Pratite nas

Komentar

VIDEO: HRT je platio pet tisuća eura za intervju sa zločincem Kadijevićem!

Objavljeno

na

Josipoviću je Jugoslavija u krvi, u pamćenju i mentalnom programu. On želi proglasiti branitelje nasljednicima i baštinicima partizana

U petak u Bujici, gostovao je Milan Ivkošić, politički komentator Večernjeg lista koji se osvrnuo i na nedavni telefonski intervju u emisiji Bujica kada se javio ratni zločinac Vojislav Šešelj te na aktualnog predsjednika Ivu Josipovića te njegove postupke u proteklom mandatu.

[dropcap color=”#848484″ font=”0″]V[/dropcap]oditelj Velimir Bujanec upitao je Ivkošića koliki je Milanović uteg Josipoviću u kampanji, na što je Ivkošić rekao kako je veliki uteg. Da je na mjestu Josipovićevih takmaca to bi najviše isticao. Kaže da se uvijek solidarizirao s radom Vlade i njezinim uspjesima jedino je tu i tamo znao ustvrditi neke činjenice koje kompromitiraju Vladu, ali on je zapravo profesionalni tješitelj nacije. Ublažavao je stvari i vjerovao u neko bolje blisko sutra. Napominje da ako se s kime Josipović može poistovjetiti onda je to Vlada Republike Hrvatske.

Konstatirao je da se Josipović proteklih pet godina istaknuo nečinjenjem. Ali se istaknuo činjenjem vrlo ružnih stvari. ”Ja mislim da će svaki hrvatski domoljub upamtiti njegov govor u sarajevskom parlamentu kada je Hrvatsku optužio za stradanja u Bosni i Hercegovini. I kada je govorio o ustaškoj zmiji”, napomenuo je Ivkošić.

Kaže kako je Josipović činio samo na štetu Hrvatske. ”Njemu je kao djetetu komunizma i kao potomku ideoloških komunističkih sustava jugoslavija u krvi, u pamćenju i u mentalnom programu. To se vidi po jednostavnim činjenicama. Ja sam pisao o tome kako on želi proglasiti hrvatske branitelje nasljednicima i baštinicima partizana. On pjeva hvalospjeve petokraki”, rekao je Ivkošić. Napominje kako Josipović želi biti i partizan i hrvatski domoljub, želi ujediniti nemoguće. On to čini od prvog dana svog mandata, odnosno bori se za svoj drugi mandat. To je njegova jedina misao vodilja u posljednjih pet godina, kaže Ivkošić.

ivkošić bujica

Josipović ima lijepu riječ, kaže Ivkošić i upravo na tim lijepim riječima skuplja glasove naroda. Baš kao i Tito koji je svoje drugove predavao Staljinu, ali bilo je puno naroda koji nisu bili članovi partije koji su ga voljeli. ”On zna da će kod svijeta koji nekritički razmišlja reći kako je on dobar čovjek i tako će dobiti glas, iako ga ne bi smio dobiti. I on igra na taj dobar dojam. Ali ispod takvog dojma se krije ustaška zmija i petokraka”, rekao je Ivkošić.

Bujanec je u emisiji ponovno pustio Šešeljevo javljanje u emisiju, nakon čega je pitao Ivkošića je li ga HND osudio zbog toga što je pozvao Šešelja u emisiju ili zbog toga što je rekao. Ivkošić je objasnio kako je to definitivno zbog toga što je rekao. Iako on sam nije znao podatak o Josipovićevom ocu. Rekao je kako je čak i Ivan Zvonimir Čičak pisao u svojoj kolumni da je Josipovićev otac bio predsjednik komisije poslije sloma Hrvatskog proljeća ’71. godine koja je određivala tko će ići u zatvor, tko će dobiti otkaz i tako dalje.

To je ponovio nekoliko puta i Slaven Letica. No, Ivkošić smatra kako to i nisu neki jaki argumenti. Njemu je dovoljno ono što sam Josipović radi. Kaže kako imamo puno dobrih domoljuba koji su potomci partizanskih zlikovaca i ne bi Josipović smio ispaštati zbog grijeha svojih roditelja.

Bujanec je spomenuo intervju s Veljkom Kadijevićem koji je izašao u središnjem dnevniku Hrvatske televizije koji je platila pet tisuća eura od pretplatničkih novaca građana. I tempiran je dva dana prije izricanja presude hrvatskim generalima. Bujanec kaže kako HND nikada nije reagirao na taj intervju.

Ivkošić je razjasnio kako je Bujanec samo Bujanec, a da su na HRT-u tada bili Šprajc i Josip Šarić i oni su ljevičari. Također su se osvrnuli na tekst koji je objavljen u Jutarnjem listu kada je novinarka Snježana Pavić već bila pripremila tekst o presudi generalima koju je ocijenila da će biti smanjena ili potvrđena, tekst je u međuuvremenu obrisan jer je presuda vjerojatno iznenadila Jutarnji list.

Isječak iz teksta ide ovako: ”Kada danas ujutro sudac Theodor Meron bude čitao presudu generalima, s treskom će se zalupiti vrata hrvatske povijesti. Kako god da odreže kaznu, smanji je ili potvrdi to će biti presuda Tuđmanu i Tuđmanovoj Hrvatskoj. Nije mu se moralo direktno suditi da bi se sudilo njegovom projektu.”

HND niti tada nije reagirao, i Ivkošić je rekao kako oni reagiraju na nepodopštine novinara koji imaju imidž desničarskog novinara. No, kada to napravi lijevi novinar oni šite. Kaže kako se HND ponaša kao udruge koje su ideološki uzdanici.

U emsiju se također javio profesor Zdravko Tomac koji je prije svega izrazio podršku Velimiru Bujancu što je napravio pravi novinarski pothvat i što je omogućio da shvatimo o kakvoj se politici radi u Srbiji i Hrvatskoj. Ističe kako je najveći gubitnik u cijeloj priči Milan Kujundžić koji je čak tražio zatvaranje Osječke televizije zbog intervjua sa Šešeljom. Jer Kujunđić predlaže represiju na ono malo novinarskih sloboda. Tomac kaže kako je Šešelj vrlo jasan velikosrbin koji obavlja velikosrpsku ideologiju od koje niti hrvatska vlast nije odustala. U emisiji je, ističe, pokazano tko su Ivo Josipović i Vesna Pusić. Kaže kako je Šešelj razotkrio da je Josipovićeva politika izdajnička.

Ivkošić se također osvrnuo na Kujundžića te je rekao kako je on prije mjesec dana dao intervju u kojem je objasnio zašto se počeo baviti politikom. Rekao je kako je njegov zadatak sada spašavati Hrvatsku. ”On se pojavljuje kao spasitelj, potpuno neupitan. A takvi neupitni ljudi su napravili najviše zla u 20. stoljeću”, rekao je Ivkošić. Objašnjava kako je Kujundžić totalitarni političar. Jer ono što bi napravio Osječkoj politici, to bi kasnije napravio tisućama hrvata kada bi preuzeo vlast i kada bi dobio tu priliku. Kaže kako je Kujundžić općenito zločest prema medijima. ”Pa zamislite, on se ulizivao Aleksandru Stankoviću, ja nisam mogao vjerovati kada sam to gledao.”

Pušten je i kratak prilog u kojem je Josipović rekao kako je surađivao s Documentom te da je on napisao priručnik po kojem Documenta i danas djeluje. Ivkošić je to komentirao kako je pisao u Večernjem listu da bi se voditeljicu Documente Vesnu Teršelić treba uhititi te bi trebala odgovarati za ratne zločine. ”Oni su odvraćali hrvate od obrane svoje domovine. Pozovali su na dezerterstvo, pozivali su na izdaju i pozivali su na sve najgore na što se može pozvati. Ta žena bi trebala završiti na sudu zbog ratnih zločina, a Josipović nju naziva našom savješću. U njemu je jugoslavenstvo programirano, programirano je neprijateljstvo prema hrvatskom narodu”, zaključio je Ivkošić.

(Andrea Brkić/Direktno.hr/Kamenjar.com)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Goran Marić: Nije to bila igra, bio je to istinski let hrvatskih sokolova

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska na krilima sokolova

Sinoć sam s obitelji bio u zagrebačkoj Areni, gledao utakmicu ERP Hrvatska – Norveška. Zapravo sam bio u Hrvatskoj u kakvoj želim biti, kakvu želim vidjeti!

Hrvatskoj kakva bi trebala biti ne samo u dvoranama i parketima, nego svugdje, na svakom mjestu i svakoj prigodi! Hrvatskoj koja ima i glavu i srce! Hrvatskoj koja je spremna, sposobna, svjesna, pristojna, učinkovita, galantna, bontonska, civilizirana. Slična, sinonimna sebi samoj!

Bio sam na utakmici koja je bila svečanost, koja je bila sportski i kulturni događaj! Susret i događaj koji ima atribut europskog, bio je upravo lijepi, veličanstveni događaj zahvaljujući susretu i dodiru igrača i publike.

Publika je sve vidjela, sve doživjela, sve nagradila: i igru, i odnos igrača međusobno i odnos prema protivniku, prema europskom prefiksu večeri … I svečanu tišinu za vrijeme intoniranja suparničke nacionalne himne. Bravo za ovaj doživljaj, za ovu školu, za ove poruke nama u publici, Hrvatskoj, dalekoj Skandinaviji, Europi …

Posebno hvala za poruke onom dijelu mlade publike u Areni, svi smo vidjeli bilo ih je puno od 4 pa do 24 godine … Oni su sinoć u Areni imali što vidjeti, naučiti! Nije to bila igra, bio je to istinski let hrvatskih sokolova.

Tu sliku je moćno potvrdilo gromoglasno bodrenje srcem i pjesmom Zovi samo zovi, svi će sokolovi … U tom sam trenutku osjetio nelagodu zbog neprikladna, inverzna i neprimjerena naziva kauboji za hrvatske rukometaše. To je kao kad bismo ih nazivali indijanci.

Jednostavno, sokolovi imaju drugu školu, drugu narav, drugo oružje: letjeti na parketu Arene, nadletjeti, nadvisiti sebe, nadvisiti očekivanja, nadvisiti suparnika do pobjede. A nama u Areni, i čitavoj Hrvatskoj prirediti doživljaj.

I probuditi iskrenu želju: da se ista škola, ista kultura prenese iz Arene na nogometne travnjake, tribine i sva gledališta. I ne samo tamo …

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

dr. Gordana Zelenika: Vječni Trojanski konj

Objavljeno

na

Objavio

Razgovaram eto sa mojim mamom neki dan. Reče ona oduševljeno: Jesi li gledala Nedjeljom u 2? Kako je lijepo govorio onaj voditelj – pozvao ljude da ne mrze i ne psuju i ne vrijeđaju.

Moja mama svaki dan ide u crkvu.I stalno sluša Katolički radio. Moja mama je dijete rođeno u Drugom svjetskom ratu. Nije znala zašto joj se otac vrati bos, krvav i izgladnio iz rata. Bitno je bilo da je bio koliko toliko živ. Čak o tome nikada nije govorila. Od drugih sam čula što je bio Križni put. Tek ponekad bi sa suzom u oku spomenula kako su kao djeca plakali kada su došli po njenog dadu i odveli ga u zatvor jer nije htio prepisati zemlju državi.

Ja ga se sjećam jedino sa slika. Prerano je otišao.

Ujak svećenik i ona, moja mama, nikada me nisu učili mrziti ljude koji su upravljali sustavom u kojem sam odrastala. Uvijek i jedino su govorili o opraštanju i Bogu kao jedinom sucu kojemu treba vjerovati. A onoj televiziji i novinama nisu vjerovali ništa. To je bila jugoslavenska televizija.
I novine.

I gle čuda! A sada ta ista televizija i novinarska ekipa koja radi u javnim, običnim ljudima koji se ne služe internetom, dostupnim medijima, nosi naziv hrvatska! I oni joj vjeruju! Jer eto, konačno je država u kojoj žive Hrvatska, pa su onda i mediji, valjda isto hrvatski.

Tako bi to trebalo biti. I onda ih oduševe ljudi koji na kraju emisije u kojoj je bilo svašta, pozovu na toleranciju i borbu protiv mržnje.
Vjeruju im i kada ti isti kažu tko ne valja, tko je najnepopularniji političar ili koga treba izbaciti iz javnog prostora.
Vjeruju i onima koji pričaju viceve i onima koji lijepo i sabrano i mirno govore.I sviraju klavir.Fini neki ljudi.

Sve oni to vjeruju radi pridjeva. Radi jednog pridjeva. Kojeg su tako dugo čekali. Hrvatski!

Jer, ljudi bježe ili se spremaju na obranu samo od vidljivih stvari. Od vidljivog, prepoznatljivog neprijateljstva. A kad je neprijateljstvo ili laž ili manipulacija umotana u fin, sjajan papir – toga se se ne boje.
Iako sadržaj umotan u taj papir malo po malo napada njihove vrijednosti, iznosi laži o lako provjerljivim činjenicama, slabi njihove obrambene mehanizme.

Kao vječni Trojanski konj.

 

Završila bih citatom:

NENAD PISKAČ — Režim bi nas mogao poštedjeti mrcvarenja! Neka jednostavno prestane s demosom komunicirati dosjetkama Stankovića, Macana, “satiričara”, “opinion makera” – slugu za sva vremena i sve režime.

Poštenije je otvoreno, dosljedno “mainstream” politici sveopćega inkluzivizma, usvojiti ustavni zakon o obvezi hrvatske šutnje.

Izvor: narod.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari