Connect with us

Vijesti

Vidošević više nije šef HGK, cijeli slučaj preuzeo USKOK

Objavljeno

on

Za novog v. d. predsjednika HGK izabran je Darko Petričević. – Iznenađen sam, jako. Nije ugodno čitati o svemu tome u novinama – rekao je Petričević.

Predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića preuzeo je USKOK, a tijekom dana bit će doveden na ispitivanje zbog sumnje za udruživanje u zločinačku grupu radi počinjenja kaznenog djela.

Dok Vidošević čeka ispitivanje, na izvanrednoj sjednici Nadzornog i Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore privremeno su ga smijenili s mjesta predsjednika HGK.

Za novog vršitelja dužnosti izabran je Darko Petričević koji je rekao kako će funkciju obnašati u tranzicijskom periodu.

Iznenađen sam, jako. Nije ugodno čitati o svemu tome u novinama – rekao je Petričević.

Šef HGK, koji je priveden jučer ujutro oko 7 sati ispred tvornice Kraš, proveo je noć u pritvoru, a danas bi trebao doći na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo. USKOK ga sumnjiči da je sudjelovao u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Komore kojoj je na čelu već 18 godina. Policija je gotovo deset sati pretraživala njegov stan, ured u HGK i vilu. Istražitelji su iznosili dokumentaciju, slike i računala, a danas je nastavljena pretraga Vidoševićeve vile.

M.M.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR