Pratite nas

Nebuloze

VIDEO: Pogledajte Pupovčev bjesomučan napad na novinare Z1 i Osječke TV zbog haubice

Objavljeno

na

Na današnjoj konferenciji za medije Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac pokazao je, u najmanju ruku, neprimjereno ponašanje. Naime, na upit novinara televizije Z1 Tomislava Radnića o tekstu ‘Lijepa naša haubico’, rekao je da je to parodija. No, zanimljivo je ono što je uslijedilo nakon što je novinar pitao tko ocjenjuje što je parodija, a što nije.

[ad id=”93788″]

novosti thompson“Novinari koji… Možda to vama nije pojmljivo, ali u novinama Novosti postoje vrhunski majstori parodije ako niste znali, koji su to majstorstvo izradili puno prije nego što su došli u Novosti. I ako vi ne znate razlikovati parodiju od neparodije, vama i vašoj kolegici iz Osječke televizije (Lorena Šafarić op.a.) preporučujem da odu na poduku kod Viktora Ivančića, jednog od najboljeg u tom smislu i sigurno ćete naučiti u roku od 24 sata. A ja bih vas isto o tome mogao podučiti, ali morali biste doći na Filozofski fakultet u Zagrebu jer ovdje nemam ovlasti da vas tome podučavam. A inače, kad biste imali dovoljno škole, ne biste me to ni pitali”, rekao je Pupovac.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li HND reagirati na ovakav napad na novinare.

Milorad Pupovac vrijeđa novinare Osječke i Z1 televizije, Lorenu Šafarić i Tomislava Radnića – jer su se drznuli upitati ga o “Lijepoj našoj haubici”, pjesmi (satiričnoj, kaže Pupovac) objavljenoj na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.Podsjetimo samo na riječi “satirične” pjesme:Lijepa naša haubico,Oj ti švapska cijevi mila,Stare salve djedovino,Da bi vazda sve pobila!Mila, kanonado slavna,Sila si nam ti jedina.Mila, kuda si nam ravna,Mila si neselektivna!Držićevom, Savskom teci,Vukovarskom asfalt dubi,Pred Lisinskim svijetu reci,Da topništvo Hrvat ljubi.Dok mu Meron suce sije,Dok mu ni Haag prijetnja nije,Dok mu Srbe grobak krije,Haubica nek’ sve bije!

Posted by Z1 televizija on 21. siječnja 2016

Pupovče, kako će izgledati naslovnica slijedećeg broja Novosti?

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

SKANDALOZAN PRITISAK NA NOVINARE Sud BiH osporio imenovanje Tvrtka Milovića za urednika na BHT-u

Objavljeno

na

Objavio

“Pravna država” u Bosni i Hercegovini dotaknula je novo dno – Sud BiH je naime osporio imenovanje Tvrtka Milovića za urednika na BHT-u. Ta skandalozna presuda je slučaj najvećega pritiska na novinare koji je zabilježen u povijesti daytonske BiH. Poruka Suda BiH je jasna: Hrvati nemaju što tražiti ni na BHT-u ni u Sarajevu.

Sud Bosne i Hercegovine osporio je izbor Tvrtka Milovića na poziciju urednika dokumentarno-suvremenog programa BHT 1, a argumenti kojima je ovakva odluka potkrijepljena su nevjerojatni, piše Dnevnik.ba, prenosi HMS

Sud BiH utvrdio je, naime, da Milović nije ispunjavao niti jedan od uvjeta natječaja, a to je „besprijekorno poznavanje novinarskog kodeksa, uređivačkih načela, svjetskih standarda novinarstva“.

Sud BiH se time izravno uključio u hajku koja je mjesecima vođena protiv Milovića. Kako je moguće da Sud BiHodlučuje o tomu poznaje li netko svjetske standarde novinarstva ili novinarsku etiku? Je li Milović ispunjavao neki test na Sudu BiH? Naravno da nije, nego se ovdje radi o tomu da političko Sarajevo eliminira sve svoje neistomišljenike, a to su svi politički Hrvati i Srbi. Otužno je da je ova presuda posljedica tužbe udruge BH novinari, koja bi se trebala baviti zaštitom novinarskih prava ne uništavanjem novinara.

U presudi je konstatirano, također, da je BHT 1 prekršila i Statut i Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta.

Podsjećamo, Milović je na poziciju urednika dokumentarno-suvremenog programa imenovan u ožujku prošle godine, a njegovo je imenovanje u bošnjačkoj radikalnoj javnosti izazvalo bijes koji se pretvorio u pravu hajku na kolegu Milovića.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

Hadžihafizbegović: ‘Moramo se boriti protiv sljedbenika Dodika i Čovića’

Objavljeno

na

Objavio

radiosarajevo.ba

Bošnjački glumac i direktor Kamernog teatra u Sarajevu Emir Hadžihafizbegović podržao je prosvjede ispred sjedišta VSTS-a u Sarajevu. U jutarnjem programu N1 pojasnio je zašto se odlučio na taj potez, a iznio je i svoja druga politička razmišjanja.

“Ja sam došao na te proteste da netko ne potcjenjuje moju inteligenciju, da mogu mirno stati pred ogledalo, pred svoju djecu, pred zastavu BiH, pred šehidsko mezarje jer moji drugovi koji su ginuli za ovu državu nisu ginuli sigurno da bi Pandža primao novac i hodao slobodno.”

Razlog svog dolaska na protest vidi u širem društvenom problemu “lobotomiziranja” društva.

“Kontekst mog odlaska na ove proteste nije Tegeltija. Ja politički promišljam jer ako se vi ne bavite politikom nemojte se ljutiti ako ona sutra počne baviti vama. Ja otvaram jednu opću priču, Tegeltija je samo obični dnevno-politički slučaj”, kazao je.

Osim o prosvjedima, glumac je govorio i o ponašanju i radu Milorada Dodika, Dragana Čovića, stradanju Dženana i Davida, ali i o nacionalizmu rekavši “da je Isus Krist živ, on bi zabranio Thompsona.”

Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH nazvao je osrednjim političarem, a njega i Dragana Čovića okarakterizirao je kao najveće razgrađivače države:

“Kako da se dogovorimo sa ljudima koji su se dogovorili da razgrađuju ovu zemlju? Klipove u Bosni i Hercegovini podmeću dva čovjeka: Dodik i Čović. Moramo se boriti protiv onih koji su njihovi sljedbenici.”

Podsjećamo, Dodik i Čović su na izborima odnijeli uvjelrjive pobjede unutar srpskog odnosno hrvatskoga naroda. Dakle, glumac poziva na borbu protiv većine građana BiH srpske i hrvatske nacionalnosti.

Glumci, pisci, umjetnici i intelektualci u BiH se ne angažuju dovoljno politički, buntovnički jer kako je kazao Hadžihafizbegović – misle da ne mogu ništa promijeniti. No, kako kaže – potrebno je probuditi empatiju.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari