Connect with us

Komentar

(VIDEO) Tomislav Sokol o Staziću: Ovo nije prvi da političari s lijevog spektra na ovaj način dehumaniziraju svoje protivnike

Objavljeno

-

Tomislav Sokol, zastupnik HDZ na temu zastupnika SDP-a Nenada Stazića zbog njegovih objava na društvenim mrežama  citirao je čl. 325 Kaznenog zakona koji govori o poticanju na nasilje i mržnju.

Rekao je kako je Stazić svojim objavama povrijedio u dva navrata taj zakon. Posebno mu je sporno jer takve rečenice dolaze od saborskog zastupnika koje kako je rekao, u javnom diskursu imaju posebnu težinu. Svi mi moramo biti svjesni te odgovornosti, rekao je Sokol, javlja HRT.

Naglasio je kako ovo nije prvi da političari s lijevog spektra na ovaj način dehumaniziraju svoje protivnike. Često smo čuli pojmove katotalibani, primitivci, fašisti. Ne vidim nalet imaginarnog fašizma, nego da neki koriste antifašizam za ostvarenje svojih političkih ciljeva. Najlakše je svog političkog proitivnika proglasiti fašistom, ustašom jer ga onda možete dehumanizirati i oduzeti mu ljudska prava. Neki se postavljaju kao da imaju monopol na ljudska prava i nemržnju, na ljubav, a zapravo su ti koji najviše šire mržnju, dovode do isključivosti i izazivaju podjele u društvu, naglasio je Sokol.

HRT

Zekanović: Skandalozno je što svi šute na Stazićev govor mržnje

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari