Pratite nas

Komentar

(VIDEO) Predsjednica RH pozvala zastupnike na odgovornost prema biračima

Objavljeno

na

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović dala je izjavu novinarima nakon prekida sjednice.

[ad id=”68099″]

“Pozivam sve novoizabrane saborske zastupnike na odgovornost prema građanima, prema biračima koji su ih izabrali. Konzultacije će se održati u ponedjeljak”, rekla je.

Novinarka je pokušala dobiti mišljenje hoće li biti u ponedjeljak nakon konzultacija što jasnije, na što joj je predsjednica rekla ‘to oni samo znaju’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Jan Ivanjek: HV i njene potrebe mogu i moraju biti ključni motor reindustrializacije naše domovine

Objavljeno

na

Objavio

Odgoda postupka nabave višenamjenskih borbenih aviona zbog globalne pandemije, koja nas je dakako uzdrmala, ipak će se nastaviti u budućnosti.

Umjesto u svibnju, novi rok za slanje ponuda za VBA je rujan, kada bi napokon trebale pristići ponude, te se nadam da će se postupak odabira tada nastaviti i ubrzati, da bi se odluka ipak donijela do kraja godine.

Uštede nužne zbog pandemije smanjiti će vojni proračun na 4.9 milijardi kuna, što će utjecati na znatno smanjenje obučnih aktivnosti i vježbi. Srećom, na vojnicima i njihovim pravima neće se štedjeti.

Neki kaptialni projekti će se nastaviti, poput opremanja 8 Patria s UT30MK2CRO 30mm oružnim stanicama, i nabave Black Hawkova, no posebno je važno da isto vrijedi i za izgradnju OOB-ova i remont raketnih topovnjača za Hrvatsku ratnu mornaricu, jer tu su u pitanju naša brodogradilišta i radna mjesta, te će ih realizacija ovih projekata držati zaposlenima.

Jasno je da će u postpandemijskom svijetu sve države gledati kako vratiti svoju proizvodnju unutar svojih granica. Isto mora učini Hrvatska, koja više nikada ne smije u ovolikoj mjeri ovisiti o turizmu, a Hrvatska vojska i njene potrebe mogu i moraju biti ključni motor reindustrializacije naše domovine, komentirao je vojni analitičar Jan Ivanjek

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Davorin Karačić odgovorio Ostojiću: ‘Ne smeta mu puno više bačenog novca na obnovu olupine Galeba’

Objavljeno

na

Objavio

”Ne smeta mu puno više bačenog novca na obnovu olupine Galeba. Ne smeta mu trošak umirovljenih boraca iz ww2 rođenih poslije 1945. Pun ljubavi i široke ruke za sve narode i narodnosti iz drugih država ex yu, osim ako taj narod nisu Hrvati”, komentirao je Thompsonov odvjetnik, ali i član NHR-a Davorin Karačić kritike SDP-ova Ranka Ostojića upućene vladajućima koji su na sjednici u četvrtak donijeli odluku o financijskoj pomoći od 43 milijuna kuna namijenjenoj ‘poticaju zdravstva na suzbijanju epidemije virusa Covid-19 u BiH’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari