Connect with us

Povijesnice

VIDEO: ‘Dugmetarom’ proslavljao četničke pobjede, snimljen, aboliran, a danas je potpredsjednik… Koje stranke u Hrvatskoj?

Published

on

Cijelu svitu prati visoki, proćelavi muškarac u crvenoj majici, koji sa zavidnim znanjem “prebire prstima” po harmonici i sviranjem srpskih kola zabavlja pijanu hordu. Danas je podpredsjednik…

Nevjerojatna je vještina kojom se dojučerašnji srpski teroristi uključuju u hrvatsku političku zbilju, a još nevjerojatnija rezigniranost institucija i političkih stranaka koje su ih nakon abolicije bez ikakvih dvojbi primile u svoje redove. Boro Rkman koji je dogurao do mjesta dožupana Sisačko-moslavačke županije kao i pročelnik Erduta Jović Branko, proslavljeni su “onostranaši” iz 90-tih kada su u neprijateljskim uniformama gorljivo zastupali velikosrpstvo na hrvatskom tlu. Nisu oni, međutim, jedini… Kamere pred kojima su iskazivali svoju oduševljenost stvaranjem velike Srbije za mnoge su se pokazale kao prokletstvo, pa im se sada video zapisi četnikovanja u trenutku njihovih političkih angažiranja vraćaju kao bumerang u glavu.

Tako sada imamo situaciju u kojoj je Dušan Šipov iz SDSS-a donačelnik Sunje i trenutno glavna i odgovorna osoba obzirom da je načelnik Ivica Kozarić iz HDZ-a morao odstupiti zbog neprihvaćanja prijedloga proračuna za 2014. godinu. To što Sunju u rukama drži član SDSS-a ne bi bilo sporno kada ne bi bila poznata činjenica da je Šipov abolirani srpski vojnik koji je u vrijeme Domovinskog rata svoje zadaće obavljao na vojnom aerodromu “Mahovljani” u Banja Luci. Sunjskoj priči, ovdje, međutim nije kraj. Đuro Šerbula, jedan je od onih koji će za sva vremena prokleti ratna fotografiranja i snimanja po krvavim, hrvatskim bojišnicama. Šerbula je u mjestu Drljače (općina Sunja), na osnivačkoj skupštini HNS-a upravo dobio titulu podpredsjednika ogranka ove stranke. Đuro Šerbula uopće ne bi bio predmet bilo kakve rasprave da upravo on nije snimljen na sunjskom ratištu. Video zapis pokazuje “našeg” podpredsjednika HNS-a i gomilu mještana koji “naoružani” kolačima, ali i pravim automatskim puškama, uz pjesmu, vrisku i pucanje posjećuju njihove pobjednike koji su “očistili” sunjsko područje.

Cijelu svitu prati visoki, proćelavi muškarac u crvenoj majici, koji sa zavidnim znanjem “prebire prstima” po harmonici i sviranjem srpskih kola zabavlja pijanu hordu. To je Šerbula, o čijoj se prošlosti šuška još od prije, a u potpunosti je raskrinkan zahvaljujući filmu “Komšije 2” koji je na YouTube-u postavljen još prije tri godine i koji i danas izaziva žučne rasprave i komentare Srba i Hrvata o krivnji, žrtvi i agresiji. Zanimanje od strane institucija koje bi ovakve zapise uzele u obzir i “pročešljale” glavne likove koji su ratnu scenu zamijenili onom hrvatskom, političkom, ipak je izostalo. U očekivanju buđenja DORH-a iz dvadesetogodišnjeg sna, pogledajte “sunjskog svirača dugmetare”, a današnjeg podpredsjednika HNS-a mjesta Drljače na 1:12:41 (pred kraj) videa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari