Connect with us

Politika

Vidović Krišto: Plenkovićeva Vlada sustavno šteti Hrvatskoj

Objavljeno

-

Foto: Hina

Zastupnica Karolina Vidović Krišto (OIP) izvijestila je da je uputila zahtjev predsjedniku Sabora da se obveže Vlada da podnese izvješće o izgubljenoj arbitraži s MOL-om te o arbitraži u Washingtonu po tužbi Todorića, uz ocjenu da Plenkovićeva Vlada sustavno nanosi štetu hrvatskoj državi.

„Cijeli slučaj Agrokor i ponašanje Vlade i pravosudnih tijela, ali i medija, te same strukture oko Ivice Todorića, ne mogu se nazvati pravosudno- gospodarskim slučajem već je ovo scenarij za loš mafijaški film”, ocijenila je na konferenciji za novinare Vidović Krišto.

Zapitala je kako je to moguće u Hrvatskoj koja je članica Europske unije u kojoj bi svi morali biti jednaki pred zakonom i odgovorila: “Potpuno je jasno da je Todorić predvodnik jednog, a Plenković i Dalić predvodnici drugog dijela te duboke kriminalne države”.

„Svi oni koji se hvale da je tobože Todorićev Agrokor nešto izgradio, sagradio i proizvodio ili su neuki, ili se prave slijepi jer je Todorić uz pomoć svojih političkih zaštitnika uništio hrvatsko selo i poljoprivrednu proizvodnju kako bi mogao uvozom brzo i nadprosječno zarađivati”, ocijenila je.

Izvijestila je da je u Zaključku zatražila izvješće i o izgubljenim arbitražama s MOL-om u Washingtonu i Ženevi, s obzirom na to da, kako tvrdi, te arbitraže dokazuju kako Plenkovićeva vlada pred arbitražnim sudovima tobože braneći hrvatske interese u biti sustavno nanosi štetu hrvatskoj državi.

“Nedvojbeno svjedočimo da tijela hrvatske državne vlasti stvaraju preduvjete da Ivica Todorić dobije milijarde eura od hrvatskih poreznih obveznika. Todorić nikada ne bi nastao da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja radila svoj posao”, ustvrdila je.

Najavila je i da će u sljedeća dva tjedna podnijeti zahtjev za suspenzijom i stegovnim postupcima nekolicine sudaca, a spremna je, kaže, pozvati građane i na prosvjed kako bi se, kako kaže, zaustavio “potpuno poludjeli lopovluk” u slučaju Agrokor.

„Ako Jandroković i vladajuća većina odbiju ovaj zaključak, potvrdit će da su izravno upleteni u namjeru pljačke hrvatskih građana, skupa s Ivicom Todorićem”, zaključila je Vidović Krišto. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas