Pratite nas

Hrvatska

(VIDEO) Orešković: Složili smo vrlo kvalitetan tim

Objavljeno

na

Mandatar Tihomir Orešković danas je u zagrebačkom Hotelu Sheraton održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio popis članova Vlade RH koje će u petak predložiti Hrvatskom saboru.

[ad id=”93788″]

Izjavu mandatara Oreškovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Više od 60 sastanaka

Dobili ste listu – imamo dva potpredsjednika i 20 ministara. Posljednjih 15-ak dana imao sam više od 60 sastanaka s vrlo kvalitetnim ljudima iz poslovnog, akademskog i javnog sektora. Na kraju smo izabrali jedan vrlo kvalitetan tim – što ćete i sami vidjeti na listi.

Pozitivan, timski duh

To je zdravi miks mladih, novih ljudi – za koje možda niste mislili da će biti na listi, a koji će zajedno pozitivno surađivati. Bilo mi je vrlo bitno da imamo timski duh. Prvi put smo se kao tim našli jutros u 10 sati – sastanak je bio vrlo pozitivan i pun energije. Ovaj tim je spreman raditi. Želim se zahvaliti svim kandidatima s kojima sam se našao na podršci i idejama koje su mi vrlo bitne i koje ću iskoristiti. Vjerujem da će svi koji su se uključili u taj proces pomoći mi u svakom izazovu.

Program nove vlade

Zahvaljujem se i građanima što su bili korektni – sve je zanimalo tko su budući ministri. Ovo je moj tim – vrlo sam sretan i ponosan jer znam da je spreman raditi. Očekujem da će nam zastupnici sutra u Saboru dati povjerenje te da ćemo što prije krenuti raditi. Sutra – kada prezentiram program i novu vladu – vidjet ćete da su ispred nas veliki izazovi. Spreman sam preuzeti odgovornost da što prije počnemo raditi – da stvorimo bolju i uspješnu Hrvatsku.

VLADA RH

Popis članova Vlade RH možete pročitati ovdje:

[document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2016/01/vlada_rh.pdf” width=”740″ height=”600″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Predsjednik Vlade primio mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija Perića

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima Njegovo Visokopreosveštenstvo mitropolita zagrebačko-ljubljanskog dr. Porfirija Perića. Uz predsjednika Vlade na sastanku je bio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Predsjednik Vlade Plenković i mitropolit Porfirije izrazili su želju za nastavkom dijaloga i partnerstva između predstavnika Vlade i državnih institucija te predstavnika crkava i vjerskih zajednica u Hrvatskoj.

Mitropolit Porfirije založio se za zajedničko djelovanje u rješavanju pitanja koja su važna za vjernike Srpske pravoslavne crkve i srpsku nacionalnu manjinu.

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je kako hrvatska Vlada radi na jačanju zaštite prava svih nacionalnih manjina, uključujući i veća izdvajanja za gospodarski razvoj i rješavanje pitanja koja su se godinama odgađala.

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Marija Pejčinović Burić o događajima u Srbiji: Demokratska stabilnost je iznimno važna

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić izjavila je u ponedjeljak u Bruxellesu da su prosvjedi proteklog vikenda u Beogradu unutarnja stvar Srbije te da je demokratska stabilnost u zemljama jugoistočne Europe važna i za Hrvatsku i za europsku sigurnost.

“Ne mogu komentirati ono što se jučer dogodilo u Beogradu. Mislim da je to unutarnja stvar Srbije, ali generalno ono što mogu reći jest da je demokratska stabilnost u svim državama jugoistočne Europe iznimno važna i za Hrvatsku i za europsku sigurnost”, izjavila je ministrica Pejčinović Burić, koja u Bruxellesu sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a.

Dvodnevni prosvjedi u Beogradu, koji su počeli subotu uobičajenim mimohodom “1 od 5 milijuna” da bi zatim došlo do ulaska u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS), nastavljeni su u nedjelju opsadom Predsjedništva i sukobima demonstranata s policijom i završeni iste večeri ultimatumom vlastima da do ponedjeljka u 15 sati oslobodi prosvjednike uhićene zbog ulaska u RTS.

Na pitanje kako Srbija napreduje na putu prema EU-u i rješava li Hrvatska bilateralna pitanja u okviru poglavlja 23, Pejčinović Burić je rekla da Hrvatska podržava put svih zemalja u okruženju prema EU-u, ali uz ispunjavanje svih uvjeta koji vrijede za sve.

“Kada se bude radilo izvješće za Srbiju vidjet će se koliko je napredovala na putu prema EU-u. Mi svakako podržavamo europski put svih zemalja u okruženju, ali za sve zemlje vrijede ista pravila i sve moraju ispunjavati mjerila koja su postavljena. Srbija dobro zna da bez ispunjavanja tih uvjeta teško može dalje u tom procesu”, rekla je ministrica Pejčinović Burić.

Prije početka sastanka, ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a razgovarali su s makedonskim ministrom vanjskih poslova Nikolom Dimitrovim.

“Razgovarali smo o europskom putu Sjeverne Makedonije i svi koji su govorili istaknuli su važnost Prespanskog sporazuma, koji je bio iznimno važan ne samo za odnose Sjeverne Makedonije i EU-a nego i za stabilizaciju u zemljama jugoistočne Europe”, rekla je ministrica.

Prespanskim sporazumom okončan je višegodišnji spor između Atene i Skoplja, kojim je Makedonija dobila službeno ime Sjeverna Makedonija, a što je omogućilo deblokadu te zemlje na njezinu putu prema EU-u i NATO-u.

Ministrica Pejčinović Burić je izrazila nadu da bi Sjeverna Makedonija u lipnju mogla dobiti zeleno svjetlo za početak pristupnih pregovora s EU-om.

(Hina)

 

Kolinda Grabar-Kitarović ne želi destabilizaciju Srbije

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari