Connect with us

Politika

Krišto: Pismo Tomaševiću zbog protuzakonitog i bezumnog ukidanja potpore djeci

Objavljeno

-

Pismo Tomaševiću zbog protuzakonitog i bezumnog ukidanja potpore djeci

Poštovani gospodine Tomaševiću,

Vaša namjera ukidanja mjere „majka odgajateljica“ poprima žalosne, ali i groteskne okvire. Osim što je bezosjećajna i društveno neodgovorna, ona je protuustavna i protuzakonita.

Zagreb kao hrvatski glavni grad konzumira povlastice kao i svaki drugi glavni grad u svijetu. Glavni gradovi svojim položajem i ulogom imaju privilegije koje drugi gradovi jednostavno nemaju. U glavnim gradovima sjedišta su svih glavnih državnih institucija, a time povezano i sjedišta velikih poslovnih sustava.

Imati prava znači imati i obveze, što znači biti ispred drugih administrativnih cjelina u državi u pojedinim, u ovom kontekstu, socijalnim i demografskim mjerama.

Vaša obećanja koja ste davali u predizbornoj kampanji, nažalost, mi građani Grada Zagreba ne vidimo da ih se trudite obistiniti.

Umjesto da ste se uhvatili istinskog de-korumpiranja u Gradu Zagrebu, te se suočili s negativnim posljedicama dvadesetogodišnje Bandićeve vladavine – Vama smetaju djeca, ili bolje rečeno, smeta Vam hrvatska budućnost.

Kako to da se niste pozabavili činjenicom da izvjesni Ivica Todorić živi u dvorcu koji je po građevinskoj dozvoli hotel?

Upravo ste se Vi prije deset godina vezali lancima i tražili da se ta bespravna situacija zakonski regulira, a Todoriću naplate kazne zbog kršenja zakona i gradskih propisa.

Postavljam Vam pitanje – zašto u ovih šest mjeseci niste naplatili kazne Ivici Todoriću? Je li to možda bio uvjet vladajućih struktura, koje su Vam omogućili medijsku potporu da postanete gradonačelnik, da ne smijete dirati u stvarnu korupciju?

Gdje je izvješće Vaših analiza koje su trebale potvrditi opće poznatu korupciju u zagrebačkoj upravi te u zagrebačkom Holdingu? Vi ste u zagrebački Holding postavili izvjesnog Nenada Bajakića koji u svojoj karijeri ima slučaj Tesla banke koju je zajedno s Miloradom Pupovcem uništio. Je li to borba protiv korupcije i borba za interese građana?

Najavljujem Vam da ću sutra sudjelovati u prosvjedu protiv donošenja mjere koju namjeravate izglasovati u skupštini. Sve članice Europske unije imaju demografske mjere, od Mađarske do Njemačke, a Hrvatska, koja se nalazi u demografskom slomu, radi protiv svoje budućnosti.

U Zagrebu se, primjerice, moraju plaćati vrtići kao i prehrana u osnovnim školama, je li to demografska mjera?

Vi nemate osjećaja za malu djecu i njihove roditelje, ali zato hladnokrvno rasipate novac poreznih obveznika kojekakvim udrugama čija je svrha financiranje samih sebe. A kao što vidimo, nemate odlučnosti razriješiti slučajeve kao što je Todorić, već se obračunavate s najslabijima.

Tko god je u povijesti radio protiv interesa svoga naroda, a upravo to Vi činite ovom odlukom, bio je od povijesti osuđen.

Pozivam Vas, gospodine Tomaševiću, da u interesu zdravog razuma, u interesu solidarnosti, u interesu humanosti te u interesu budućnosti našeg glavnog grada i naše domovine Hrvatske odustanete od ove apsurdne i zlonamjerne odluke, te stanete na stranu hrvatske budućnosti – onih najslabijih i najnevinijih, a to su naša djeca.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

Zastupnica

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari