VIDEO: PAKISTAN Talibani ubili više od 100 osoba, uključujući 84 učenika

1

Naoružani muškarci uzeli su stotine učenika i njihovih profesora kao taoce u jednoj školi u gradu Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana, rekao je jedan vojni dužnosnik, dodajući da je riječ o napadu talibana.

BBC javlja kako je više od 100 osoba poginulo, od čega 84 učenika škole u talibanskom napadu na vojnu školu u pakistanskom gradu Pešvaru. U školu je upalo pet ili šest militanata noseći uniforme, ušli su u dvoranu gdje se odvijala vježba prve pomoći. Vojska je priopćila kako je većina od 500 učenika evakuirana, a još nije jasno koliko ima taoca.

pakistanJoš je 80 osoba ranjeno, većinom djece između 12 i 16 godina, javlja CNN. Dvoje napadača je mrtvo, jedan se sam raznio bombom, a drugog je ustrijelila vojska. Pakistanska vojska priopćila je kako je u tijeku vojna operacija spašavanja u školi. Glasnogovornik talibana u telefonskom razgovoru sa CNN-om rekao je kako je u školu ušlo šest bombaša samoubojica s nardbama da ubiju starije učenike.

Novinar Reutersa na mjestu događaja potvrdio je da se u školi čula pucnjava iz vatrenog oružja dok su je okruživali pripadnici pakistanske vojske. Očevici navode da su neki učenici ranjeni te da su otpremljeni u bolnicu vozilima hitne pomoći.

“Nalazili smo se ispred škole kad je odjednom počela pucnjava i svuda je nastao kaos … čuli su se krici učenika i učitelja”, rekao je vozač školskog autobusa Jamshed Kan.

Vojni dužnosnici rekli su da je najmanje šest naoružanih muškaraca upalo u javnu školu kojom upravlja vojska. Vjeruje se da se u školi nalazi oko 500 učenika i njihovih profesora.

Otmicu su potvrdili i talibani. “Naši bombaši samoubojice ušli su u školu, imaju instrukcije da ne diraju djecu, njihov je cilj vojno osoblje škole”, rekao je glasnogovornik talibana Muhamad Umar Korasani.

U nedavnim napadnima u Sjevernom Waziristanu poginulo je stotne talibanskih boraca, a njihov glasnogovornik rekao je kako je napad odgovor na vojne operacije.

facebook komentari

  • EMINƎM

    islamistima oči i um su strano