Connect with us

Reagiranja

VIDEO – Vulin u Šibeniku: U Hrvatskoj je bio „građanski rat“

Objavljeno

-

amnezija

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u nedjelju (1.listopada) među ostalim je u Šibeniku izjavio da je u Hrvatskoj bio „građanski rat“, odnosno da „u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko u ratu ima strana“. Također je dodao da se „nikada nećemo dogovoriti“, poglavito ne oko Vojno-redarstvene operacije Oluja95.

Većina hrvatskih medija su ovu sramotnu izjavu o „građanskom ratu“ prenijeli bez komentara!

To je nedopustivo. I to namjerno rade. Što će se više ponavljati laž o „građanskom ratu“ ona će brže postati – istina.

Kad je to izjavio, (i to na ulicama Šibenika!) Vulinu je istog trenutka trebalo otkazati gostoprimstvo. To je uvreda za sve nevine žrtve hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, za sve žitelje hrvatske države. Nakon toga može se dogoditi da će hrvatski branitelji biti progonjeni, jer su, kako reče Vulin, sudjelovali u „građanskome ratu“. Ovdje se nisu huligani borili protiv huligana. Ovdje ste vi, druže četniče, napadali, protjerivali, ubijali. Zar vas je uhvatila amnezija?

No, o kakvom to građanskom ratu govori kontroverzni srbijanski ministar? Da smo se borili samo i isključivo protiv Srba, u Hrvatskoj rat bi trajao svega nekoliko dana, a ne pet ili šest godina. Je li građanski rat bio i u Vukovaru, Pakracu, Lipiku, Voćinu, Osijeku, Saborskom, Kninu, Gospiću, Dubrovniku? Je li bio u Škabrnji?

Možete li zamisliti da netko od hrvatskih političara  usred Beograda, na Terazijama, javno izjavi da je Srbija bila agresor na Republiku Hrvatsku? To se zasad nitko od hrvatskih političara koji su boravili tamo nije usudio reći. Zašto?

Hoće li i o tome šutjeti i zastupnici Hrvatskog sabora?

Svi hrvatski političari na čelu sa premjerom Plenkovićem, ali i Predsjednica republike, moraju se odmah ograditi, odnosno očitovati o ovoj izjavi.

Hoće li se sada javiti i Hrvatski generalski zbor, poglavito tzv. krovne Udruge proizašle iz Domovinskoga rata, ili ćemo svi i dalje šutjeti  kao da se ništa nije dogodilo?

Vuline, zbogom iz Hrvatske! Povedi sa sobom i Pupovca!

Braniteljski portal.hr

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari