Connect with us

Politika

Vidović Krišto: Zakonska odredba o izbornim kvotama je protuustavna

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost Karolina Vidović Krišto poručila je u petak iz Dubrovnika kako je zakonska odredba o izbornoj zastupljenosti na kandidacijskim listama protuustavna.

Njena stranka prednjači po broju lista na kojima su nedovoljno zastupljene žene, odnosno muškarci te toj stranci prijeti novčana kazna od 66.360 eura.

„U Hrvatskoj se kažnjava sve osim lopovluka i izdaje. Ustav jamči i nalaže da je političko udruživanje slobodno. Svako ograničavanje toga je protuustavno. Tome ćemo se suprotstaviti, kao i kriminalu, lopovluku, korupciji i nepravdi”, poručila je Vidović Krišto, koja je u petak posjetila Makarsku, Tučepe, Metković i Dubrovnik.

„Na našim listama zastupljena su sva zanimanja i dobi, od maturanata do umirovljenika. Govoriti o zastupljenosti spola je čista diskriminacija. Ne žele svi na listu. Ako netko hoće i ispunjava kriterije, može. Naš kriterij je da postoji slobodna volja politički se aktivirati. Neću nikoga siliti”, rekla je Vidović Krišto.

„Zakonodavac kaže: u redu je lagati, krasti, pljačkati svoj narod, tjerati ga iz države, a dati 200 tisuća radnih dozvola za ljude koje se tretira kao roblje, to je u redu i nećemo kažnjavati. Ali, ako ne poštuješ protuustavnu kvotu, slijedi kazna na desetke tisuće eura. Dosta je takve politike. To nije politika. Politika je služenje građanima”, poručila je iz Dubrovnika Karolina Vidović Krišto.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas