Pratite nas

Komentar

VIDEO: Virtualna plemena i izbor Kolinde Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Društvene mreže dijele i povezuju nas majmunolike ljude u nebrojena virtualna plemena koja imaju vlastite bogove, idole, svece i sotone, a dramatični predsjednički izbori na kojima je za jedne izgubio dr. Ivo Josipović, a za druge, pa i mene, pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović , doveli su do tuge i žalosti u jednim i sreće i radosti u drugim virtualnim plemenima.

Sada već bivši predsjednik pokazao je zavidnu kulturu poraza i time zaslužio naše poštovanje koje ne zaslužuje Zoran Milanović koji još uvijek nije čestitao KGK na izboru, a još manje njegova ministrica vanjskih poslova dr. Vesna Pusić koja onako svisoka (nesvjesna da je trenutno podržava manje od 2% potencijalnih birača) javno propisuje predsjednici RH što MORA činiti i što ne smije misliti, govoriti i raditi: “U kampanji je imala retoriku podjele, retoriku nacionalističkog ekstremizma, retoriku koja nas vraća u 90-te. To ovoj zemlji ne treba. Treba joj predsjednik/predsjednica koja objedinjuje zemlju.

Morat će se ponašati kao predsjednica Hrvatske, a ne kao glasnogovornica HDZ-a, kao što se ponašala u kampanji.Vlada u ovom trenutku jedina sigurna brana od nacionalizma i ekstremizma, od korupcije, od povratka u 90-te”. Kolinda Grabar Kitarović će morati dokazati da je također sposobna stati na tu poziciju.”
Vesna Pusić očito vjeruje kako još uvijek živimo u jednostranačkom poretku u kojem ONA i njena AVANGARDA nama određuje što smijemo i što ne smijemo, što moramo i što će nam se dogoditi ako skrenemo s NJIHOVA pravoga puta.
Tužna je činjenica da i brojni moji zapjenjeni fb prijatelji i prijateljice i dalje rigaju verbalnu vatru i iskazuju otvorenu mržnju prema – kako je jedino nazivaju – Plavuši. Samosažaljevanje, zavist i unezvjerenost duhovnih apatrida zbog toga što je njihov miljenik dr. Ivo Josipović izgubio izbore sasvim je komična.

Što se mene tiče, jučer sam za Aljazeeru Balkan dao ovaj kratki intervju o pobjedi KLG i porazu IJ. Napravio sam i malu pogrešku, zbog koje se ispričavam: kazao sam da sam dva puta bio predsjednik RH, a kanio sam kazati da sam dva puta bio predsjednički kandidat.

Slaven Letica

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari