VIDEO: U Mostar stiže “Audicija 4″

0

U srijedu 10.prosinca 2014. godine u 20.00 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače mostarska publika imat će priliku pogledati „Audicija 4“.

Svi se sjećamo čuvene sarajevske „Audicije“ koja se pojavila 1985. godine. Malo je reći da je predstava bila hit u tadašnjoj državi, a vidjelo ju je više od milijun gledatelja.

Jedan od njenih idejnih tvoraca bio je Željko Ninčić, koji je ujedno glumio lik Davora Stevanovića. Poslije toga slijede “Nova Audicija” 1990. gdje se Ninčić pojavljuje kao autor i glumi lik kultnog Mostarca, Hercegovca Marinka Ćutuka („ja ćetri sata ćamim ćekajući ko budala mahnita od jutros iz Mostara kako sam došo, kako neću bit neurozan!“).

Nakon 8 godina nastaje “Najnovija Audicija“, a Ninčić je u ulozi Veselog (izbjeglica iz Bosne).

U “Audiciji 4″ autor je napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova (Ćutuk i Veseli) i njihovih nezaboravnih scena, tu su po prvi put Crnogorac Vuk Medojević zvani Lisica, Radojka Janša, Asfaltina Kurajbegović i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevske čaršije, koji živi na raskršću ulica: Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice.

Ulaznice za “Audiciju 4″ se mogu nabaviti na blagajni “Kosače” od 10.00 do 13.00 i od 16.00 do 20.00 sati. Rezervacije na broj: 063/ 940 – 584.

facebook komentari