Connect with us

Događaji

(VIDEO) Svečani prijam kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Objavljeno

-

U povodu Dana državnosti hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović priredila je svečani prijam u Uredu predsjednice na Pantovčaku.

[ad id=”68099″]

U svom je govoru pred mnogobrojnim predstavnicima političkog i javnog života zahvalila hrvatskim braniteljima, prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu te tadašnjoj vladi i Saboru.

Podsjetila je kako je Hrvatska prošla težak put opće društvene preobrazbe te ostvarila važne vanjskopolitičke ciljeve, članstvo u NATO-u i EU, te ocijenila kako je Hrvatskoj potrebna ambicioznija vanjska politika, kako bi osnažila već uspostavljena, a pomalo zanemarena prijateljstva.

Kao jedan od najvećih izazova još jednom je navela problem iseljavanja, posebno mladih, a Vladu i sabor pozvala da donesu dugoročne poticajne mjere koje će zaustaviti demografsku devastaciju Hrvatske.

Naglasila je da Hrvatska ima odgovornost i prema iseljenim Hrvatima, hrvatskoj manjini u drugim zemljama te prema Hrvatima BiH te ocijenila kako im kao država trebamo pružiti veću instuitucionalnu potporu te otvoriti mogućnost suradnje i povratka u Hrvatsku onima koji to žele.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari