VIDEO: Ne znamo je li se itko drugi jučer sjetio prvog hrvatskog predsjednika, ali jedna osoba jest…

6

Veličanstveno je bilo jučer na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara: Stotinjak tisuća hodočasnika. dostojanstvo, TV prijenos, i prigodna glazba.

Međutim, koliko smo primjetili nitko u tv prilozima nije spomenuo prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, nitko se nije sjetio ubijenog maloljetnog hrvatskog dragovoljca Darka Pajičića koji je prije tri godine unesrećen jer je čuvao ustavnopravni poredak RH, i njegovog krvnika Šaše Sabadoša.

Nitko nije progovorio o rak rani Vukovara danas, koja i sustavno sije mržnju i duboke podjele u novim naraštajima – samosegregaciji Hrvata srpske nacionalnosti.

Jedna osoba ipak jest – Karolina Vidović Krišto. Pogledajte izvrstan i sveobuhvatan komentar o Vukovaru iz jučerašnje emisije Dobro jutro, Hrvatska. Ovo je HRT kakav treba biti.

Željko Maršić Zenga/Kamenjar.com

facebook komentari

 • kršni

  Pa jel to želio upravo Pupavac za svoje manjince…tako da može onda govoriti o getu u kojem se oni nalaze i u opsesivno-kompulzivnom krugu po kojim se izgubljeno vrte…I u Srbiji se također vrte u nekom svom balonu iz prošlosti, njih je privezalo uz mračnu prošlost. Da nije tragično…

 • Maks

  “Komandir obrane Vukovara Mali Jastreb zabranio je politicke govore od kad nema Josipovica kojem je stajao “uz bok” , malo tko je primjetio njegovu izjavu.

 • Pcelica Maja

  Ne muti dijete drago! Napadaj one koji su promatrali obranu Vukovara iz fotelje dnevne sobe, a ne one koji su bilio TAMO, pa poslije bježali pred manolićevim snagatorima!!!! Dragane moj mileni!!!!

 • Maks

  Draga moja milena”!!!! , ja sam ovdje napisao istinu pa ti misli . Velik dio crkve je za Josipovica, nema toliko srba i komunista u Hrvatskoj. Marko Franciskovic je neki dan izjavio da je najvecim djelom crkva sprijecila lustraciju, i ovaj je put – u pravu je. Imas na Brodskoj tv zadnje tri nedjelje. Ima Josipovic svoje a mi svoje u crkvi. Nista protiv tebe , ti si u redu ali u ovom se neslazemo.

 • Istina

  Komunista, njihovih članova obitelji, Srba i Bošnjaka koji su glasovali za Josipovića u Hrvatskoj ima između milijun i milijun i sto tisuća što je dovoljno za pobjedu na izborima jer oni uglavnom izlaze na izbore dok oko pola Hrvata uopće ne izlazi na izbore, a i ono što izađe glasovi im se rasprše. Tu i jeste problem. Zašto mnogi ne izlaze na izbore? Uglavnom zato jer znaju da će pobijediti ili SDP ili HDZ, a HDZ nije ni blizu HDZ-a iz 90-ih godina prošlog stoljeća. Ja ne vidim razlike izmeđi udbaša iz SDP-a i udbaša iz HDZ-a. U Statutu HDZ-a od 25. veljače 1990. godine piše jedno, a ovi sada rade nešto sasvim drugo. Činjenica je da Hrvatska kao i većina država na svijetu duguje MMF-u i Svijetskoj Banci i stoga tko god dođe na vlast mora provoditi politiku svijetskih moćnika, a ne politiku koju od njih traži narod koji im je dao glasove. Izbori i demokracija su farsa. Kakva je to demokracija, sloboda, suverena država, nezavisna držva, pravna država i sl. floskule kad u takvoj državi vladaju 3 zločinačke organizacije kao što su MMF, Svijetska Banka i UN preko udbaša, kosovaca, orjunaša, starih komunističkih kadrova i njihovih potomaka. Stoga nije ni čudno da se progoni hrvatske branitelje, da Hrvatska onima koji su je napadali plaća ratnu reparaciju, da se sudi Hrvatima koji su branili Hrvatsku, dok oni koji su napadali Hrvatsku, ne samo da su slobdni u Hrvatskoj, nego su mnogi od njih zapošljeni u skoro svim institucijama u državi i nitko im ne može ništa. Mnogi od komunističkih zločinaca su i danas živi, mnogi još dobivaju borqačku penziju koja ide iz džepa i onih kojima su ovi uništili sve i ubili im nekoga iz obitelji. Dokle će hrvatski narod financirati svoje krvnike? Takozvana Hrvatska Televizija svojim programom ubija sve što je Hrvatsko i ista prisiljava Hrvate u Hrvatskoj da plaćaju TV pretplatu. To me podsijeća na to kako su srpski žandari u vrijeme kraljevina SHS i Jugoslavije ubijali Hrvate i prisiljavali članove obitelji ubijenih Hrvata da plate metak kojim je ubijen njihov član obitelji. Srbi šire laž i ta se laž širi svijetom, a mi nismo u stanju da istinu širimo ni u Hrvatskoj, a kamo li u svijetu. Mi smo vrlo čudan narod. Umjesto da smo ujedinjeni kod nas se javlja mržnja kao prvo između navijača Hajduka i Dinama, što je po meni udbino djelo, pa onda jedni druge napadaju zato što su ovi Istrijani, ovi Dalmatinci, Ovi Bosanci, ovi Hercegovci, ovi Zagorci, ovi Međimurci i sl., kao da svi mi nismo jedan narod. pa onda ovi iz inozemstva kao ne plaćaju porez i nemaju pravo glasa, a kad su isti dali nekoliko milijardi američkih dolara za obranu Hrvatske onda su bili dobri. Mogao bih romene pisati o tome. HDZ je razočarao i zato velik broj Hrvata uopće i ne izlazi na izbore.

  Oprosti na ovako dugom tekstu.

 • kostresh

  Istina! nema sto oprastati na istini!