Pratite nas

Događaji

(VIDEO) Nino Raspudić: Ejup Ganić je dio bosanske politike koja želi zauzeti Neum!

Objavljeno

na

ejup ganić i ivo josipović“Cilj je, između ostalog, graditi luku, dovesti radnike Bošnjake, tako izmijeniti etnički sastav stanovništva, pa tim radnicima sagraditi džamiju i tako zauzeti Neum”, kaže Nino Raspudić sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta

Predsjednik na odlasku Ivo Josipović odlikovao je bošnjačkog političara Ejupa Ganića redom kneza Branimira, za kojega prof. s filozofskog fakulteta Nino Raspudić tvrdi da je dio bošnjačke nacionalističke politike koja je imala plan zauzeti većinski hrvatski Neum.

Nino Raspudić gostovao je 2012. u HRT-ovoj emisiji Nulta točka, u svom izlaganju na temu Pelješkog mosta i spora oko hrvatskih otočića Mali i Veliki Škoj te poluotoka Klek, Raspudić  je razotkrio velikobošnjačke planove koji se vuku od neuspješne muslimanske vojne operacije “Neretva ’93″.

“Cilj je, između ostalog, graditi luku, dovesti radnike Bošnjake, tako izmijeniti etnički sastav stanovništva, pa tim radnicima sagraditi džamiju i tako zauzeti Neum”, kaže Nino Raspudić sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Pokazao je knjižicu Armije BiH iz ’93 “Neum i bosansko primorje” koju je pisao Bušatlija (predsjednik famoznog Pomorskog društva BIH) i u kojoj su direktne bošnjačke pretenzije prema teritoriju RH odnosno kompletno od “ušća Cetine do Bokokotorskog zaliva”.

Knjižicu je printala Al-Qaedina “organizacija” BIF (Benevolence International Foundation) koja je ukinuta od strane UN-a kao teroristička organizacija točnije dio Al-Qaeda mreže, a jedan od pobornika uzimanja Neuma je bio i Ejup Ganić.

Ganić se i inače isticao i različitim stajalištima od Josipovića, glede političkih rješenja za BiH.

“Trebala bi biti tri entiteta, muslimanski, srpski i hrvatski, sva tri jednaka, s jednim državnim parlamentom, s određenim pravom na veto za svaki od entiteta radi zaštite njihovih ljudskih prava”, predlagao je Ganić.  Rekao je to u razgovoru sa Swanee Hunt, tada američkom veleposlanicom u Austriji, “dok se inkognito oporavljao od posljedica teške prometne nesreće u jednoj austrijskoj vojnoj bolnici izvan Beča početkom devedesetih.

Pogledajte objašnjenje prof. Raspudića.

[mom_video type=”youtube” id=”A75U0FpawhQ” width=”742″ height=”452″]

A možete pogledati i Ganićev govor iz 1993.

[mom_video type=”youtube” id=”1vp91rYRBoI” width=”742″ height=”452″]

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Objavljeno

na

Objavio

U subotu, 18. studenog 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održana je videokonferencija u okviru pilot projekta Korijeni kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje. Svojim vršnjacima pričali su o Gradu heroju, o mjestu kojem se svatko od nas nakloni i zahvali na žrtvi. Iz Širokog Brijega naglasili su da je najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, tom je prigodom poručio kako je projekt Korijeni usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda, svijesti da smo jedan – nedjeljiv narod ma gdje živjeli te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske „ Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu.

Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.

Cilj projekta Korijeni, između ostalog je, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i  svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republike Hrvatske i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama.

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari