VIDEO: Kraj drame u Francuskoj, komandosi ubili braću teroriste! Taoc spašen

0

Islamistički teroristi koji su pobili novinare u redakciji lista Charlie Hebdo zabarikadirali su se jutros u tiskari koja se nalazi u Dammartin-en-Goeleu. U 17 sati započela je akcija francuskoh komandosa u kojoj su ubijeni teroristi, a taoc je spašen.

Okončana je talačka kriza u prodavaonici košer hrane na istoku Pariza do koje je došlo nakon pucnjave oko 13 sati.

Policija je potvrdila kako je otmičar iz pariške trgovine ubijen. Riječ je o Amedy Coulibalyju, muškarcu koji je dan ranije ubio policajku, javlja Le Monde pozivajući se na policijske izvore.

Njegova suučesnica Hayat Boumeddien uspjela je pobjeći iz trgovine tijekom policijskog napada, potvrdio je glasnogovornik sindikata francuske policije.

Reuters je javio kako je muškarac naoružan s dva kalašnjikova upao u trgovinu u Porte de Vincennesu. Otmičar je tražio slobodu za braću Kouachi,  glavne sumnjivce za napad na redakciju satiričnog lista u Parizu, koji su u međuvremenu također ubijeni u policijskoj akciji.

 

18:00 – Najmanje četverno talaca iz košer trgovine ubijeno, javlja Reuters pozivajući se na policijske izvore.

17:33 – Otmičar iz košer marketa je ubijen, javlja Reuters.

Što se događalo prije?

“Imamo informacije o nazočnosti terorista koje želimo zaustaviti”, rekao je ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve novinarima u Parizu, nakon što je policijski izvor kazao da je došlo do talačke krize unutar lokalne tiskare u gradu.

“Operacija je u tijeku u Dammartin-en-Goeleu, a mobilizirane su sve službe u području”, rekao je Cazeneuve, dodajući da će daljnje operacije biti vođene “tijekom nadolazećih sati, nadolazećih minuta”. Jedan je izvor kazao da “nije sigurno koliko se osoba nalazi unutar” tiskare.

Dammartin-en-Goele nalazi se 40 kilometara od šumskog područja u kojem je policija u četvrtak lovila braću Cherifa i Saida Kouachija, osumnjičene za atentat izvršen u srijedu na satirički tjednik Charlie Hebdo u kojem je poginulo 12 osoba.

Ranije je javljeno da su se u gradu čuli pucnjevi, a policijski je izvor kazao da su njihove snage pokušavale zaustaviti vozilo na obližnjoj autocesti A2.

Tijek događaja:

17:42 “Kouchi braća su ubijena u operaciji sigurnosnih snaga”, potvrdio je čelni čovjek Othisa Bernard Corneille za CNN.

17:15 AFP javlja, pozivajući se na službene izvore, kako su francuski komandosi počeli napad na tiskaru! Na snimkama s lica mjesta vidi se dim iznad tiskare.

17:00 Francuski mediji javljaju kako se čuje pucnjava u tiskari.

16:40 “Ovo bi moglo trajati satima, danima”, rekao je francuski ministar unutarnjih poslova dodajući da prvenstveno žele stupiti u kontakt s otmičarima.

16:00 Prema novim informacijama braća teroristi drže 26-godišnjeg mladića kao taoca. Mladić je zaposlenik u tiskari. U vrijeme upada terorista u tiskaru je ušao u klijent koji je mislio da se radi o policajcima. No, teroristi su mu rekla da izađe, uz riječi “Mi ne ubijamo civile”, i tada je shvatio o kome se radi.

14.40 Francuska policija objavila je kako se u drugoj otmici radi o dvoje otmičara, 26-godišnjoj djevojci i 32-godišnjem muškarcu. Više ovdje

14.14 Lokalni francuski mediji javljaju kako policajci diljem Pariza gradom hodaju naoružani, otvoreno patrolirajući s oružjem u rukama.

14.10 Sigurnosne snage stoje u stanju pripravnosti na ulici pred trgovinom košer hrane u kojoj muškarac drži taoce.

14.00 Prema najnovijim informacijama, novi otmičar je čovjek koji je jučer ubio policajku u Parizu, a u trgovini košer hranom zatočio je 5 talaca, prenosi France 24.

facebook komentari