Pratite nas

Pregled

(VIDEO) Željko Glasnović ljevici: Vas još smeta hrvatska država

Objavljeno

na

SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević opomenut je jutros u Saboru nakon reakcije na govor nezavisnog zastupnika Željka Glasnovića koji je kritizirao hrvatsku ljevicu optužujući je, između ostalog, da joj smeta hrvatska država.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se i na izvješće Vijeća Europe protiv rasizma u kojem, kako je naveo, stoji da u Hrvatskoj eskalira rasistički govor mržnje protiv Srba, LGBT-osoba i Roma, da jača nacionalizam u obliku veličanja ustaštva te da Vlada ne čini ništa da to spriječi. Glasnović se usprotivio tim tvrdnjama pitajući se odakle ti podaci.

– Ja ne znam nijednog Roma da je napadnut u Hrvatskoj. Gdje je to? A što se krije iza toga? Ta štakorska linija, vi ste komunisti, vaši mozgovi su uništeni od tog… – rekao je Glasnović, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekinuo ga je zvoncem.

Glasnović je rekao da su najugroženiji Hrvati i katolici, a kritizirao je i gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela.

– Nikad niste bili za radnike, to je to crveno plemstvo, crvena buržoazija… Vas još smeta hrvatska država – poručio je Glasnović ljevici, dodajući da ih žulja hrvatska država i poručio im da neće uspjeti kao što “nisu uspjeli ni 1991.”

Večernji.hr

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

BUJICA: Martin Pauk i Hrvoje Pende o ‘krađi potpisa’

Objavljeno

na

Objavio

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Hrast poziva predsjednicu RH da zatraži raspisivanje referenduma

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik i potpredsjednik Hrasta Hrvoje Zekanović pozvao je u četvrtak predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović da od premijera Andreja Plenkovića zatraži raspisivanje referenduma o ukidanju Istanbulske konvencije i promjeni izbornog sustava, ističući kako se ne smije zanemariti jasna volja građana izražena u referendumskim inicijativama.

“S obzirom da je nepobitna činjenica da postoji volja građana da se referendumi raspišu, preko 350 tisuća građana prema ministru Kuščeviću reklo je da želi referendum, pozivam predsjednicu Republike Hrvatske koja ima ustavne i zakonske mogućnosti za raspisivanje referenduma neka zatraži od premijera Plenkovića da se referendumi raspišu”, kazao je Zekanović na konferenciji za novinare u Saboru.

Naglasio je kako je krajnje vrijeme da se predsjednica uključi u cijeli proces.

Zekanović: Plenković i Kuščević su pristrani i ne mogu odlučivati o vjerodostojnosti potpisa

Zekanović je ocijenio da su Plenković i ministar uprave Lovro Kuščević pristrani te ne mogu odlučivati o vjerodostojnosti potpisa, optuživši ih da su od početka imali strategiju diskreditacije referendumskih inicijativa “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbulskoj”.

U prilog tim optužbama naveo je da su potpisi oko tri mjeseca ležali u Ministarstvu uprave, dok su s druge strane pregledani za samo 20 dana. Nadalje, dodao je, konstantno su curile informacije od navodnim mrtvima i tek rođenima koji su potpisivali za referendumske inicijative.

“Kako inače objasniti to što je partnerica od kolege Pupovca mogla znati neke informacije puno prije od svih drugih ako je sve bilo u strogo kontroliranim uvjetima”, zapitao se Zekanović.

Sumnjiv mu je i tajming objave Ivana Vrdoljaka o HNS-ovoj kaznenoj prijavi protiv organizatora inicijativa zbog krivotvorenja potpisa, i to samo par sekundi nakon sjednice Vlade.

“Nedopustivo je da vlast koristi svoju poziciju i napada legitimno izražavanje volje građana u referendumskim inicijativama”, naglasio je Zekanović.

Ilčić: Zašto APIS nije provjerio potpise odmah nakon što su predani?

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić upitao je zašto APIS nije provjerio potpise 21. lipnja, odmah nakon što su predani. Sporna mu je i brzina kojom je APIS provjerio potpise, u samo 20 dana. “Jedan zaposlenik je pregledavao i preko 2000 potpisa dnevno, što je oko 11 sekundi po potpisu”, kazao je.

Ilčić je najavio da će predstavnici obiju inicijativa pregledati eliminirane potpise te zaključio kako će i dalje ostati sumnja u to što se događalo s potpisima ranije.

(Hina)

BITKA ZA REFERENDUM JOŠ NIJE IZGUBLJENA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari