Connect with us

Pregled

(VIDEO) BUJICA – TOMAC: MILANOVIĆ BLEFIRA!

Objavljeno

-

U Bujici Osječke Tv večeras je gostovao profesor Zdravko Tomac koji je u sklopu emisije komentirao današnji sastanak premijera Zorana Milanovića, ministra obrane Ante Kotromanovića i ministra branitelja Predraga Matića sa braniteljima i prosvjednicima iz Savske 66 Josipom Klemmom i Đurom Glogoškim.

[ad id=”68099″]

Za hrvatsko društvo je najvažnije reći punu istinu o tome što se događalo u četvrtak i petak na Markovu trgu i tko je za to kriv. Da je premijer Zoran Milanović izašao van iz Banskih dvora u četvrtak, rekao da nema vremena jer ide u Rovinj i dogovorio s braniteljima sastanak drugi tjedan, bilo bi drugačije. Branitelji su se zatvorili u crkvu, ali bili su kao u srpskom logoru i to je vidio ostatak i hrvatskih branitelja koji su ih drugi dan došli spašavati, istaknuo je profesor Zdravko Tomac večeras u Bujici Osječke Tv, dodavši da je incident sa plinskim bocama neprimjerena reakcije jedne grupe.

Po kojim je to zakonima premijer tretirao branitelje kao teroriste? I na temelju čega je bivši predsjednik Stjepan Mesić donio zaključak da su događaji na Markovu trgu bili pokušaj državnog udara, pitao se Tomac.

Istaknuo je da je današnjim sastankom pobjedio HDZ jer je „premijer priznao da su njegovi lagali“. „Cijelo vrijeme je lagao, a sada mu je Amerikanac reako da mora promijeniti politiku jer gubi. On je nevjerodostojan čovjek, bez strategije i politike“, ocijenio je Tomac.

„Iako su legitimno izabrani, provodi protunarodnu politiku jer ne štiti interese narodu. Doveo je hrvatsku u propast, nemaju srama i tvrde da su najbolja vlada, otvoreno lažu. Ni na jednom području nije bolje stanje nego prije tri i pol godine. Svugdje je mnogo gore“, rekao je Tomac, naglasivši da se nada da je Josip Klemm danas na sastanku u Banskim dvorima „bio ironičan kad je rekao da Vlada dobro upravlja Hrvatskom“.

Osvrnuo se i na hrvatske policajce, rekavši da je „većina njih hrvatska policija“. „Branim policiju, ali ne i premijera i ministre koji su isključivi krivci za ono što se navečer događalo na Markovu trgu. Kad su vidjeli da su prešli granicu, okrenuli su kapu. Neće se oni promijeniti, oni taktiziraju do prve prilike“, rekao je Tomac.

Poručio je i braniteljima prosvjednicima u Savskoj 66 da se vrate kućama.

„Žrtvom i u ratu i sada, pokazali ste za što se borite. Razgovarajte, ali idite kućama i pripremite se za izbore. Pazite za koga glasate! Ne treba živjeti u iluziji da se ova vlast može promijeniti, ova vlast se može samo smijeniti“, zaključio je Tomac.

„Što možete očekivati od predsjednika vlade koji govori da su svi oni koji odaju počast žrtvama komunističkog zločina na Bleiburugu ljubitelji NDH, Pavelića…? Pa time je optužio i Ivicu Račana. On hapsi u Vukovaru branitelje, sukobljava se s Njemačkom, štiti udbaše, govori da je Tito najbolje što se dogodilo Hrvatskoj. Sve je to lex Milanović“, kazao je Tomac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari