Connect with us

Vijesti

VIDEO – Debalceve: Ukrajinci predali grad separatistima?!

Objavljeno

-

Unatoč primirju dogovorenom prošlog tjedna u Minsku sukobi se u gradu Debalceveu nastavljaju. Tijekom protekle noći proruski separatisti su nastavili svoj napad na željeznički čvor u tom gradu, a prema nekim informacijama i snimkama, stotine ukrajinskih vojnika predalo se.

Glasnogovornik ukrajinske vojske potvrdio je kako su separatisti na ovaj grad prošle noći izveli pet artiljerijskih napada. Vjeruje se da su na stotine, ako ne i tisuće vojnika zarobljene u Debalceveu.

Separatisti tvrde kako su zauzeli grad te su Ukrajincima ponudili predaju. Službeni Kijev poriče takve navode. Doduše, priznali su kako su neki vojnici zarobljeni u ovom gradu, no nije govorio o njihovom točnom broju.

Zapovjednik ukrajinskih snaga rekao je kako su započeli s povlačenjem iz Debalcevea te da se ono odvija po planu i organizirano unatoč pokušajima separatista da vojnicima presječe put i spriječi izlazak iz grada.

Navodna predaja ukrajinskih vojnika, autentičnost snimke nije potvrđena (Screenshot: YouTube)

Navodna predaja ukrajinskih vojnika, autentičnost snimke nije potvrđena (Screenshot: YouTube)

Porošenko: Prepuštamo grad pobunjenicima

Ukrajinska vojska napušta Debalceve i prepušta ga proruskim pobunjenicima nakon desetak dana žestokih sukoba, izjavio je u srijedu ukrajinski predsjednik Petro Porošenko prije leta na separatistički istok.

“U srijedu ujutro ukrajinske oružane snage s nacionalnom gardom završile su planiranu i organiziranu operaciju evakuacije naših vojnih postrojbi iz Debalcevea”, izjavio je ukrajinski predsjednik u obraćanju naciji iz kijevske zračne luke.

“U ovom trenutku, 80 posto naših postrojbi je izašlo, očekujemo još dva konvoja”.

Porošenko je pohvalio ukrajinske snage za izvršavanje dužnosti tijekom obrane Debalcevea, istaknuvši da su svijetu pokazale “pravo lice bandita i separatista koje podupire Rusija”.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari