Pratite nas

Događaji

(VIDEO) Pogledajte prilog sa sjednice HNES-a i osude Tita i Milanovića

Objavljeno

na

Večerašnja Bujica bila je u nešto drugačijem izdanju. Naime, umjesto gosta, u emisiji je pušten video prilog sa sjednice Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog, snimljen sa šest kamera, prenosi Direktno.hr

[ad id=”68099″]

Podsjetimo, Josip Broz Tito etički je osuđen za djela genocida i drugih zločina počinjenih nad hrvatskim narodom kao i zločinački jugoslavenski komunistički totalitarizam, iznijelo je u subotu svoju jednoglasnu odluku Hrvatsko nacionalno etičko sudište u Velikoj dvorani Vatroslava LIsinskog pred okupljenih 3000 tisuće ljudi, koji su stigli iz cijele Hrvatske i Slovenije.

Etički je osuđen i odlazeći premijer Zoran Milanović i ideološki sljedbenici jugoslavenskog komunističkog totalitarizma, također jednoglasnom odlukom Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, iznio je Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta jednoglasnu odluku u Lisinskom.

Okupljene je na samom početku sjednice ganulo izvođenje pjesme Pozdrav Domovini u izvođenju Ratomira Kliškića, prvaka HNK Split, a potom i recitiranje pjesme A.G. Matoševa: Gospa Marija, u izvođenju dramskog umjetnika Božidara Alića.

Predsjednik Šeparović predstavio je okupljenima dragocjene i cijenjene suradnike kao i nazočne žrtve-svjedoke Marko Veselica, N. Štedul, A. Glibota, A. Kovačević, A. Demaći, prof. Džemaludin Latić, BIH koji su tijekom sjednice iznijeli svoja mučna iskustva te naglasio kako nikoga ne želi posebno isticati u političkom smislu, jer je ovo sjednica nezavisna od predizbornih okupljanja.

“Pozdravljam ovdje među nama biskupa dr. Valentina Pozaića koji blisko surađuje s nama, kao i dugogodišnji suradnik Društva žrtava Antun Kikaš, svakako želim pozdraviti i žrtvu Darija Kordića, a ovjde je i jedan od najvećih mučenika kojeg su gotovo ubili u hrvatskim zatvorima Vinko vice Osotjić”, na samom početku naglasio je predsjednik prof. Šeparović.

Istaknuo je kako Janez Janša nije uspio doći ali je zato njegov izaslanik nazočan Franc Breznik, kao što  je Josip Joe Šimunić najavio svoj dolazak te naglasio kako je upravo on zaslužan što je onovio stari hrvatski pozdrav “Za Dom”, uzviknuo je prof. Šeparović, a 3000 duša uglas mu je odgovorilo “Uvijek!”

Eva Kirhmayer Bilić, voditeljica sjednice i članica Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta prof. Muzičke akademije s riječima dobro nam došli Hrvatice i Hrvati, hvaljen Vam Isus i Marija, naglasila je kako smo Hrvatsku domovinu čekali čitavu vječnost, a u matematici se označava vječnost položenom osmicom.

“Želim svima zahvaliti koji su dali svoj život,i svoje zdravlje ovih 888 godina što je čitava vječnost!”

Šeparović je naglasio kako je Hrvatsko nacionalno etičko sudište Udruga građana nastala 2015.godine kao skupina zabrinutih građana koja se zauzima za nacionalne interese i koja se zauzima za savjest drustva te se bori protiv totalitarizma, što će se naročito vidjeti u dokaznom postupku.

“Osudili smo u Zagrebu i to je bila osuda protiv Ive Josipovića, protiv bivšeg predsjednika Vlade, prvu osudu smo usmjerili i protiv Stipe Mesića, a odnosi se na njegov pokušaj državnog udara, lažno svjedočenje u Haagu iznošenje činjenica da Crna Gora nikada nije napala Hrvatsku. Osudili smo i Budimira Lončara i Milorada Pupovca. Osudili smo i Vesnu Pusić. Znate tu gospođu? Za nju smo našli dosta grijeha, ona je prosrpksi orijentirana, ona jre rekla da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH što je notorna laž, jedva čekamo da izađe iz Zrinjevca. Osudili smo i Vesnu Teršelić zato što je trudila da je u Hrvatskoj vođen građanski rat i još je krivotvorila podatke Bljeska i Oluje i niz drugih strahota”, naglasio prof. Šeparović i dobio zaglušujući pljesak podrške okupljena mnoštva.

Etički su osudili i proglasili ga personom non grata i Carla Bildta, koji je, čulo se od predsjednika Šeparovića apsolutni prosrpski političar, zločesta figura međunarodne politike.

“Evo ima kuću Bildt na Korčuli nedaleko od mene i ne znam što da radim s njim, ponedak kupujemo novine na istom mjestu”, požalio se Šeparović.

Prvi se na sjednici obratio za govornicom okupljenim prof.dr. Marko Veselica, bivši saborski zastupnik, publicist, koji je više puta suđen na više od dvadeset godina, a bio i u Lepoglavi.

“Sretan sam što sam doživio da 150.000 Hrvatica i Hrvata nisu svoj  život i patnju uzalud dali te da je stigla etička osuda protiv J.B.Tita. Ja sam sticajem okolnosti bio sašen, eto ostao sam živ i sretan sam što je Hrvatska država stvorena slobodna i demokratska i što su hrvatski branitelji goloruki uspjeli spasiti svoj narod od srpske agresije”, naglasio je Veselica.

Potom se obratio i Nikola Štedul, danas publicist iz Zagreba, koji je za jugoslavenskog totalitarističkog komunističkog režima bio teško ranjen.

“Znam i svjeddok sam vremena strahovitih okolnosti kad su komunistička totalitaristička jugoslavenska vlas odlučivali koga će u migraciji ustrijeliti i osuditi na smrt. Drago mi je da sam doživo da se osudi Tito, ne samo što je ubijao nas u emigraciji, već je od posljedica njegova sustava bila na stotine tisuća mrtvih, koji su nažalost nijemi svjedoci iz grobnica očekuju pravdu. Zoran Milanović je kao predvodnih onih koji su nadam se u nesvjesnogj zabludi još uvijek u stanju obožavanja Tita koji je napravio tolike štete i zločine, a koji je međunarodno priznat kao jedan od deset zličinaca u međunarodnom svijetu”, zaključio je Štedul.

Ante Glibota, član Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti i umjetnik svjetskog glasa, u obraćanju na sjednici rekao je kako naši vlastoddršci zaboravljaju da se vremenski nadovezuje komunizam te da je ovaj SDP njegovan kao posljednji njegov “cvjetuljak”. Tito je čelnik sustava koji je donio trajnu štetu za hrvatski narod. Tito je pobio sve što je predstavljalo cvijet hrvatskog domoljublja, a isti duh naslijedio je ovaj sada SDP na čelu sa Milanovićem kjoi svjesno truju hrvatsku mladost i izmišljaju brojke kako bi ušli u ideološku šablonu”, zaključuje Glibota.

Anto Kovačević je rekao kako jer razlog što Hrvatska ne može naprijed činjenica da se nije desila lustracija kao u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i istočnoj Njemačkoj. Te zemlje koje su lustraciju provele su progresivne i idu naprijed. A Slovenija i Hrvatska tonu u gospodarski, politički i moralni krah dok se ne prizna lustracija”, smatra Kovačević.

Džemaludin Latić zahvalio je što je pozvan na sjednicu, istaknuvšio kako dolazi iz BiH, “To je zemlja također domovina hrvatskog naroda i hrvatski narod zajedno s nama Bošnjacima neće popustiti veliko srpskom projektu”, kaže Latić.

Mladen Pavković govorio je o majkama koje su izgubile djecu u ratu, i njihovoj žrtvi, a naročito je naglasio bol koju je proživjela majka Kata Šoljić, koja je izgubila četiri sina, četiri brata, i dva zeta.

“Da je sada gospođa Kata živa viknula bi: Ne, nećete proći bando crvena”, bio je bolno jasan Pavković.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Objavljeno

na

Objavio

U subotu, 18. studenog 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održana je videokonferencija u okviru pilot projekta Korijeni kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje. Svojim vršnjacima pričali su o Gradu heroju, o mjestu kojem se svatko od nas nakloni i zahvali na žrtvi. Iz Širokog Brijega naglasili su da je najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, tom je prigodom poručio kako je projekt Korijeni usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda, svijesti da smo jedan – nedjeljiv narod ma gdje živjeli te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske „ Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu.

Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.

Cilj projekta Korijeni, između ostalog je, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i  svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republike Hrvatske i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama.

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari