VIDEO – Hrvoje Tomasović o Kujundžiću: Kadar koji je lansirao Ivo Sanader želi se osvetiti HDZ-u

5

Gostujući u “Bujici”, poznati splitski kirurg Hrvoje Tomasović ocijenio je u Milana Kujundžića “klasičnim varalicom” koju je u politiku lansirao Ivo Sanader a koja se sad isključivo želi svetiti HDZ-u.

Izravni povod ovakvom zaključku bilo je propitivanje kontroverznih detalja iz poslovne karijere Milana Kujundžića, koje je iznio građevinski poduzetnik iz Zagreba Anto Komljenović.

Radi se o izgradnji dvije urbane vile u Zagrebu koje je suruga Milana Kujundžića, Tatjana Kujundžić, vlasnica tvrtke Zidni vrt, izgradila sa suprugom direktora tvrtke Olympus, koja je dobila višemilijunske poslove od KB Dubrava čiji je ravnatelj u dva mandata bio Milan Kujundžić.

Prema tvrdnjama Ante Komljenovića, koji je bio izvođač radova na spomenutim vilama, većinu komunikacije oko dogovaranja imali on i Kujundžić, kada su njih dvojica postali i prijatelji. Međutim, njihovo je prijateljstvo dovedeno u pitanje u projektu izgradnje pet urbanih vila u Svetoj Klari. navodi Direktno.hr.

-U godinu dana radova postali smo istinski prijatelji. Našao sam zemljište, dogovorili smo se da ću ja na sebe preuzeti projektiranje, parceliranje i izgradnju vila te smo se dogovorili da se po završetku posla zajednička dobit dijeli na pola – rekao je Komljenović.

Međutim, Kujundžić je, kako se čulo u spomenutoj emisiji, ubrzo počeo odugovlačiti te je počeo za sebe tražiti znatno veći udio, odnosno, partnerski ugovor prema kojem Kujundžiću ide 60 posto, odnosno tri zgrade, a Komljenoviću 40 posto, odnosno dvije zgrade.

-Temeljem partnerskog ugovora, sklapamo predugovor s kupcima stanova koji, vjerujući meni, kupuju stanove na polog. Međutim, tada su me počele pogađati večernje posjete Kujundžića i drugih građevinara koje je on predstavljao “jačim igračima – rekao je Komljenović.

Nakon te faze Kujundžić je Komljenoviću umjesto partnerskog namijenio ulogu „klasičnog izvođača radova“, što je Komljenović u tim trenucima i prihvatio.

-Kujundžić se i sastao s Antunom Bosanarom koji nam je prodao zemlju, da bi naposljetku napravili zajednički ugovor, ali samo sa Zidnim vrtom. Međutim i dalje sam nastavio graditi – ispričao je Komljenović, dodajući kako je Kujundžić u kontakt s Bosnarom došao “preko ordinacije”.

Prema Komljenoviću, situacija se i sad može riješiti. On naime traži da mu Kujundžić plati izvođenje građevinskih radova prema računu, za koji navodi da je PDV već platila tvrtka Zidni vrt, čime je, kako kaže, priznala ovu fakturu, ili potpisati tabularnu izjavu za njegovo zemljište kako bi mogao sedmorici kupaca stanova nakon pet godina omogućiti ulazak u kupljene stanove, kakav je bio njihov prvotni dogovor.

Građevinski poduzetnik također ističe da su ove kontroverzne stvari odbili objaviti brojni mediji, uključujući, HRT, Jutarnji list i Večernji list, pitajući se kakav je njihov interes u tome. Govoreći o svom osobnom odnosu s Milanom Kujundžićem, kazao je da ga je Kujundžić jako razočarao te da nije očekivao da će završiti na sudu. Smatrao je kako će Kujundžić, ili vratiti dug, ili potpisati tabularnu izjavu za njegovo zemljište kako bi mogao sedmorici kupaca stanova nakon pet godina omogućiti ulazak u kupljene stanove.

O navodnim Kujundžićevim apartmanima na Pagu nije želio govoriti, navodeći kako na tom gradilištu nikada nije bio.

Tomasović: Kujundžić je klasičan varalica

Ovim navodima Ante Komljenovića ostao je šokiran splitski kirurg Hrvoje Tomasović, koji je potom zaključio da se ništa manje niti ne može očekivati od kadra koji je na političku scenu lansirao Ivo Sanader.

-Zasmetalo me je što je Kujundžić posebno glasan protiv uhljeba. Radi se o čovjeku koji bio pomoćnik ministra zdravstva, dva puta ravnatelj KB Dubrava, a na to mjesto ga je postavila vladajuća stranka. Ravnatelji su mali ministri koji kontroliraju sve, a postavljeni su po stranačkoj liniji, oni donose odluke o javnim natječajima koje odgovaraju nekim tvrtkama – rekao je Tomasović.

Ukazao je na čudan odnos između tvrtke Olympus, KB Dubrava i Milana Kujundžića, istaknuvši kako je riječ u najmanju ruku o nemoralnim aktivnostima ili svojevrsnom sukobu interesa.

-Da sam ja ravnatelj, uhitili bi me. Raspišem natječaj za opremu milijunske vrijednosti, a vlasnik tvrtke za opremu, Olympus, ima suprugu koja s mojom ženom sklapa ugovor o gradnji zajedničke vile. To je sukob interesa, a u najmanju ruku je nemoralno – slikovito je zapazio Tomasović.

Tomasović smatra kako se, pokušavajući ignorirati svoj položaj i aktivnosti u vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor, Kujundžić danas ponaša kao osoba koja se isključivo želi osvetiti svojoj bivšoj stranci te da mu je cilj srušiti HDZ.

-Desnica bi trebala stati pod istu zastavu, kao što je napravio SDP, a Kujundžić radi sasvim suprotno i upravo pogoduje njima. Ovako Josipović strahuje da ne izgubi u prvom krugu, što bi mu bila najrealnija šansa da nije Kujundžićeve kandidature. Cilj mu je dokopati se drugog kruga kako bi imao priliku za pobjedu – rekao je Tomasović.

Tomasović također smatra da nije nimalo slučajno što se Milan Kujundžić godinama predstavljao kao branitelj – dragovoljac Domovinskog rata, iako mnogi tvrde suprotno.

-Iskoristio je braniteljsku povlasticu kako bi upisao sina na medicinski fakultet, i to s liste iz dijaspore – istaknuo je Tomasović.

Zamoljen na koncu da ukratko rezimira, Tomasović se nije libio predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića okarakterizirati “klasičnim varalicom”

-On je kako mi nazivamo takvu vrstu ljudi – klasičan varalica – zaključio je Tomasović.

[ad id=”40501″]

J. Zdunić/HRsvijet.net

facebook komentari

  • Ljuta Trava

    Kujundžić nije demantirao niti jedno slovo .Ioaj se istina sazna , a pogotovo onaj dio o dragovoljačkim statusu u Njemačkoj ,SAD-u i Mađarskoj .U laži su kratke noge , sada mu ostaje potapšati po ramenu svog šefa YUsipovića.

  • Gabro Vuskic

    Bye, bye mister Kujundžijiću!