Pratite nas

Komentar

VIDEO: HRT je platio pet tisuća eura za intervju sa zločincem Kadijevićem!

Objavljeno

na

Josipoviću je Jugoslavija u krvi, u pamćenju i mentalnom programu. On želi proglasiti branitelje nasljednicima i baštinicima partizana

U petak u Bujici, gostovao je Milan Ivkošić, politički komentator Večernjeg lista koji se osvrnuo i na nedavni telefonski intervju u emisiji Bujica kada se javio ratni zločinac Vojislav Šešelj te na aktualnog predsjednika Ivu Josipovića te njegove postupke u proteklom mandatu.

[dropcap color=”#848484″ font=”0″]V[/dropcap]oditelj Velimir Bujanec upitao je Ivkošića koliki je Milanović uteg Josipoviću u kampanji, na što je Ivkošić rekao kako je veliki uteg. Da je na mjestu Josipovićevih takmaca to bi najviše isticao. Kaže da se uvijek solidarizirao s radom Vlade i njezinim uspjesima jedino je tu i tamo znao ustvrditi neke činjenice koje kompromitiraju Vladu, ali on je zapravo profesionalni tješitelj nacije. Ublažavao je stvari i vjerovao u neko bolje blisko sutra. Napominje da ako se s kime Josipović može poistovjetiti onda je to Vlada Republike Hrvatske.

Konstatirao je da se Josipović proteklih pet godina istaknuo nečinjenjem. Ali se istaknuo činjenjem vrlo ružnih stvari. ”Ja mislim da će svaki hrvatski domoljub upamtiti njegov govor u sarajevskom parlamentu kada je Hrvatsku optužio za stradanja u Bosni i Hercegovini. I kada je govorio o ustaškoj zmiji”, napomenuo je Ivkošić.

Kaže kako je Josipović činio samo na štetu Hrvatske. ”Njemu je kao djetetu komunizma i kao potomku ideoloških komunističkih sustava jugoslavija u krvi, u pamćenju i u mentalnom programu. To se vidi po jednostavnim činjenicama. Ja sam pisao o tome kako on želi proglasiti hrvatske branitelje nasljednicima i baštinicima partizana. On pjeva hvalospjeve petokraki”, rekao je Ivkošić. Napominje kako Josipović želi biti i partizan i hrvatski domoljub, želi ujediniti nemoguće. On to čini od prvog dana svog mandata, odnosno bori se za svoj drugi mandat. To je njegova jedina misao vodilja u posljednjih pet godina, kaže Ivkošić.

ivkošić bujica

Josipović ima lijepu riječ, kaže Ivkošić i upravo na tim lijepim riječima skuplja glasove naroda. Baš kao i Tito koji je svoje drugove predavao Staljinu, ali bilo je puno naroda koji nisu bili članovi partije koji su ga voljeli. ”On zna da će kod svijeta koji nekritički razmišlja reći kako je on dobar čovjek i tako će dobiti glas, iako ga ne bi smio dobiti. I on igra na taj dobar dojam. Ali ispod takvog dojma se krije ustaška zmija i petokraka”, rekao je Ivkošić.

Bujanec je u emisiji ponovno pustio Šešeljevo javljanje u emisiju, nakon čega je pitao Ivkošića je li ga HND osudio zbog toga što je pozvao Šešelja u emisiju ili zbog toga što je rekao. Ivkošić je objasnio kako je to definitivno zbog toga što je rekao. Iako on sam nije znao podatak o Josipovićevom ocu. Rekao je kako je čak i Ivan Zvonimir Čičak pisao u svojoj kolumni da je Josipovićev otac bio predsjednik komisije poslije sloma Hrvatskog proljeća ’71. godine koja je određivala tko će ići u zatvor, tko će dobiti otkaz i tako dalje.

To je ponovio nekoliko puta i Slaven Letica. No, Ivkošić smatra kako to i nisu neki jaki argumenti. Njemu je dovoljno ono što sam Josipović radi. Kaže kako imamo puno dobrih domoljuba koji su potomci partizanskih zlikovaca i ne bi Josipović smio ispaštati zbog grijeha svojih roditelja.

Bujanec je spomenuo intervju s Veljkom Kadijevićem koji je izašao u središnjem dnevniku Hrvatske televizije koji je platila pet tisuća eura od pretplatničkih novaca građana. I tempiran je dva dana prije izricanja presude hrvatskim generalima. Bujanec kaže kako HND nikada nije reagirao na taj intervju.

Ivkošić je razjasnio kako je Bujanec samo Bujanec, a da su na HRT-u tada bili Šprajc i Josip Šarić i oni su ljevičari. Također su se osvrnuli na tekst koji je objavljen u Jutarnjem listu kada je novinarka Snježana Pavić već bila pripremila tekst o presudi generalima koju je ocijenila da će biti smanjena ili potvrđena, tekst je u međuuvremenu obrisan jer je presuda vjerojatno iznenadila Jutarnji list.

Isječak iz teksta ide ovako: ”Kada danas ujutro sudac Theodor Meron bude čitao presudu generalima, s treskom će se zalupiti vrata hrvatske povijesti. Kako god da odreže kaznu, smanji je ili potvrdi to će biti presuda Tuđmanu i Tuđmanovoj Hrvatskoj. Nije mu se moralo direktno suditi da bi se sudilo njegovom projektu.”

HND niti tada nije reagirao, i Ivkošić je rekao kako oni reagiraju na nepodopštine novinara koji imaju imidž desničarskog novinara. No, kada to napravi lijevi novinar oni šite. Kaže kako se HND ponaša kao udruge koje su ideološki uzdanici.

U emsiju se također javio profesor Zdravko Tomac koji je prije svega izrazio podršku Velimiru Bujancu što je napravio pravi novinarski pothvat i što je omogućio da shvatimo o kakvoj se politici radi u Srbiji i Hrvatskoj. Ističe kako je najveći gubitnik u cijeloj priči Milan Kujundžić koji je čak tražio zatvaranje Osječke televizije zbog intervjua sa Šešeljom. Jer Kujunđić predlaže represiju na ono malo novinarskih sloboda. Tomac kaže kako je Šešelj vrlo jasan velikosrbin koji obavlja velikosrpsku ideologiju od koje niti hrvatska vlast nije odustala. U emisiji je, ističe, pokazano tko su Ivo Josipović i Vesna Pusić. Kaže kako je Šešelj razotkrio da je Josipovićeva politika izdajnička.

Ivkošić se također osvrnuo na Kujundžića te je rekao kako je on prije mjesec dana dao intervju u kojem je objasnio zašto se počeo baviti politikom. Rekao je kako je njegov zadatak sada spašavati Hrvatsku. ”On se pojavljuje kao spasitelj, potpuno neupitan. A takvi neupitni ljudi su napravili najviše zla u 20. stoljeću”, rekao je Ivkošić. Objašnjava kako je Kujundžić totalitarni političar. Jer ono što bi napravio Osječkoj politici, to bi kasnije napravio tisućama hrvata kada bi preuzeo vlast i kada bi dobio tu priliku. Kaže kako je Kujundžić općenito zločest prema medijima. ”Pa zamislite, on se ulizivao Aleksandru Stankoviću, ja nisam mogao vjerovati kada sam to gledao.”

Pušten je i kratak prilog u kojem je Josipović rekao kako je surađivao s Documentom te da je on napisao priručnik po kojem Documenta i danas djeluje. Ivkošić je to komentirao kako je pisao u Večernjem listu da bi se voditeljicu Documente Vesnu Teršelić treba uhititi te bi trebala odgovarati za ratne zločine. ”Oni su odvraćali hrvate od obrane svoje domovine. Pozovali su na dezerterstvo, pozivali su na izdaju i pozivali su na sve najgore na što se može pozvati. Ta žena bi trebala završiti na sudu zbog ratnih zločina, a Josipović nju naziva našom savješću. U njemu je jugoslavenstvo programirano, programirano je neprijateljstvo prema hrvatskom narodu”, zaključio je Ivkošić.

(Andrea Brkić/Direktno.hr/Kamenjar.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Štovatelji šumskog maršala nemaju pravo tumačiti povijest…

Objavljeno

na

Objavio

Štovatelji šumskog maršala nemaju pravo tumačiti povijest ili govoriti išta u ime hrvatskog naroda.

1945. su prodali hrvatsku državu Beogradu, a narod izručili najkrvavijoj boljševičkoj tiraniji u Europi.

Oni su moralno i intelektualno osakaćeni, njima se nikada ne smije vjerovati, napisao je general Glasnović na twitteru.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ivan Selak: Zlatko Mejaški nema svoj trg, ulicu, ni sokaka nema, a zaslužio je jer je ovu zemlju itekako zadužio…

Objavljeno

na

Objavio

Vojni pilot i brigadir Hrvatske vojske Ivan Selak na svom facebook profilu prisjetio se Zlatka Mejaškog, kolege iz Domovinskoga rata, koji je poginuo 21.travnja 1995. uvježbavajući se za operaciju Bljesak.

Njegov dirljiv status u nastavku prenosimo u cijelosti.

– Na današnji dan prije 23 godine, na zadaći uvježbavanja za operaciju Bljesak, poginuo je moj kolega i prijatelj, hrvatski vitez, pilot i junak Zlatko Mejaški.

Nema njegove spomen sobe, trga, ulice, ni sokaka nema, ni spomena kad je prigoda, a zaslužio je jer je ovu zemlju itekako zadužio.

Pa tko je bio Meš?

Rođen u Bariloviću, nedaleko Karlovca, od prvoga dana stao je u obranu svoga kraja, pilot, s kalašnjikovom u rukama tukao se u rovovima oko Karlovca, Duge Rese i Barilovića, nije on bio u Maksimirskoj dok su padale granate po njegovu kraju…

Nije letio do 93., dok nismo nabavili avione, imao je prekid od gotovo četiri godine jer njegov zadnji let bio je u Bihaću… Sjećam se, zima 89./90., letimo noću, aerodrom Željava, više od pola metra snijega, hladno je, Meš na slijetanju dodiruje predpolje 60 metara prije praga piste, udar je strahovit, dijelovi kotača ostaju na pisti, a avion završava u dubokome snijegu 600 metara od praga i 60 metara pored piste, nema eksplozije, nema prevrtanja, snijeg u usisniku zabetoniran, pilot koji je tu noć bio na startnoj nije skužio da se čovjek rasuo, da je avion uništen, slijećemo još trojica nakon njega na istu pistu punu ostataka Mešova aviona, i nitko ništa nije zakačio, što ti je sudbina!

Parkiramo avione, a Meša nema, dovozi ga kolega koji je bio na startu i koji se vraćao pistom nazad, Meš ga je stopirao, ovaj u šoku… Koliko je volio taj avion, rekao mi je još na stajanci: “Kad sam vidio što je ostalo od aviona, da sam imao pištolj, ubio bih se”…

I sjeo je ponovno 93. i ja sam bio za to, trebali su nam takvi jer bilo nas je malo, bio je svjestan da puno više može za ovu zemlju uraditi avionom, dao je sve od sebe, ponovno je bio najbolji u poznavanju ZTUP-a, od svih nas garant najviše… Često smo letjeli skupa. Ove fotke su iz zime 94./95., snimio sam ga nekim kršem od fotoaparata.

Dva i pol mjeseca kasnije zadnji put sjeda i odlazi. Odlazi i više se nikad ne vraća, pozvali su ga Žile,Vule, Anton, Miroslav, poletio je s Batariletom (ni njega više nema) u paru kao pratilac. U nekom jebenom zaokretu na maloj visini i velikoj brzini dira krilom zemlju koju je toliko volio i nestaje, odlazi i pridružuje se plejadi hrvatskih vitezova, kažu da duše takvih idu u sazviježđe Coma Berenices, e tamo su moji heroji…

Meš, vječna ti slava, velika hvala, počivao u miru… – napisao je na Facebooku Ivan Selak

 

Foto: Ivan Selak

Foto: Ivan Selak (Zlatko Mejaški stoji u sredini)

 

15. svibnja 1992. – Herojski prelet Selaka i Ivandića

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati