk’ jednog zapovjednika zrakoplovne baze, onda znači da Hrvatska nije ustrojena tako da bi bila država!”

U emisiji su izneseni podaci iz novog broja Hrvatskog tjednika da je bivši Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić haaškim istražiteljiam dao 1.100 dokumenata iz Šuškovog kabineta, ‘drukao’ sedam brigada HV-a čiji su se pripadnici borili na području BiH, a dali su im i izvode iz PBZ-a o financiranju hrvatskih vojnih operacija u BiH.

ARHIVI PREDSJEDNIKA I HVO-a BILI SU VELIKO SAMOPOSLUŽIVANJE!

“Nakon 2000. godine, svi hrvatski arhivi uključujući i onaj predsjednički te HVO-a postali su veliko samoposluživanje za haaško tužiteljstvo! U svojim memoarima čak i šefovi njihovih istražiteljskih timova podsmjehivali su se takvom nezabilježenom slučaju u povijesti suverenih država! Namjere Haaškog tužiteljstva mogle su se vidjeti već od ranih postupaka ’96/’97, što znači da je kohabitacijska struktura Mesića i Račana morala biti duboko svjesna nečasnih namjera tužiteljstva.

Hrvatska je tada već imala presudu o subpoeni koju je dobila djelomično i kojom su se mogli izuzeti pojedinačni dokumenti, no, Hrvatska se na nju nikad nije pozvala! S druge strane, Srbija je vrlo obilno koristila mogućnosti koje je pružala ta presuda, selektirala je dokumente, navodila je istrage u smjeru u kojem je željela… Tu je riječ o udruženom aktu denunciranja i montiranja odgovornosti.”

Višnja Starešina komentirala je i Antu Nobila koji zajedno sa Bošnjacima sada priprema tužbe protiv RH.

“To nije ništa novo. Nobilova neslavna uloga je konstanta još od trenutka kada je u svojoj završnici, osobito u žalbenom postupku, obrana Tihomira Blaškića koju je vodio, postala suradnik tužiteljstva u montiranju kaznene odgvornosti HDZ-u Herceg-Bosne, Herceg-Bosni kao obliku hrvatske samouprave i hrvatskom državnom vrhu – pa sve do Kordića kojem su napakirali među prvima,” jasna je bila gošća Bujice.

VUKOVAR – NAJVEĆA SRAMOTA HAAŠKOG SUDA; VASILJEVIĆ – PRIVILEGIRANI SVJEDOK CARLE DEL PONTE!

U svojoj knjizi bavila se i Vukovarom: “Vukovar je jedna od najvećih groteski i sramota Haaškog suda! Sve se počelo događati na suđenju Miloševiću… Kada je Carla Del Ponte trebala dokaze protiv njega, ušla je u suradnju s bivšom KOS-ovom mrežom i oni su joj pribavili i dokaze i svjedoke. Šef KOS-a Aleksandar Vasiljević u optužnici Miloševiću imenovani je sudionik UZP-a s konkretnim optužbama poput kontrole nad paravojnim jedinicama i lokalnim vlastima.

Dio tužiteljstva htio je sve staviti na optuženičku klupu i to bi bio uspjeh Haaškog suda, ali sklona političkim komprosima, balansirajući između političkih interesa velikih sila, Del Ponte je Vasiljevića prihvatila kao jednog od glavnih priviligiranih svjedoka tužiteljstva! Tu stvari počinju ići u drugom smjeru, nakon toga je odgovornost za zločine u Vukovaru uništena, a slučaj vukovarske bolnice preimenovan je u Ovčaru i odbačena je odgovornost od KOS-ove strukture na paravojnike. Nekoliko transkripata i osobnih svjedočenja potvrđuju da je Vasiljević noć prije evakuacije ranjenika bio u Vukovaru, odnosno u terenskom stožeru KOS-a u Negoslavcima…”

Dodala je i kako su ljudi koji su izravno bili uključeni u organizaciju zločina na Ovčari kasnije premješteni u Banju Luku, a sada neki od njih izravno rade na optužnicama protiv pripadnika HVO-a i HV-a. Bujanec je dodao kako su neki oficiri KOS-a koji su sudjelovali u napadu na Vukovar i bili u stožeru u Negoslavcima, kasnije otišli u Bosnu i priključili se samom vrhu Armije BiH.

Na pitanje voditelja zašto i Hrvatska ne proglasi univerzalnu jurisdikciju i tako uvede pravnu ravnotežu u progonu srpskih i bošnjačkih ratnih zločinaca, Starešina je zaključila:

“Hrvatska je uvijek imala mogućnost pokrenuti istrage, procesuirati zločince i tako uvesti ravnotežu! Srbija je proglasila univerzalnu jurisdikciju 2003. u sklopu operacije koju su vodili Vasiljević i njegova struktura u otklanjanju odgovornosti od JNA, KOS-a i srpskog vrha, a to je u Hrvatskoj otkriveno tek kada su uhitili Tihomira Purdu, sedam godina kasnije!”

 

Višnja Starešina: Mnogi su sudjelovali u pravosudnom udruženom zločinačkom pothvatu

 

Predstavljena knjiga Višnje Starešine: “Hrvatska pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškoga suda”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari