VIDEO: Prvo službeno obraćanje prve predsjednice Hrvatske

3

Kolinda Grabar Kitarović u pratnji supruga i predsjednika HDZ-a popela se na podij u Stožeru  pozdraviti Hrvate.

Tomislav Karamarko pozdravio je nazočne riječima: Hrvatice i Hrvati, dragi prijatelji, članovi HDZ.- a i koalicijskih partnera hvala Vam-Imamo predsjednicu.

Ona je predsjednica svih Hrvata i svih građana i radit će na boljoj budućnosti svoje zemlje-kazao je Karamarko pozdravljajući branitelje u Savskoj i sunarodnjake u Bosni i Hercegovini i dijaspori, neka nam živi naša jedna i jedina ljubljena domovina Hrvatska, rekao je prije nego li je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uzela riječ.

“Drage moje Hrvatice i Hrvati diljem Hrvatske Bosne i Hercegovine i diljem svijeta dobra vam večer u ovoj veličanstvenoj noći u kojoj smo ostvarili pobjedu za našu voljenu Domovinu Hrvatsku.

Kad sam krenula u ovu bitku mnogi su mi govorili što ti to treba, govorili su mi da ulazim u bitku koju ću izgubiti, ali ja se ne predajem, isto tako ću se boriti za Hrvatsku to vam obećavam ovdje večeras. Nema mjesta trijumfalizmu, radosti da, ali posao nas čeka već večeras idemo raditi za boljitak naše drage Hrvatske domovine.

Moja obitelj i roditelji bili su moja snaga podržavali su me i nosili u cijeloj ovoj priči. Hvala svima. Hvala i svima vama dragi Hrvatice i Hrvati svim našim državljanima ja ću biti vaš glas i vaša predsjednica. Hvala i svim protukandidatima Ivi Josipoviću, Milanu Kujundžiću i Ivanu Viliboru Sinčiću, svi mi želimo bolju Hrvatsku i pozivam Vas sve da se ujedinimo, i oni koji su danas dali glas Josipoviću da budu dio našega tima za bolju Hrvatsku dosta je bilo podjela svi ste vi moji, idemo zajedno težak nas posao čeka, ujedinimo svoje domoljublje, idemo Hrvatsku odvesti u blagostanje. Borit ćemo se za hrvatske nacionalne interese, jer ovo je Hrvatska, a ne regija, brinut ćemo o našoj Hrvatskoj, o našim ljudima. Večeras od prve sekunde ću početi raditi za našu Hrvatsku.

Prvo-bit ću među narodom jer vi ste moja snaga i moja savjest i moram se boriti za vas, Drugo-idemo zajedno bez podjela kao ujedinjena Hrvatska, Hrvatska može i hoće bolje, hrvatski narod to zaslužuje i učinit ćemo to.

Treće-u potpunosti ću primjeniti svoj Program ZA bolju Hrvatsku. Imat ćemo snažnu nacionalnu politiku obrane i nacionalnu politiku zaštite i kao vrhovna zapovjednica oružanih snaga Republike Hrvatske obećavam da će biti tako.

Brinut ćemo o državi, a državnu upravu učiniti servisom građana jer vi to zaslužujete. Borit ću se za prava manjina u Hrvatskoj, ali neću ništa manje tražiti za naše manjine u drugim zemljama.

Bez Hrvata nema ni Bosne i Hercegovine borit ću se i za njihova prava, pozivam iseljeništvo na povratak u našu Hrvatsku i idemo zajedno u bolji život za bolju Hrvatsku. Duboko počašćena hrvatskim povjerenjem jamčim neću se odmaknuti od naroda bit ću među vama, tražit ću vašu pomoć i ideje, jer jedino zajedno možemo izvući Hrvatsku iz krize, idemo se ujediniti, jer zajedno možemo puno bolje idemo zajedno za bolji život u boljoj Hrvatskoj”- kazala je na koncu novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

facebook komentari

 • Hrvatska

  napokon imamo dostojnu i snažnu lidericu,svojim nastupom i optimizmom dala si Hrvatima na znanje da ćeš se temeljno i čvrsto boriti za našu Hrvatsku,vjerujemo u tebe i neka ti dragi Bog pomogne u tvome radu i borbi!!!A,tebi Josipoviću adio,akobogda i Milanoviću i ostaloj bagri pokvarenoj:)

 • Alan B’Stard

  ‘Ostvarili smo pobjedu za našu domoljubnu koaliciju, ali i za našu dragu Domovinu! Hrvatska će biti među najbogatijima u Europi i svijetu! Neću nikome dopustiti da kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna! Hrvatska zna, može i hoće! Vi ste moja snaga! Zajedno ćemo Hrvatsku povesti u blagostanje izjavila je predsjednica!’
  Čestitam Predsjednici Kolindi na veličanstvenoj pobjedi!

 • Otporaš

  Svi smo vrlo oduševljeni u Kolindinu pobjedu! Tu nema dvojbe! Ali, šta ćemo onda kada se lopta počme ispuhnjivati? Hoće li i naše današnje oduševljenje se ispuhnjivati i smanjivati? treba i to uzeti u obzir. kaše se: Svakog čuda tri dana dosta!

  Mnogi mi mnogo od nje očekujemo, pa i ja osobno. Ja osobno od nje očekujem da za njezina prvog mandata pripremi teren za prijenos posmrtnih ostataka onih Hrvata, UDBINIH žrtava u hrvatskoj političkoj emigraciji, koje njihove obitelji žele pokopati u onoj voljenoj zemlji u kojoj su se rodili i za koju su svoje živote dali, a svi dosadašnji režimi i vlasti im nisu dozvolile da se njihovi posmrtni ostatci povrate rodnoj grudi Hrvatskoj!

  To je moje očekivanje, uz još naka druga, a KOJE JE VAŠE???