(VIDEO) MARIJAN KNEZOVIĆ NA N1: Hrvatima su u Bosni odrubljivali glave, a optužnica nema?

8

Aktivist za ravnopravnost Hrvata i kolumnist našeg portala Marijan Knezović gostovao je danas u programu regionalne N1 televizije kod Ilije Jandrića na temu privedenih časnika HVO-a u Orašju. Istaknuo je kako je uhićenje časnika isključivo politički motivirano te kako su to heroji koji su branili hrvatske krajeve u Posavini gdje su Hrvati etnički očišćeni. Naveo je i kako ovo nije srpsko – hrvatski sukob već je u cijelu priču upletena i bošnjačka strana jer oni kontroliraju Državno tužiteljstvo BiH.

Zapitao se kako bi bilo da su nakon završetka Drugog svjetskog rata u Njemačkoj podignute optužnice protiv Židova nad kojima je izvršen holokaust. Kazao je kako je ovo slična situacija jer se žrtve optužuje dok zločinci slobodni šetaju, navodeći primjere zločina u Doljanima, Trusini, Grabovici i Uzdolu te naglasio kako je sramotno da još nije sazvana sjednića Vijeća za nacionalnu sigurnost koju je zatražio Mostov zastupnik Miro Bulj. Naglasio je i kako je nedvosmislena i instantna podrška Nikole Grmoje bila okidač za javnu raspravu, ali da je žalosno da se mora nešto ovakvo dogoditi kako bi se javnost u RH zainteresirala za probleme Hrvata u BiH. Dodao je i kako se Srbi sad pozivaju na pravosuđe, a ni sami ne poštuju pravomoćne presude i studentske domove nazivaju po ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Istaknuo je kako nije istina da hrvatski političari u BiH djeluju samo u hercegovačkom interesu budući da su svi izbori pokazali da Hrvati u BiH glasuju isto i u Hercegovini, Srednjoj Bosni i Posavini te da određene interesne strukture žele napraviti raskol među Hrvatima. Govorilo se i o trećem entitetu kao i o dokumentima koje je DORH dao na uvid Tužiteljstvu BiH. Tezu o ekonomskom genocidu koju često ponavlja obrazložio je i danas. Cijela snimka nalazi se u privitku.

 

facebook komentari

 • pepy

  Lipo ti Marjane zboriš ali evo pričekala se reakcija RH i kako je ona više nego impotentna kreće koordinirana akcija ideološke braće ,Bakir i Ivanić se prave naivni te se pitaju začuđeni kako to politika može uticati na pravosuđe.ufff

 • Agromentum

  Pametan dečko ml. gosp. Knezović.

 • pepy

  je, pitanje je hoćemo li ga mi dočekati nakon završetka školovanja ili nam ga budu preoteli

 • sjena

  Krasan mladi čovjek ,bistrih misli,logike ,izvrsnog izričaja ,mnogi stariji ,puno stariji i kao puni životnog “iskustva” u Hrvatskoj politici nisu ni približno blizu ovog mladog čovjeka .
  Bravo svaka čast,i vjerujemu našu mladost !

 • Agromentum

  Neka ga neka Hercegovka preotme od Zagreba, ne mora bit’ baš iz Posušja. 🙂

 • cleuna892

  Svaka cast,”mali” prica k’o veliki.

 • cleuna892

  Krvi ti, di ti odma’ ode u pos’je? 🙂