Connect with us

Humor

VIDEO: Juncker rekao mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da je diktator i ošamario ga

Objavljeno

-

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je u lice mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da je diktator i ošamario ga, sve u sklopu srdačnog ali ipak neobičnog pozdravljanja na summitu Europske unije i zemalja tzv. Istočnog partnerstva danas u Rigi.

[ad id=”68099″]

Evo dolazi diktator – rekao je Juncker latvijskoj premijerki Laimdoti Straujumi, koja je stajala pored njega i predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska. Svo troje je dočekivalo svakog premijera ili predsjednika na ulasku na summit.

Latvijska premijerka se glasno nasmijala na tu opasku, a u tren oka Orban je već dokoračao do Junckera, koji mu je istu “foru” ponovio i u lice.

Diktatoru – pozdravio je Juncker Orbana i pružio mu ruku, razvukavši osmijeh na licu. Zatim ga je, prijateljskom gestom, udario po licu, ali to je zazvučalo, što možda znači i zabolilo.

Orban se samo zbunjeno smijao. Iako je Juncker izgledao kao da se šali, mnogi u EU zaista smatraju da je mađarski premijer autoritativan vladar koji narušava demokratske standarde, podriva vladavinu prava i guši slobode. Juncker, Tusk i Orban još su se malo naguravali u znak bliskosti, dok su bljeskali fotoaparati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari