Connect with us

Nebuloze

VIDEO: Skandalozni Fumić: vukovarski Stožer i Savska nacisti, Kolinda totalitarist

Objavljeno

-

Povodom proslave 70 godina od “oslobođenja” Zagreba, potpredsjednik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske Ivan Fumić gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a.

[ad id=”68099″]

Smatra da su antifašističke ideje najčešće prigodničarske izjave, a da stvarni sadržaj antifašizma baš i nije ugrađen u Hrvatskoj.

”Uzmite samo udžbenike, svakodnevni život, uzmite ponašanje, srušeno je tri tisuće spomenika, preimenovane ulice, u Splitu nema nijedne ulice više vezane u Narodnooslobodilački pokret, u Zagrebu je promijenjeno 1300 ulica, dakle ako govorimo o antifašizmu, a antifašizam znači otklon od svakog totalitarizma, i lijevog i desnog, ako govorimo antifašizmu kao demokratskoj tečevini, on je značio otklon od izrabljivanja, otklon od međunacionalne mržnje, a mi u Hrvatskoj imamo nekakav stožer za obranu Vukovara koji nikog ne napada koji je usmjeren protiv ćirilice, čisti nacistički sadržaj, rekao je Fumić te dodao kako sve to govori da antifašizam u Hrvatskoj nije saživio. Nažalost, to je činjenica. A tRebalo bi da saživi jer Hrvatska je dio Europe, a Europa i Ujedinjeni narodi zasnovane su na antifašizmu”, rekao je Fumić za HRT.

Komentirao je i nedolazak predsjednice RH na veliku svečanost u dvorani Lisinski.

”To je njena stvar, hoće li biti ili neće, očito je da gospođa predsjednica jeste govornica HDZ-a, ona dijeli hrvatski narod na dva oštra pola, na jedan demokratski i na jedan totalitaristički koji zastupa HDZ. HDZ radi isključivo u smjeru onog u kojem radi i Jobbik mađarske da stvori nanovo jedno totalitarističko društvo. A to neće proći”, zaključio je Fumić.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari