Connect with us

Naši u svijetu

Vidjeli ste što su napravili Jugoslaviji, žele to i nama napraviti

Objavljeno

-

”Aneksija Krima dijelom je odgovor na širenje NATO-a”, rekao je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin u višesatnom televizijskom kontaktu s nacijom i poručio da se on zapadnog saveza ne boji, ali da će Moskva morati odgovoriti na američki proturaketni sustav, no istaknuo je da se Rusija ne želi izolirati od ostatka svijeta novom željeznom zavjesom.

“Kad se infrastruktura vojnog bloka (NATO) približava našim granicama (… ) moramo odgovoriti nekim potezima”, objasnio je Putin rusku odluku o pripojenju Krima.

“Razmišljali smo, ako ne učinimo ništa, tada će vođen istim načelima u jednom trenutku NATO uključiti Ukrajinu i poručiti nam ‘To s vama nema nikakve veze'” i tada bi “NATO-ovi brodovi završili u slavnoj luci ruske mornarice, Sevastopolju”.

Ali mi se “ne bojimo NATO-a. Ja se ne bojim i nitko ne bi smio. Možemo ih sami sve ugušiti, zašto se bojite?”, odgovorio je Putin novinaru koji je širenje NATO-a nazvao “kancerogenim napredovanjem”.

Malo o supruzi

Nakon teških pitanja upućenih Putinu, rutina je razbijena jednim osobnim pitanjem.

”Gospodine Putin, kad ćete javnosti predstaviti svoju novu suprugu?”, upitao ga je voditelj.

”Čekajte, prvo se moram pobrinuti za svoju bivšu suprugu, da ona nekoga nađe. A tek ću se onda brinuti za sebe”, odgovorio je Putin.

Podsjećamo, i prije nego se razveo, širile su se glasine da Putin ljubuje s mladom ruskom gimnastičarkom Alinom Kabajevom koja je bila i zastupnica u Dumi. Navodno su već vjenčani i imaju djecu.

U udaljenom ruskom mjestašcu, koje ima svega četrdesetak kućica, okupili su se građani kako bi predsjedniku Rusije postavili nekoliko pitanja.

Vozač bez ceste

Budući da je prije otprilike godinu dana cijelo mjesto bilo potpuno poplavljeno, a država im podigla nove kuće, novinar je došao u selo i video vezom je omogućeno stanovnicima da Putinu uživo postave pitanja.

Prvo pitanje uputio je mjesni vozač koji ljude razvozi u veća mjesta ukoliko im je potrebna, primjerice, liječnička pomoć.

”Gospodine Putin, ja sam vozač, a ovdje nemamo cesta. Kad će naše mjesto biti cestom povezano s gradom?”, upitao je muškarca.

”A zašto vozite ako nemate cesta?”, Putin mu je postavio protupitanje.

”Gospodine Putin, meni ovo vaše pitanje zvuči kao provokacija”, rekao je zbunjeni muškarac.

”Nije provokacija. Ja samo pitam”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik na kraju je ipak ozbiljno i opširno odgovorio na postavljeno pitanje, objašnjavajući da razumije da stanovnicima treba cesta koja će ih povezati s drugim mjestima u okolici.

Višesatno druženje s građanima

Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovara na pitanja svojih sunarodnjaka u višesatnoj televizijskoj emisiji, a ovogodišnji je nastup posebno zanimljiv zbog ukrajinske krize i snažnih napetosti između Rusije i Zapada.

RT prenosi da 71 posto Rusa, prema najnovijim anketama, u potpunosti, ili gotovo u potpunosti vjeruju Putinu.

Prošle godine, Putin je punih pet sati odgovarao na pitanja sunarodnjaka.
Kao Jugoslavija

Predsjednik Rusije je između ostalog spominjao i raspad Jugoslavije.

”Pogledajte što su napravili Jugoslaviji, rastavili su je i mislim da to neki ljudi žele nama napraviti. Ako pogledate što se događa, dobit ćete odgovor na pitanje tko to želi napraviti”, rekao je Putin odgovarajući na pitanje novinara o događanju u Ukrajini i na Krimu.

dnevnik.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari