Connect with us

Pregled

Video: Tužba protiv Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića zbog poticanja na ratni zločin!

Objavljeno

on

“Osim tužiteljstvu BiH, jučer sam uputio i zahtjev za pokretanje istrage i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH), a u vezi sa onim što je, prema nekim dokazima, Nikolić radio u Hrvatskoj”, kazao je Omer Isović

Omer Isović, bivši zapovjednik Srebrenice, tri puta ranjavani ratni vojni invalid i bivši predsjednik Organizacije ratnih vojnih invalida, podigao je tužbu protiv predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, a o čemu izvještavaju gotovo svi regionalni mediji. Isović je ovom tužbom zapravo htio odgovoriti na tužbu koja je Srbija digla protiv njega i još tri osobe zbog sumnje da su 12. jula 1992.godine, navodno, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestu Zalazje, Donji Potočari, Općina Srebrenica, iako je Orićeva odbrana u Hagu dokazala da se radilo o napadima na legitimne vojne mete i osobama stradalim u oružanim sukobima:

“Uputio sam tužiteljstvu Srbije zahtjev za pokretanje istrage protiv ove dvojice (Vučića i Nikolića) sa svim video-materijalnom i dokumentacijom. Kada već pokreću istrage protiv Nasera Orića, onda će valjda pokrenuti i istragu protiv Vučića i Nikolića. Učinio sam to zbog nesposobnosti naših političara da zaštite svoju državu i njene građane. Dokazi o ratnim zločinima se nikad ne stavljaju u ladicu. Srbija će i dalje pokretati tužbe protiv naših ratnih lidera, Orića i Atifa Dudakovića, koji su pošteno branili svoju domovinu. Srbija želi dokazati da su, Bošnjaci, koji su branili svoju zemlju, bili agresori. To je kao kad bi sada Nijemci odlučili da tuže Jevreje, Tita i Jugoslaviju zbog dešavanja u Drugom svjetskom ratu. Srbija BiH nikada neće ostaviti na miru. Ljudi koji su trenutno na vlasti u Srbiji nisu iskreni prijatelji BiH i još uvijek imaju ambicije o tzv. ‘Velikoj Srbiji’. To je sigurno”, rekao je on za medije.

“Osim tužiteljstvu BiH, jučer sam uputio i zahtjev za pokretanje istrage i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH), a u vezi sa onim što je, prema nekim dokazima, Nikolić radio u Hrvatskoj”, dodao je Omer Isović koji je istaknuo kako su “bošnjački političari najveći krivci koji ne znaju ničim upravljati”.

[vsw id=”UGqv9CJbd3U” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

dnevno.hr

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari